Musik på Oure Idrætshøjskole

Er du nysgerrig og klar til at udfordre dig selv inden for musik, eller er du allerede en ambitiøs og målrettet musiker, som gerne vil lære mere og udvikle din musik? Så er musiklinjen som hovedfag på Oure Idrætshøjskole en god mulighed.

For os handler musik om udtryk. Musik er et universelt sprog, som kan udtrykke følelser, fornemmelser og meninger. Musik kan skabe fællesskab, forundring og nogle gange forandringer. 

Men først og fremmest handler musik om spilleglæde. Glæden ved at udtrykke sig, glæden ved at kende sin stemme eller sit instrument, glæden ved at spille sammen med andre, glæden ved at indspille i studiet og måske udgive musikken, og naturligvis glæden ved at stå på scenen foran et publikum.

Du kan vælge musik som linjefag hele dit ophold eller du kan vælge det i halvdelen af tiden og et andet linjefag i den anden halvdel.

 

Musik, Højskole, Image Article

Forår (januar-marts) & Efterår (august-oktober)

I denne periode beskæftiger vi os med at opbygge en fortrolighed med hinanden og musikken via sammenspil, sangskrivningsøvelser og produktion for begyndere.

Der vil hele perioden være mulighed for individuel sang- og instrumentundervisning.

Vi afprøver vores materiale live til koncerter i højskolens café.

Forår (april-juni) & Efterår (november-december)

I anden periode dykker vi længere ned i musikproduktion, instrumentering og virkemidler. Vi fokuserer på sangskrivning, både musikken, men også tekstuniverser. Vi gennemgår workshops i f.eks at performe live, branchekendskab og musikproduktions-teknikker.

Der vil hele perioden være mulighed for individuel sang- og instrumentundervisning. Vi performer vores materiale live til koncerter udenfor skolen, f.eks på andre højskoler og tematiserede koncerter. På et højskoleophold hos os er der store muligheder for at producere musik og dyrke din egen musik. 

Begge perioder kan/vil indeholde ekskursioner (lydstudie-besøg, koncerter, m.m.) og besøg og oplæg af personer indenfor den danske musikbranche.

Image Article, Musik, Højskole
Image Article, Højskole, Musik

Muligheder for musik på Oure Højskole

Som musikelev på Oure har du rig mulighed for at bruge et af vores to musikhuse og studier for at øve, jamme eller indspille musik - døgnet rundt. Eller du kan gå i PA-huset, hvor der både er musiklokale, teatersal og danselokaler. Du kan selvfølgelig også kombinere din musikinteresse med mange andre aktiviteter; gå en tur i fitness, spille fodbold, tage i svømmehallen, gå til danseklasser, besøge kunstlokalet og arbejde med keramik eller billedkunst, gå til filosofi eller bare hænge ud i skolens café.

Sammensæt dit højskoleophold med et hav af fede fag

Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul skal du vælge to linjefag (ved tilmelding). 

Når du ankommer til skolen, skal du vælge 4 idrætsvalgfag og 6 valgfag. Du kan se det store udvalg her

På Oure Idrætshøjskole finder du, udover musik, mange spændende linjer som fitness- og styrketræning, ski og dans.

Se opstartsdatoer og priser her

Du kan se et eksempel på en typisk uge her. 

 

Grafik Til Højskolens Linjefag (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ MUSIK HER

MØD UNDERVISERNE PÅ MUSIK HER

Steffen Westmark

Ansat som musikunderviser på Oure Højskole i 2019.

Steffen er kendt som guitarist, sanger og frontmanden i bandet The Blue Van og betragtes af mange som en af landets bedste performere. Steffen har stor erfaring i sangskrivning, produktion og performance, og har i en årrække været bosiddende i New York. The Blue Van har opnået en international karriere og har turneret over store dele af verden, udgivet mange albums og EP’er og lavet musik til film og reklamer – bl.a. Appels iPad.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

 

Musik på højskole
Oure Idrætshøjskole er en af de mange højskoler med musik, som findes i Danmark. Nogle leder efter en højskole med klassisk musik, rytmisk musik eller elektronisk musik. På Oure finder du lidt af hvert indenfor musikken. Først og fremmest handler musik for os om spilleglæde. 

Kan alle starte på Oure musik højskole?
Hvis du er nysgerrig og klar til at udfordre dig selv i den musiske verden, er musiklinjen på Oure for dig. Det kan både være for de ”nye” og for dig, der allerede er en ambitiøs og målrettet musiker. Opholdet giver dig mulighed for at skabe ny musik, give dig en større musikforståelse, producere dine egne sange, og ikke mindst spille en masse musik. 

Hvad er aldersgruppen på Oure musik højskole?
Gennemsnitsalderen på musik på Oure Idrætshøjskole ligger på ca. 20-25 år. Alle over 17,5 er velkomne på højskolen.

Hvad lærer man på Oure musik højskole?
Du kommer til at arbejde med alle musikkens elementer. Fra instrument til sammenspil, fra sangskrivning til færdig produktion, fra musikteori til praksis og fra øvelokalet til scenen. Du bliver også klogere på musikbranchen, booking, management og markedsføring af din musik.

Hvilke genrer spiller man?
Er du til klassisk musik på din kommende højskole? Er du til rytmisk musik? Elektronisk musik på din højskole? På Oure handler det om din musik og den udvikling du gerne vil gennemgå som musiker. Er du øvet eller nybegynder, når det kommer til at spille musik? Alle er velkomne. Kom og få en rundvisning til en af vores mange besøgsdage. Læs mere mere. 

Hvor lange er musikkurserne på højskolen?
Musik som hovedfag udbydes 25 uger i foråret eller 19 uger i efteråret. Du har mulighed for at vælge musik i hele perioden eller kun i halvdelen og så vælge et andet fag i den anden halvdel.

Korte musik kurser på Oure Idrætshøjskole
På vores sommerkurser tilbyder vi også musik på højskole. Hver sommer åbner vi vores højskole, hvor du kan vælge musik som et af vores korte kurser. Det varer en uge og afholdes i sommerferien. Du kan læse mere om vores korte kurser i musik for voksne her. Hvad koster det at deltage i Oures musikhøjskole? Du kan se priserne for at gå på musik på Oure på linket her.