Nyhed

Kæmpe personlig udvikling på Oure: Fra vandskræk til deltager i OCR

15. september 2021

Image Article Kostgymnasium Liva Adventure

Da Liva startede på Oure Kostgymnasium, kunne hun ikke krydse den korte led i svømmehallen uden følelsen af panik. Nu har hun gennemført et OCR - Obstacle Course Race - der er et løb på en forhindringsbane med mange udfordringer i og under vandet.

Alle, der er bange for vand, kender til følelsen af panik, som kan indtræffe, når man er i nærheden af vand og ikke føler man er i kontrol. Sådan havde Liva det, da hun sidste år startede i 1.G på Oure Kostgymnasium og begyndte at arbejde med sin vandskræk. Det startede med små ture i svømmehallen og kortvarige træninger, hvor hun forsøgte at få hovedet under vand. Og nu, et år senere, står hun med en helt anden følelse efter at have gennemført et OCR, som er et løb med en masse forhindringer, hvoraf mange af dem foregår i vand. Nu står hun med en følelse af succes. En følelse af, at hun har overvundet sig selv og nu har mod på mere.

Liva er elev på Oure Kostgymnasiums Adventure-linje og her står succesoplevelserne ifølge Liva i kø.

”Man har virkelig tit en fed følelse efter en adventure-træning, for der er så mange psykiske barrierer forbundet med den linje. Man kan ofte tænke, at det her tør jeg ikke, fordi bakken er for stejl på mountainbike, et hop er for højt eller der er langt ned til jorden i klatrehallen, men så gør man det, og det er bare så fedt bagefter. Den følelse jeg havde efter at have gennemført OCR og blandt andet svømmet under et havnebad med lavt til loftet og ud til et gammelt træskib i åbent hav, har jeg faktisk virkelig tit i den almindelige adventure-undervisning”, fortæller hun.

Adventure bliver aldrig kedeligt

Fælles for alle eleverne på Oure Kostgymnasium er, at de bruger mange timer på deres sport eller performing arts hver uge. På adventure-linjen er det dog ikke kun én sportsgren man dyrker, men mange forskellige. Alsidigheden i linjen er en af årsagerne til, at Liva valgte adventure.

”På bare én træning kan vi jo nå både at køre en tur på mountainbike, løbe en tur, stå på rulleskøjter og slutte af i svømmehallen. Det er for fedt, at vi prøver så meget forskelligt, for så bliver det aldrig kedeligt. At vi så samtidig træner op til løb som OCR, hvor man virkelig kan udfordre sig selv personligt, er bare ekstra fedt”, fortæller hun.

Der er plads til alle – også selvom du har en dårlig dag

Hvis man ikke har prøvet at deltage i et OCR før, kan det virke overvældende. For Liva tændte det en gnist i hende, fordi hun er så stort et konkurrencemenneske og virkelig ønskede at rykke nogle grænser i sig selv. For andre kan der være et helt andet fokus i den daglige træning, og det er der ifølge Liva plads til på adventure-linjen.

”Adventure er jo en meget individuel sportsgren, hvor du har mulighed for at arbejde med dig selv. Det er dog også en ret lille linje på kostgymnasiet, så vi er ikke ret mange og derfor fylder fællesskabet meget. Vi kender hinanden ret godt, og der er plads til, at man nogle dage er fyldt med energi og andre dage ikke har det store at byde ind med. Så undervisningen bliver ret meget tilrettelagt efter, det energiniveau man har. Man kan sige, at man møder op med den energi man har, og så er det til gengæld også forventet, at man giver 100 % af den energi. Man har virkelig mulighed for at rykke sig personligt, men der er heldigvis også plads til at have en dårlig dag og tage det i sit eget tempo. Vi går her i tre år, så der er jo god tid til både at smadre igennem på mountainbike i skoven og til at nørde de enkelte sving eller hop helt ned i detaljen", fortæller Liva.

Du kan læse om Adventure på Oure Kostgymnasium her.