Nyhed

Vejveninder – vi cykler for et godt formål

26. august 2021

Image Article, Højskole, Nyhed, Vejveninder

'Vejveninder' er en cykelklub startet af 13 kvinder, som alle har gået på Oure Højskole. Hver uge træner de sammen med højt humør og hurtige briller.

Vi har taget en snak med en af vejveninderne, Emma Matzen, der forklarer lidt mere om cykelklubben, der mødes og lægger kilomenter bag sig for sjov, men også i den gode sags tjeneste.  

Hvem er Vejveninder?
- Vi er en flok veninder, der cykler sammen. På vores cykelture sigter vi efter de små veje og de hyggelige bagerier, mens vi får snakket om stort og småt.

Hvad er formålet med Vejveninder?
- Det er at komme ud og få noget frisk luft og at være sammen med nogle gode mennesker om noget aktivt. Som gruppe har vi løbende udviklet til også at ville inspirere andre kvinder til at komme ud på landevejene. Vi er alle mellem 24 og 31 år, og de fleste bor i hovedstaden. En enkelt fra gruppen bor i Århus, og hun er heldigvis god til at komme på besøg med sin cykel. Når vi ikke cykler, elsker vi at være aktive og sociale, og vi bliver rigtig glade, når disse to aktiviteter kan forenes.

Hvordan blev ideen født?
- Ideen til vores cykelklub startede i højskolecafeen en sen sommeraften for et par år siden. Vi blev enige om at invitere alle dem, vi tænkte kunne være interesserede i at cykle, til en generalforsamling. Da folk mødte op, var der ikke rigtig nogen, der vidste, hvad der skulle ske, og der var kun en håndfuld af dem, der var mødt op, der havde en cykel. Men de mødte op alligevel, fordi det var en samling af en masse gode mennesker, der skabte en mulighed for at være sammen om noget aktivt. Vi skrev vedtægter i fællesskab, hvor vi hurtigt blev enige om, at der skulle være plads til alle, og det vigtigste var, at vi skulle hygge os, når vi var afsted. Vi nedsatte en masse udvalg, som skulle stå for alt fra Vejveninde-uniformen til julefrokost. 

Image Article Højskole Vejveninder Landevej Nyhed
Image Article Højskole Vejveninder 3 Nyhed

Hvad er det bedste råd til andre, der overvejer at begynde at cykle?
- Lån eller lej en cykel og tag dine bedste venner under armen og kom af sted. Ud på de små landeveje og besøg den lokale bager undervejs.

Hvad er den sjoveste oplevelse, I har haft som Vejveninder?
- Vi har delt rigtig mange sjove oplevelser. En af de senere oplevelser var ”Share the Road”. En af vores fælles venner indstillede os til en konkurrence om at vinde en Tour de France følgebil fyldt med grej fra Continental en hel weekend. Da vi vandt, smed Continental en træning med landstræneren for det danske kvindelandevejscykelhold oven i pakken. Vi cyklede derfor rundt på de sydfynske landeveje med landstræneren i vores følgebil, mens vi blev filmet af droner og en mand på en segway. Det var en vild oplevelse. 

Hvad den største udfordring, I er stødt på 'so far'?
Vi er en gruppe damer, der gør os umage, og vi gør ikke halvt. Vi har derfor brugt rigtig meget tid og mange kræfter på projekt Vejveninder og vores deltagelse i velgørenhedscykelløbet for Scleroseforeningen ”MS BIKE”. Det har krævet meget arbejde, men det har også været rigtig sjovt, og det har samlet os endnu mere som gruppe.


Følg Vejveninder på Instagram eller Facebook, hvis du vil følge de cykelglade veninders rejse.

Image Article Højskole Vejveninder 2 Nyhed