FOREDRAG PÅ OURE SOMMERKURSER 2021

På Skolerne i Oures sommerkurser, kan du glæde dig til at opleve en række inspirerende foredragsholdere. Foredragene er åbne for alle voksne sommerkursister. Torsdagsforedrag er dog primært målrettet voksne sommerkursister på familiehøjskolen.

Her på siden, kan du se, hvilke foredragsholdere, der var på programmet i 2021. 

Siden vil løbende blive opdateret, når foredragsholdere for 2022 er fastlagt. 

 

 

UGE 26

UGE 26

EMMA HOLTEN 29. JUNI 2021

Aktivist, feminist, debattør, medstifter og redaktør på magasinet Friktion.

I 2014 skabte Emma Holten stor opmærksomhed med projektet SAMTYKKE, hvor hun beskrev sin egen oplevelse med hævnporno.

SAMTYKKE blev oversat til mere end 10 sprog og derefter fulgte “This is what I did about it” - lavet i samarbejde med The Guardian. I dag er Emma en af Danmarks største stemmer om feminisme, ligestilling og retten til privatlivet på internettet - både nationalt og globalt.

Om foredraget

Debatten om seksuelle krænkelser har for mange føltes som stærkt generationelt opdelt. Det samme har den brede samtale om køn. Hvad er det, der foregår på kønsområdet lige nu, og hvordan kan vi skabe større forståelse på tværs? Med udgangspunkt i digitale krænkelser, et stadig nyt og komplekst problem, skal vi ned i, hvorfor så mange unge lige nu tænker over køn, og hvordan man kan gribe den samtale an - ligegyldigt, hvilken alder, man har.

UGE 27

UGE 27

BRIAN HANSEN 6. JULI 2021

Formidler, skuespiller, instruktør.

Brian Hansen har en lang og lærerig karriere med formidling som centrum. Først som freelanceskuespiller og instruktør - senere 11 år på Herning Højskoles Teaterdramalederlinie sideløbende med eget firma i kommunikation og fortælling.

Om foredraget: Det komiske og det tragiske – om at gribe humoren i hverdagen.

”Når noget er tragisk kan det blive så tragisk, at det bliver komisk, og når noget er komisk kan det blive så komisk, at det bliver tragisk”

Med udgangspunkt i den Italienske teatertroldmand Dario Fo vil vi afsøge det at gøre humor til en aktiv del af hverdagen. I foredraget kommer vi omkring Molliere og Holberg og Storm P, samt andre danske humorister.

Et levende teaterforedrag, hvor teaterscenens tragedier og komedier blandes med genkendelige situationer fra hverdagen.

UGE 28

UGE 28

JOHN AASTED HALSE D. 15. JULI 2021

Cand. pæd. og psych., forfatter, rådgiver, debattør og foredragsholder med ekspertise i blandt andet børn og unge.

Om foredraget: Når ungerne bliver unge - hvad så?

  • Kompetencer hos unge, hvad kan de, hvad kan de ikke? Hvordan får man i hjemmet store børn og unge til at være sociale og `gi´ en hånd med´.
  • Om gruppens betydning for unge.
  • Når vi er bekymrede for unge og deres alkohol- og stofmisbrug.
  • Er de for meget på de sociale medier – og hvad betyder disse medier for de store børn og unge i dag?
  • Hvilken rolle skal forældrene spille? Er der for mange forældre, som `står af` på deres ansvar for deres store børn? Kommer de unge til at styre forældrene?
  • I foredraget, der delvis tager udgangspunkt i John Aasted Halses bøger: "Den nødvendige opdragelse" og "Dit sociale barn", slås det fast, hvad der er myter, og hvad der er realiteter i store børns og unges liv.

UGE 29

UGE 29

JEPPE SØE 20. JULI 2021

Jeppe Søe er kommunikationsrådgiver for kendte danskere og virksomheder i erhvervslivet i forbindelse med kriser eller medieangreb. Medierne er en afgørende magtfaktor! Derfor er det vigtigt at forstå medierne og hvorfor de gør, som de gør. Jeppe Søe er ekspert i medier - og har siden 1998 uden omsvøb fortalt engageret om hjernevask, manipulation og kommunikation.

Om foredraget: Det levende ord har hjertestop

Teknik og eksperter har overtaget magten fra folkelivet. Ord fra avisforsider og Tv’ets eksperter bliver vores egne og pludselig har vi glemt os selv. Vi er blevet selvvalgte døde dørmåtter, som byder livet velkommen, men lader verden træde på os på vej ind. Vores videnssamfund er en gave, men kun hvis vi ved hvad der er viden og hvad der er skråt. Hvis vi ikke lærer at skelne, bliver ”vor egen sikre viden” til en trussel i tiden. Journalist Jeppe Søe forsøger at vække ”en Adam i os alle” – det oprindelige menneske, der både havde jordforbindelse, livsforståelse og hjertekontakt. Foredraget virker som genoplivning med ”mund til mund” metoden.

I mere end 10 år har Jeppe Søe holdt foredrag om mediernes rolle i samfundet. Som en af de eneste tager han bladet fra munden og bramfrit giver sin mening til kende om den overfladiske verden, som fjernsynet er blevet. Han kombinerer indhold og form, kommenterer alt fra voldsomme billeder, korrespondenter, snyd og hjernevask til DR’s byggeri i Ørestaden. Jeppe Søes foredrag om medierne er altid aktuelt og de tusinder, der har hørt foredraget siger, at de ser TV på en anden måde efterfølgende. Det giver en grundlæggende forståelse af den verden, vi alle er del af: nemlig den medieskabte virkelighed.

UGE 30

UGE 30

GEETI AMIRI 27. JULI 2021

Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri, når hun markerer sig i samfundsdebatten. Hun har igennem de sidste par år markeret sig i den offentlige debats betændte emnefelt, der gælder integration, ligestilling og religion og blevet gjort til skydeskive for kritiske røster fra det politiske højre og venstre, i minoritetsmiljøerne og ude i majoritetssamfundet. Geeti Amiri evner at kvalificere den demokratiske debat med argumentets kraft, hvilket hun i 2020 vandt Hørups Debatpris for.

Om foredraget: Glansbilleder

I dette livsbekræftende foredrag tager Geeti Amiri afsæt i sin selvbiografi “Glansbilleder”, som udkom i november 2016. Bogen såvel som foredraget er Geetis barske, rørende og personlige beretning om, hvordan hun er brudt ud af et liv som afghansk kvinde for at skabe egen tilværelse som dansk kvinde.

Med udgangspunkt i sin debutbog og meningdannervirke handler Geeti Amiris foredrag om de svære kultursammenstød og hvad prisen er for frihed, for at følge sit hjerte, som ung kvinde med muslimsk minoritetsbaggrund.

UGE 31

UGE 31

KJARTAN ARNGRIM 3. AUGUST 2021

Forsanger i Folkeklubben.

Om foredraget: Musikalsk foredrag

Kjartan begyndte først at spille musik som 23-årig, men han gik til det med samme ihærdighed som tidligere havde gjort ham til elitesportsudøver. Inspireret af bøger og aviser, begyndte han at skrive sange og, ved et tilfælde, blev Folkeklubben dannet i 2011.

Kjartan var vokset op i psykiatrien i Risskov, hvor det tossede var normalt og trygt. Så meget, at da han kom ud i “den virkelige verden”, var det lidt kedeligt - altså lige indtil han blev bidt af guitaren, sangskriveriet og æstetikken i det hele.

 

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure, Idrætsvej 1

5883 Oure

Tlf: 51 85 41 84 // 62 38 38 38

E-mail: sommer@oure.dk

Social