Event

Drop Black Friday: Kom til Grøn Fredag på Frederiksø

Dato: 26. nov. 2021

Tidspunkt: 16:00

Sted: Frederiksø, 5700 Svendborg

Image Article, Event, Frederiksøen

Fotograf: Tim Kildeborg Jensen

Frederiksø Kunst og Kultur, Oure Højskole og Spillestedet Harders inviterer til Grøn Fredag og viser et alternativ til Black Friday. Alle er velkomne til arrangementet fredag d. 26. november.

I stedet for at gå i sort til Black Friday, vil Frederiksø Kunst og Kultur i samarbejde med Oure Højskole og Spillestedet Harders sætte en grøn dagsorden og vise, at der findes et alternativ.

Alle i lokalområdet inviteres fredag d. 26. november til en hyggelig eftermiddag og aften med fokus på bæredygtighed, fællesskab og kultur. Der vil være masser af aktiviteter for hele familien og mulighed for at få stimuleret sanserne og overdøvet købetrangen.

Grøn Fredag afholdes på Frederiksø, som ifølge Zacharias Olesen, der er aktiv i projektet Cykeltutten på Frederiksø, kan noget helt specielt.

”Frederiksø er en spændende og levende del af byen, som er med til at give liv og kraft til Svendborg. Her er der ikke fokus på de kommercielle interesser, men er i stedet et glimrende eksempel på hvordan det kreative vækstlag kan være med til at skabe værdi til en by, der ikke kun handler om kroner og øre. Alt det vil vi gerne fremhæve i anledningen af Black Friday, hvor vi går den anden vej og inviterer til Grøn Fredag”, fortæller han.

Højskolesang og fællesspisning
Grøn Fredag starter kl. 16, hvor der vil være åbent på de forskellige værksteder på Frederiksø, der giver mulighed for at gå på opdagelse i kunsten og kulturen.

Kl. 16.30 byder Oure Højskole velkommen i Rundbuehallen, hvor højskolens musik- og danseelever vil vise, hvad de går og arbejder med på højskolen. Der vil også være fællessang, hvor der er mulighed for at lære nogle af sangene fra den nye højskolesangbog.

Kl. 18 er Oure Højskole værter for aftenens fællesspisning, der udover sang, snak og hygge, byder på family-style serveringer med årstidens lokale råvarer fra det lokale landsted Øhave, akkompagneret med surt og ferment fremtryllet af eleverne fra Oure Højskole. Svendborgsund Bryghus byder på drikkevarer til maden.

Initiativtager fra Oure Højskole, Katrine Friis, glæder sig til en aften med fokus på det lokale og bæredygtige fællesskab.

”Grundkomponenten i højskoletanken er fællesskab, og når vi som mennesker oplever at være en del af et fællesskab, mister vi lysten til at forbruge. Det er ganske simpelt. Vi glæder os til at rykke Oure Højskole til Frederiksø og være værter for en aften, hvor du som gæst kan møde andre Svendborggensere gennem sang, samtale og lækker mad”, fortæller højskolelæreren.

Det koster 100 kr. at deltage i fællesspisningen. Køb din billet her.

Fest videre med Dans & Lær
Senere på aftenen vil der være koncert med bandet Dans og Lær, der de seneste år har markeret sig som et af de mest originale bands på den danske musikscene. Med deres særegne blanding af gamle båndoptagelser af fuglekald og håndspillet elektronisk musik, har bandet skabt deres helt egen sound og musikoplevelse. Koncerten starter kl. 20 i Rundbuehallen og vil være gratis for alle, der ikke har købt noget til Black Friday. Koncerten skabes i samarbejde med Spillestedet Harders.

Har du en god idé til et bæredygtigt projekt?
Grøn Fredag er non-profit, og alt overskud vil blive doneret til et lokalt bæredygtigt projekt. Hvilket projekt, der skal have overskuddet, bliver valgt via en demokratisk afstemning under fællesspisningen.
Så hvis du har en god og bæredygtig lokal idé, men mangler penge til at udføre den, så kom forbi og præsentér dit projekt på aftenen.

Se hele begivenheden her på Facebook.

For yderligere info, kontakt venligst:

  • Katrine Friis, lærer på Oure Højskole: kf@oure.dk eller på 51912165
  • Zacharias Olesen, Cykeltutten: cykeltutten@gmail.com, 29893882