Ski på Oure Højskole

På Oure Højskole kan du blive skiinstruktør og en del af et helt unikt træningsfællesskab med andre, der brænder for ski. Du kan blive uddannet skiinstruktør på BSI 1-, BSI 2-, PSI 1- og PSI 3-niveau i Den Danske Skiskole med efterfølgende jobmuligheder i hele verden.

Der er også en linje til dig, der ”bare” gerne vil træne dine egenfærdigheder på ski og ikke nødvendigvis vil uddannes skiinstruktør. Du kan vælge mellem hele 4 forskellige skilinjer på Oure Højskole – alt efter hvornår på året du starter og hvilket niveau du ønsker at uddanne dig på.

Header, Højskole, Efterår, Ski

Start i august

 • Skiinstruktør: 19 ugers højskoleophold, hvor du bliver uddannet skiinstruktør (BSI 1). I løbet af dit højskoleophold får du 15 dage på ski. Efter dit højskoleophold, hjælper vi dig med at få job i en af vores forrygende samarbejdsskiskoler fra januar til april.
 • PSI-linjen: Er du allerede uddannet level 1 skiinstruktør, kan du fortsætte din rejse på PSI-linjen, hvor du tager 19 ugers højskoleophold inkl. 15 dage på ski. Her har du mulighed for at blive uddannet BSI 2. Efter dit højskoleophold, kan du tage en sæson, hvor du ansættes på vores skihotel i Østrig. Her kan du tage din PSI 1- og 3-skiinstruktøruddannelse, mens du arbejder på hotellet.
Header, Højskole, Forår, Ski (1)

Start i januar

 • Skiinstruktør: 25 ugers højskoleophold, hvor du bliver uddannet skiinstruktør (BSI 1 + BSI 2). I løbet af dit højskoleophold får du hele seks uger på ski, fordelt udover to perioder.
 • Skilinjen: På denne linje får du også 25 uger på højskole, hvoraf tre af ugerne foregår på ski. Denne linje er til dig, der gerne vil træne din egenfærdighed på ski og ikke nødvendigvis vil uddannes instruktør. Der er dog mulighed for at tage en BSI 1.
Ski, Højskole, Image Article, 4 (1)

Livet hjemme på højskole

Fælles for alle vores skilinjer er, at du, udover dine uger på ski, får en masse fede uger hjemme på højskolen. Når du ikke er på ski, bruger du og dine højskolevenner skolens fantastiske faciliteter til at lave en masse spændende sportsgrene. Det er en forrygende, alsidig træning, der understøtter din styrke, koordination og udholdenhed som skiløber.

Du vil blandt andre prøve kræfter med:

 • Mountainbike (mulighed for at blive instruktør)
 • Inliners og rullehockey
 • Windsurfing
 • SUP-boarding
 • Styrketræning
 • Kajak (mulighed for kajakbevis IPP 1+2)
 • Kajakpolo
 • Fridykning
 • Vandaktiviteter og udspring i svømmehallen
 • Beachvolley
 • Ultimate
 • Adventurerace

Hvis det lyder fedt, så er et ophold på en af vores skilinjer på Oure Højskole lige noget for dig.

Skiinstruktør (aug til dec)

Skiinstruktør er et 19-ugers forrygende højskoleophold, hvor du undervejs får 15 intense dage på ski med træning af nogle af Danmarks bedste skiinstruktører. Du tager et BSI 1 skiinstruktør-kursus, som du kan bruge til at få arbejde som skiinstruktør i bl.a. Østrig, Japan, Canada, Norge, Sverige m.m.

Allerede i starten af dit ophold kigger vi på, hvor du gerne vil på sæson og hjælper dig med at søge og få dit drømmejob i sneen. På Oure har vi et stort netværk af samarbejdsskiskoler, som vi anbefaler, da de både har gode arbejdsforhold og skitræning i sæsonen, så du kan fortsætte din udvikling på ski.

Ski, Højskole, Image Article, 2 (1)
Image Article, Højskole, Ski, Freestyle, JIB Park

PSI-linjen (aug til dec)

PSI-linjen er et helt specielt tilbud til dig, der allerede har en level 1 skiinstruktøruddannelse, som eksempelvis BSI 1, Anwärter eller tilsvarende.

I august starter du på et 19 ugers højskoleophold, hvor du får 15 dage på ski og undervejs tager BSI 2, så du i den efterfølgende sæson har mange flere muligheder for at undervise på ski.

Efter dit højskoleophold har du mulighed for at tage 14 uger på skisæson, hvor du kan søge et job på Oure Ski Akademis hotel i Bad Gastein, Østrig. Her har du mulighed for at tage både PSI 1 og PSI 3, som er det højeste niveau i Den Danske Skiskole. Mens du tager din PSI, arbejder du på hotellet, hvor du både underviser vores efterskoleelever på ski og sørger for, at der bliver lavet mad, gjort rent osv.

Skiinstruktør (januar til juni)

Skiinstruktør på vores forårshold er et 25-ugers fantastisk højskoleophold, hvor du undervejs får hele 6 uger på ski. Du får samtidig muligheden for at uddanne dig til skiinstruktør på BSI 1 og BSI 2 niveau, hvor du efterfølgende kan få arbejde som skiinstruktør i det meste af verden.

Når du er på ski, træner du dagligt med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører. Du vil lære alt fra kortsving og carving, til hvordan du kører lækre sving i powder.

Image Article, Kostgymnasium, Sejlads,Ski
January 31, 2023 10:29 AM by Simone Mørup Kristiansen

Skilinjen (januar til juni)

Skilinjen på vores forårshold er for dig, der gerne vil 3 uger på ski, ud af de 25 ugers højskoleophold. På denne linje er der fokus på din egenfærdighed på ski med en mulighed for at tage en BSI 1, hvis du får lyst.

Glæd dig til at lære basisteknik på ski, kort sving, store sving, stav-i-sæt, carving og generelt blive god på alle sværhedsgrader af pister, sammen med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører.

Du kan supplere dit linjefag Ski med bifag, der giver dig endnu mere indhold til din instruktøruddannelse. Se eksempler på bifag her.

På Oure Højskole finder du derudover også spændende linjer som sejlads, snowboard & kitesurf og adventurelinjen.

Se opstartsdatoer og priser her

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

Morten Lund

Morten er ansat på Oure Højskole, hvor han underviser i ski.

Morten har arbejdet over hele verden som skiinstruktør, og han deltager løbende på internationale konferencer om udvikling af skiløb (Interski) og er desuden demoløber på det danske demolandshold.

Morten uddanner på alle niveauer i Den Danske Skiskole og har udviklet skipædagogik til Den Danske Skiskole med internationale oplæg om styrkebaseret læring på ski.

Han er uddannet bachelor i Idræt og sundhed, diplomjournalist og systemisk proceskonsulent. Udover 15 år som højskolelærer, har Morten arbejdet med personaleudvikling i det private erhvervsliv og opbygning af positive fællesskaber til bedre læring i skoler og uddannelsesinstitutioner.

Morten elsker offpiste og freeride og er en passioneret mountainbiker og kitesurfer.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret