Nyhed

UngdomsCamp: På ferie uden mor

12. august 2021

Oure Sommerkurser Ungdomscamp Image Article

Helena og Eva Marie er kommet på Oure Familiehøjskole med deres mødre i 10 år. Denne sommer var de for første gang alene afsted på UngdomsCamp – uden mor. De elskede det!

Det er lidt som at komme hjem, når Helena og Eva Marie kører ind på Skolerne i Oure. De er kommet her hver sommer de sidste 10 år og har et hav af minder med i bagagen fra ferierne på Sydfyn. I år var der dog en ting, der var anderledes. De skulle afsted uden deres mødre. De to unge piger havde nemlig debut på Oure UngdomsCamp, hvor der er adgang forbudt for mor og far. Der var derfor lidt flere sommerfugle i maven end normalt, men de fløj hurtigt afsted. Og efter en uge kunne pigerne konkludere: Det er ret fedt at være på UngdomsCamp – uden mor!

”Det er så fedt! På familiehøjskolen er der valgt aktiviteter for os, men på UngdomsCamp har vi selv kunne vælge og vi har prøvet så mange forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Og så er det jo faktisk som at være på efterskole med husmøder, mega grineren huslærere og alt sådan noget”, fortæller Helena, da vi fanger de to piger i et ledigt øjeblik.

 

En uge med fuld knald på

Ledige øjeblikke er der ikke mange af for de to unge piger under deres uge på Oure. Hele ugen har været fyldt med aktiviteter og nye venner. For selvom Helena og Eva Marie har kendt hinanden hele livet og tog på Camp sammen, har de slet ikke kunne undgå at møde en masse nye unge på Oure.

”Vi er blevet venner med alle mulige! Også mange fra de andre linjer. Og så har vi mødt deres venner i de andre huse, så det har været ret fedt”, fortæller Eva Marie, som sammen med Helena har valgt linjen ’Design dit eget kursus’. Det betyder, at de hver formiddag og eftermiddag har prøvet en ny aktivitet. Det har været med til at åbne deres øjne for andet end fodbold, som begge piger ellers spiller hjemme i Aarhus.

”Det her er jo helt klart den fedeste linje fordi man prøver så meget forskelligt. Mange af de aktiviteter vi har lavet på vandet og i skatehallen havde jeg aldrig prøvet før, så det var mega sjovt at prøve”, lyder det fra Helena, inden Eva Marie tager ordet igen.

”Vi kunne jo også godt have valgt fodbold, for det spiller vi begge to derhjemme, men vi ville hellere prøve en masse forskelligt. Og de fleste på den her linje prøver tingene for første gang, så der er heller ikke nogen forventning om, at man er mega god til de forskellige ting. Det synes jeg er ret fedt”, fortæller hun.

Image Article Sommerkurser Ungdomscamp 2 Nyhed
Image Article Sommerkurser Ungdomscamp 3 Nyhed

Kan man undvære sin mor på UngdomsCamp?

Helena og Eva Marie var begge tre år da de første gang var med på sommerferie på Oure. De har nydt deres mange ophold på Familiehøjskolen med deres mødre og brødre, men for begge piger har det været naturligt at være afsted på egen hånd. Hvordan mødrene har haft det, er lidt mere tvivlsomt.

Vil du også opleve en UngdomsCamp på Oure? Vi afholder UngdomsCamp i uge 42, som du kan læse mere om her