Nyhed

Oure har gjort mig til en bedre skuespiller

22. april 2021

Nyhed, Oure Højskole, Thure Lindhardt, Image Article

Når Thure Lindhardt ikke er mentor for svømmeren Jeanette Ottesen i DR-programmet "Den store premiere", underviser han eleverne på Oure skuespil akademi

Læs eller genlæs artiklen om hvordan underviserrollen på Oure Skuespil Akademi har gjort Thure Lindhardt til en bedre skuespiller. Februarsolen hænger lavt over Manhattan og New York City, hvor vinterkulden stadig bider i kinderne. I gadebilledet ses en stor gruppe unge danskere, hvoraf flere bærer det flammende røde ”o” på trøjen.

80 elever fra Oure Theater (nu omdøbt til Oure Skuespil Akademi) samt elever fra musik- og danselinjen er på en uges studierejse i ”The Big Apple”, som New York – den moderne verdens kulturmetropol – også bliver kaldt.

En uge i særklasse for enhver med passion for kultur og scenekunst.

Programmet er et overflødighedshorn for de sydfynske performance-elever. De bliver coachet af internationalt anerkendte undervisere, ser alskens forestillinger på Broadway og oplever små intime forestillinger på studiescener i baggårde.

Midt i vrimlen af skuespilglade unge lyser et kendt ansigt op. Thure Lindhardt. Prisbelønnet skuespiller med et hav af teaterforestillinger, film og tv-serier på cv’et. Og en skuespiller, der til stadighed finder ny inspiration til sit fag gennem rollen som underviser på teaterlinjen i Skolerne i Oure.

- Jeg er blevet en bedre skuespiller af at undervise i Oure. At kunne få lov til at formidle min viden og samtidig fordybe mig i, hvordan min egen personlige tilgang til skuespilleriet virker, når den rækkes i hænderne på andre, gør mig ganske enkelt klogere på faget, siger Thure Lindhardt.

Nervøs underviser

Skuespilleren, der blandt andet har høstet en Robert-statuette for bedste mandlige birolle i filmen ”Nordkraft” – og som fik sit internationale gennembrud i filmatiseringen af ”Engle og Dæmoner” – besøgte første gang Skolerne i Oure i forbindelse med nogle filmindspilninger på Sydfyn.

Thure Lindhardts gamle ven fra Skuespillerskolen i Odense, skuespilleren Anders Nyborg, kontaktede ham og fortalte, at der var et spændende teaterprojekt under opsejling i Oure. Man ledte efter undervisere på højeste niveau.

- Ideen greb mig med det samme. At være underviser var en ny og kæmpestor udfordring. Der var pludselig ikke længere et manus at gemme sig bag, fortæller Thure Lindhardt og indrømmer blankt, at han de første par gange var mere nervøs for at skulle træde ind i undervisningsrollen end for at træde ind på en af de store scener.

- Jeg er fuldstændig bombet, når jeg har undervist. De mennesker, som kommer til Oure, er drevet af voldsom lidenskab og nysgerrighed. De forventer virkelig at få noget med. De forventninger forpligter.

Instrukser til erhvervs-performeren

For Thure Lindhardt har undervisningsarbejdet i Oure samtidig været en øjenåbner for, hvor bredt skuespilfaget favner. I forbindelse med et sommerkursus, som skuespilleren var med til at tilrettelægge, traf Thure Lindhardt eksempelvis en selvstændig erhvervskvinde, der fortalte, at hun blev frygtelig nervøs, når hun skulle påtage sig rollen som udfarende sælger. Hun ville gerne blive en bedre erhvervs-performer.

- Det var en superinteressant opgave at gå ind i. Det handlede om at styrke hendes evner som kommunikator, men det handlede også om at lære hende at prøve at forstå og håndtere de følelser, hun kæmpede med. Betragte følelser som positive resurser og ikke noget, der skal gøre os bange. Her er skuespilfaget et fantastisk arbejdsværktøj – og Oure er det perfekte værksted, slutter Thure Lindhardt.

Nyhed, Højskole, Thure Lindhardt, Image Article