Header, Oure Spisehus, Bygning

Spisehuset Sommerkurser

Som kursist på Oure Familiehøjskole spiser du i Spisehuset på den centrale plads på Oure. Som kursist på UngdomsCamp spiser du i gymnasiets spisehus (modsatte ende af pladsen end receptionen).

Sommerhøjskolekursister spiser i Spisehusets afdeling i Højskolens hvide bygning.

Alle tre steder serviceres af smilende og imødekommende køkkenpersonale. Lige så indbydende er maden, der tilberedes af en lang række gode, sunde råvarer fra lokale leverandører.

Økologi og masser af grøntsager
Oure Spisehus har guldmærket i økologi og serverer derfor mad, der er 90-100 % økologisk. Vi bestræber os på at leve op til Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi har masser af grøntsager i maden, vi bager vores eget brød for at få masser af fuldkorn og mindske indtaget af salt, og vores kød kommer fra dyr, der har haft det godt. Vi bidrager til FN’s verdensmål – blandt andet ved at have stort fokus på madspild, planlægge en sæsonbaseret menu og prioritere lokale leverandører.

Er du vegetar? Intet problem. Vi har altid et lækkert, vegetarisk alternativ til kødet.

I morgenbuffeten kan du smage vores hjemmebagte brød samt udvalgte morgenmadsprodukter, der sikrer dig masser af energi til dagens fysiske udfordringer.

Frokostbuffeten består af rugbrød med varierende pålæg, dagens suppe samt en række indbydende salater, frugt og ost. Til dem, der er afsted på aktiviteter hele dagen, har vi en lækker sandwichbuffet, hvor du kan smøre din egen fuldkornssandwich med friske, varierende råvarer og et bredt udvalg af pålæg. Til din sandwich kan du blande en frisk salat fra vores nye, spændende salatbar.

Aftenmenuen står på et varieret udbud af gode, varme retter. Vi er ikke bange for at udfordre vores gæsters madvaner med nye smagssammensætninger og spændende, kulinariske oplevelser.

Det hele toppes med en festmiddag fredag aften, hvor køkkenholdet tilbyder ekstravagant gourmetmad til at starte festen på.

OBS - Det gode spisemiljø er vi fælles om at skabe. På bedste højskolemanér rydder gæsterne af efter sig selv, tørrer bordene af, og efterlader dem pæne til de næste gæster. Opvasken skal vi nok tage os af.