Header, Sommerkurser, Fuld Af Smag

Kom med i køkkenet

Spiser du de samme 10 retter hver uge? Vil du gerne lave mad med flere grøntsager, bælgfrugter og med mindre kød, men mangler inspiration til at lave de nye retter? Så skal du hoppe på dette kursus!

På ”Fuld af smag” kommer du med i køkkenet. Du får forklæde på, en kniv i hånden og du bliver klogere på, hvordan du kan være med til at sætte et mindre klimaaftryk, samtidig med, at du får rygsækken fuld af nye opskrifter.

I løbet af ugen vil du sammen med en masse andre sommerkursister lave en masse lækker mad og når du tager hjem i slutningen af ugen, er du blevet klædt på til at tænke i en langt mere grøn og bæredygtig retning – både når du står i køkkenet og når du laver indkøbene i supermarkedet.

Vi glæder os til at lave grøn mad sammen med dig.

OBS: Udbydes ikke i uge 28 for kursister på Sommerhøjskole.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 51 85 41 84 // 62 38 38 38

Social

kopieret

Hvad koster et madkursus på Oure?
Har du overvejet et kursus i madlavning? Så tag med på dette madkursus på Fyn. Vores sommerkursus Fuld af Smag koster det samme som alle andre aktiviteter på Oure Sommerkursus. Du kan se priserne her.

Kan børn gå til madlavning?
På Oure Sommerkurser er børnene inddelt i børnegrupper efter deres alder med aktiviteter, der er tilrettelagt lige præcis til deres alder og interesser. Fuld af Smag er en aktivitet for de voksne.

Hvilke retter lærer man at lave?
På vores madkursus Fuld af Smag har vi fokus på retter med flere grøntsager, bælgfrugter og mindre kød. Det er ikke et vegetarisk madkursus, men vi er vilde med det grønne køkken, så det afspejler kurset selvfølgelig.

Fokus på grønne retter
På Skolerne i Oure spiser vi efter Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi er vilde med grønne, økologiske retter og spiser meget efter, hvilke råvarer der er is sæson.

Hvilke råvarer arbejder man med?
Når du er på vores kursus i madlavning på vores sommerkurser, får du mulighed for at arbejde med en masse lækre råvarer. Gerne lokale råvarer, som vi prioriterer at benytte.

Hvorfor skal jeg spise mindre kød?
Førevarestyrelsens kostråd handler blandt andet om at spise mindre kød og flere grøntsager og frugter. Vi skal alle passe på vores jord og derfor begrænser vi vores indtag af animalske produkter. Med vores mere end 1.000 helårs elever på Skolerne i Oure, har vi et ansvar for at skabe nogle sunde vaner for de unge mennesker.

På Oure Højskole har vi modtaget 2 mio. kr. til at anlægge en stor køkkenhave, som skal forsyne vores køkkener med en masse lækre grøntsager. På sigt vil sommerkursister på Fuld af Smag også komme med i haven. 

Hvad kan man erstatte kød med?
Mange finder det udfordrende at skifte noget af kødet ud med en mere planterig kost. Der er stor søgning på vegetarisk madkursus fordi mange mangler inspiration. På sommerholdet Fuld af Smag får du masser af inspiration med hjem til nye retter du har lave, hvor der er fokus på det grønne.

Vi glæder os til at lave grøn mad sammen med dig!