Linjefag: Ski på Oure Højskole - 12 timer om ugen

På Oure Højskole kan du blive skiinstruktør og en del af et helt unikt træningsfællesskab med andre, der brænder for ski. Du kan blive uddannet skiinstruktør på BSI 1-, BSI 2-, PSI 1- og PSI 3-niveau i Den Danske Skiskole med efterfølgende jobmuligheder i hele verden.

Der er også en linje til dig, der ”bare” gerne vil træne dine egenfærdigheder på ski og ikke nødvendigvis vil uddannes skiinstruktør. Du kan vælge mellem hele 4 forskellige skilinjer på Oure Højskole – alt efter hvornår på året du starter og hvilket niveau du ønsker at uddanne dig på.

Efterår (august-december)

 • Skiinstruktør: 19 ugers højskoleophold, hvor du bliver uddannet skiinstruktør (BSI 1). I løbet af dit højskoleophold får du 16 dage på ski. Efter dit højskoleophold, hjælper vi dig med at få job i en af vores forrygende samarbejdsskiskoler fra januar til april.
 • PSI-linjen: Er du allerede uddannet level 1 skiinstruktør, kan du fortsætte din rejse på PSI-linjen, hvor du tager 19 ugers højskoleophold inkl. 16 dage på ski. Her har du mulighed for at blive uddannet BSI 2. Efter dit højskoleophold, kan du tage en sæson, hvor du ansættes på vores skihotel i Østrig. Her kan du tage din PSI 1- og 3-skiinstruktøruddannelse, mens du arbejder på hotellet.

Vælger du ski i efteråret, skal du ikke vælge andre linjer, da det kører i hele perioden august-december. 

Forår (januar-marts)

 • Skiinstruktør: I denne periode bliver du uddannet skiinstruktør (BSI 1 + BSI 2) og du får hele seks uger på ski, fordelt udover to perioder. Fra april til juni vælger du en af de andre linjer på skolen. 
 • Skilinjen: I perioden januar-marts får du tre uger på ski. Denne linje er til dig, der gerne vil træne din egenfærdighed på ski og ikke nødvendigvis vil uddannes instruktør. Der er dog mulighed for at tage en BSI 1.

Vælger du ski i foråret, har du ski i perioden januar-marts, og så vælger du en anden linje i perioden april-juni. 

Header, Højskole, Instruktøruddannelse (3)
Header, Højskole,Forår, Ski

Skiinstruktør (august-december)

Skiinstruktør er et 19-ugers forrygende højskoleophold, hvor du undervejs får 16 intense dage på ski med træning af nogle af Danmarks bedste skiinstruktører. Du tager et BSI 1 skiinstruktør-kursus, som du kan bruge til at få arbejde som skiinstruktør i bl.a. Østrig, Japan, Canada, Norge, Sverige m.m.

Allerede i starten af dit ophold kigger vi på, hvor du gerne vil på sæson og hjælper dig med at søge og få dit drømmejob i sneen. På Oure har vi et stort netværk af samarbejdsskiskoler, som vi anbefaler, da de både har gode arbejdsforhold og skitræning i sæsonen, så du kan fortsætte din udvikling på ski.

Image Article, Højskolen, Ski
Image Article, Højskole, Ski, Freestyle, JIB Park

PSI-linjen (august-december)

Er du allerede uddannet level 1 skiinstruktør, kan du fortsætte din rejse på PSI-linjen, hvor du tager 19 ugers højskoleophold inkl. 16 dage på ski.

Her har du mulighed for at blive uddannet BSI 2.

Efter dit højskoleophold, kan du tage en sæson, hvor du ansættes på vores skihotel i Østrig. Her kan du tage din PSI 1- og 3-skiinstruktøruddannelse, mens du arbejder på hotellet.

Livet hjemme på højskole

Fælles for vores skilinjer er, at du, udover dine uger på ski, får en masse fede uger hjemme på højskolen. Når du ikke er på ski, bruger du og dine højskolevenner skolens fantastiske faciliteter til at lave en masse spændende sportsgrene. Det er en forrygende, alsidig træning, der understøtter din styrke, koordination og udholdenhed som skiløber.

Du vil blandt andre prøve kræfter med:

 • Mountainbike
 • Inliners og rullehockey
 • Windsurfing
 • SUP-boarding
 • Styrketræning
 • Kajak
 • Kajakpolo
 • Vandaktiviteter og udspring i svømmehallen
 • Beachvolley
 • Ultimate
 • Adventurerace
Ski, Højskole, Image Article, 4 (1)
Image Article, Kostgymnasium, Sejlads,Ski

Skiinstruktør (januar-marts) - 6 uger på ski

Vælger du skiinstruktør på vores forårshold, har du ski som linje i den første periode fra januar til marts. Her får du undervejs hele 6 uger på ski. Du får samtidig muligheden for at uddanne dig til skiinstruktør på BSI 1 og BSI 2 niveau, hvor du efterfølgende kan få arbejde som skiinstruktør i det meste af verden. 

Når du er på ski, træner du dagligt med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører. Du vil lære alt fra kortsving og carving, til hvordan du kører lækre sving i powder.

Fra april til juni vælger du en af de andre linjer på skolen.

Skilinjen (januar til marts) - 3 uger på ski

Skilinjen på vores forårshold er for dig, der gerne vil 3 uger på ski, i perioden januar til marts. Fra april til juni vælger du en af de andre linjer på skolen.

På skilinjen er der fokus på din egenfærdighed på ski med en mulighed for at tage en BSI 1, hvis du får lyst.

Glæd dig til at lære basisteknik på ski, kort sving, store sving, stav-i-sæt, carving og generelt blive god på alle sværhedsgrader af pister, sammen med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører.

Du kan supplere dit linjefag Ski med højskolefag, der giver dig endnu mere indhold til din instruktøruddannelse. Se eksempler på højskolefag her.

På Oure Højskole finder du derudover også spændende linjer som sejlads, snowboard & kitesurf og adventurelinjen.

Se opstartsdatoer og priser her

Se eksempel på en typisk uge herunder

January 31, 2023 10:29 AM by Simone Mørup Kristiansen
Skema For Højskolen (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

Morten Lund

Morten er ansat på Oure Højskole, hvor han underviser i ski.

Morten har arbejdet over hele verden som skiinstruktør, og han deltager løbende på internationale konferencer om udvikling af skiløb (Interski) og er desuden demoløber på det danske demolandshold.

Morten uddanner på alle niveauer i Den Danske Skiskole og har udviklet skipædagogik til Den Danske Skiskole med internationale oplæg om styrkebaseret læring på ski.

Han er uddannet bachelor i Idræt og sundhed, diplomjournalist og systemisk proceskonsulent. Udover 15 år som højskolelærer, har Morten arbejdet med personaleudvikling i det private erhvervsliv og opbygning af positive fællesskaber til bedre læring i skoler og uddannelsesinstitutioner.

Morten elsker offpiste og freeride og er en passioneret mountainbiker og kitesurfer.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

Dyrk din passion for ski på Oure Højskole
Leder du efter en højskole, hvor du kan stå på ski? Så er du kommet det rigtige sted hen. På Oure højskole kan du få et fedt højskoleophold og samtidig få en masse uger på ski.

Skiinstruktør eller egen færdigheder på ski
Mens du går på Oure Højskole kan du blive uddannet skiinstruktør på BSI 1-, BSI 2-, PSI 1- og PSI 3-niveau i Den Danske Skiskole med efterfølgende jobmuligheder i hele verden. Vi har også en linje til dig, der ikke ønsker at uddanne dig, men blot gerne vil blive en bedre skiløber og have det fedt på pisten.

Hvem har opfundet ski?
Og hvornår blev ski opfundet? Det var egentlig nordmændene, der brugte ski til jagt og transport om vinteren. Måske de første modeller dog allerede blev opfundet for 8000 år siden i Kina.

Hvad er forskellen på alpinski og carvingski?
Alpinski er betegnelse for udstyr til alpint skiløb. Altså typen, hvor både tå og hæl sidder fast. I modsætning til eks. langrend og telemark.

Hvad skal man have på, når man står på ski?
Det rette varme tøj, hjelm, handsker, briller for at kunne se bedre og undgå sneblindhed og skistøvler

Hvilken type ski skal jeg vælge?
Der er mange forskellige typer ski i disse tider. Du skal vælge den ski, der passer til den type skiløb, du vil køre. Er du til pisteskiløb med store sving, kan du vælge en allround carvingski, som har en radius på 16-20 m. Er du til freestyle i parken, kan du vælge en twintip, der ikke er alt for stiv, så den kan fungere godt i hop og tricks.

Hvilken længde ski skal jeg vælge?
Der er forskel på, hvad den enkelte foretrækker af længde på ski. Normalt vil en allround alpinski passe godt i skiløberens egen højde minus 5-15 cm.

Hvor meget forbrænder man på ski?
Det er individuelt hvor meget du forbrænder på ski og hvor hurtigt du kører på ski, men du kan forbrænde op til 500 kcal pr. time på pisteskiløb.