Ski på Oure Idrætshøjskole er både for dig, der elsker at stå på ski og gerne vil blive bedre til det, og for dig, der gerne vil uddanne dig til instruktør. Læs om de mange muligheder på siden her.
Du kan blive uddannet skiinstruktør på BSI 1-, BSI 2-, PSI 1- og PSI 3-niveau i Den Danske Skiskole med efterfølgende jobmuligheder i hele verden, eller du kan vælge blot at fokusere på dit eget skiløb og at blive bedre til at stå på ski. Uanset om du er begynder, ekspert eller midt imellem, har vi en linje, der passer til dig.
Vælg mellem flere forskellige skilinjer alt efter hvornår på året du starter og hvilket niveau du ønsker at uddanne dig og/eller træne på.
1. Skiinstruktør + job (november-december)
Du får et intensivt linjefag inkl. 15 dages skirejse med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører. Du tager et BSI 1-kursus, som giver dig mulighed for at få job som skiinstruktør i bl.a. Østrig, Japan, Canada, Norge og Sverige. Allerede i starten af dit ophold kigger vi på, hvor du gerne vil på sæson og hjælper dig med at søge og få dit drømmejob i sneen. Du kan enten vælge selv at finde en skiskole, eller vælge en af de skiskoler i Østrig, som vi har et samarbejde med.
Vælger du Skiintruktør + job, har du et andet linjefag fra august til oktober, men jobsøgningen sker allerede i starten af dit ophold (primo september).
2. Ski (november-december)
Uanset om du er begynder eller øvet, får du med dette linjefag 15 dage på ski i november og december, hvor vi træner dig i alt fra basisteknik til carving. Forinden laver vi målrettet træning og sikrer, at du har det rette udstyr.
Vælger du Skilinjen, har du et andet linjefag fra august til oktober.
3. PSI-linjen (august-december)
PSI-linjen er et højskoleophold med 15 dage på ski, efterfulgt af en work and train sæson på Oure Skiakademi i Bad Gastein.
Du kan vælge PSI-linjen, hvis du enten har en BSI 1, BSI 2 eller en anden level 1 skiinstruktøruddannelse (eks.: Anwärter). I efteråret tilbyder vi dig BSI 2-uddannelsen eller træning mod dit PSI 1- og 3-kursus med de bedste danske uddannere i Den Danske Skiskole.
Efter dit højskoleophold, kan du tage en work and train-sæson, hvor du ansættes på Oure Skiakademi i Bad Gastein i Østrig. Her får du træning af vores egen skitræner/uddanner og inspiration fra de mange andre uddannere, som kommer forbi Oure Skiakademi i løbet af sæsonen. Du tager din PSI 1- og 3-skiinstruktøruddannelse, mens du arbejder.
Vælger du PSI-linjen i efteråret, skal du ikke vælge andre linjefag, da det kører i hele perioden august-december.
1. Skiinstruktør – 6 uger på ski
På instruktørlinjen får du 6 uger på ski - fordelt på 2 x 3 uger i sneen. Du kan du vælge mellem flere skiinstruktøruddannelser afhængigt af dit niveau. Vi tilbyder både BSI 1, BSI 2, PSI 1 og PSI 3. Har du ikke nogen skiinstruktøruddannelse endnu, starter du på BSI 1 i den første 3 ugers periode, og kan fortsætte på BSI 2 i den anden 3 ugers periode. Har du allerede en instruktøruddannelse, kan du fortsætte på det niveau, der passer til dig.
Ønsker du ikke en instruktøruddannelse, men vil du gerne 6 uger på ski, er du velkommen på linjen.
Efter marts vælger du en anden linje på skolen fra april til juni.
2. Ski – 3 uger på ski
For dig, der vil forbedre din egenfærdighed på ski uden at tage en instruktøruddanelse. Der er dog mulighed for at tage en BSI 1, hvis du får lyst. Du rejser på samme tidspunkter som eleverne på instruktørlinjen, men dine forløb fordeler sig over 2 uger på første rejse og 1 uge på anden rejse. I ugerne, hvor du er hjemme på skolen, vil du deltage på andre linjefag, hvor du kan møde elever fra de andre linjer.
På skilinjen træner du din skiteknik med de bedste danske skiinstruktører, og du kan samtidig prøve offpiste, park, pukler, porte og alt muligt andet, hvis du har lyst.
Efter marts vælger du en anden linje på skolen fra april til juni.
Fælles for alle vores skilinjer er, at du, udover dine uger på ski, får en masse fede uger hjemme på højskolen. Når du ikke er på ski, bruger du og dine højskolevenner skolens fantastiske faciliteter til at lave en masse spændende sportsgrene og træning.
Det er alsidige aktiviteter og styrketræning, der understøtter din styrke, koordination og udholdenhed som skiløber. Ud over styrketræning vil du kunne prøve kræfter med:
Eksempler på aktiviteter:
OBS: Hvis du ønsker at gå op til prøver, kan det være forbundet med ekstraudgifter til kursusgebyr og materialer.
Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul skal du vælge to linjefag (ved tilmelding).
Når du ankommer til skolen, skal du vælge 4 idrætsvalgfag og 6 valgfag. Du kan se det store udvalg her.
På Oure Idrætshøjskole finder du, udover Ski, mange spændende linjer som adventure, bold og snowboard.
Se opstartsdatoer og priser her
Du kan se et eksempel på en typisk uge her.
TILMELDING HØJSKOLE
Dyrk din passion for ski på Oure Højskole
Leder du efter en højskole, hvor du kan stå på ski? Så er du kommet det rigtige sted hen. På Oure højskole kan du få et fedt højskoleophold og samtidig få en masse uger på ski.
Skiinstruktør eller egen færdigheder på ski
Mens du går på Oure Højskole kan du blive uddannet skiinstruktør på BSI 1-, BSI 2-, PSI 1- og PSI 3-niveau i Den Danske Skiskole med efterfølgende jobmuligheder i hele verden. Vi har også en linje til dig, der ikke ønsker at uddanne dig, men blot gerne vil blive en bedre skiløber og have det fedt på pisten.
Hvem har opfundet ski?
Og hvornår blev ski opfundet? Det var egentlig nordmændene, der brugte ski til jagt og transport om vinteren. Måske de første modeller dog allerede blev opfundet for 8000 år siden i Kina.
Hvad er forskellen på alpinski og carvingski?
Alpinski er betegnelse for udstyr til alpint skiløb. Altså typen, hvor både tå og hæl sidder fast. I modsætning til eks. langrend og telemark.
Hvad skal man have på, når man står på ski?
Det rette varme tøj, hjelm, handsker, briller for at kunne se bedre og undgå sneblindhed og skistøvler
Hvilken type ski skal jeg vælge?
Der er mange forskellige typer ski i disse tider. Du skal vælge den ski, der passer til den type skiløb, du vil køre. Er du til pisteskiløb med store sving, kan du vælge en allround carvingski, som har en radius på 16-20 m. Er du til freestyle i parken, kan du vælge en twintip, der ikke er alt for stiv, så den kan fungere godt i hop og tricks.
Hvilken længde ski skal jeg vælge?
Der er forskel på, hvad den enkelte foretrækker af længde på ski. Normalt vil en allround alpinski passe godt i skiløberens egen højde minus 5-15 cm.
Hvor meget forbrænder man på ski?
Det er individuelt hvor meget du forbrænder på ski og hvor hurtigt du kører på ski, men du kan forbrænde op til 500 kcal pr. time på pisteskiløb.