Yoga, Fitness, Højskole, Image Article

Linjefag: Fitness / Styrketræning på Oure Højskole - 12 timer om ugen

På fitnesslinjen får du en unik mulighed for at kombinere fede træningsoplevelser med et højskoleophold i et inspirerende træningsmiljø. Vi er et inkluderende og dynamisk fællesskab, hvor du kan dele din passion for træning med andre ligesindede.

Du vil udvikle dig inden for fitness og styrketræning, som ikke kun handler om at blive stærk, men ligeså meget om at inspirere og motivere. Du får både praktisk og teoretisk forståelse for træning og kroppens funktionalitet. Du træner på dit eget niveau og øver og dygtiggør dig sammen med andre.

Sammen med andre træningsentusiaster vil du dele oplevelser, udfordringer og sejre. Vi lægger vægt på at skabe et trygt og støttende miljø, hvor du kan udvikle dig og opbygge meningsfulde relationer med mennesker, der deler din passion og entusiasme for en aktiv livsstil.

Dine undervisere brænder for træning og en aktiv livsstil. Vi vil udvide din horisont og udfordre dit syn på træning. Vi forventer, at du har et ønske om at blive dygtigere, klogere og tør at kaste dig ud i nye ting. Vi står klar til at hjælpe, vejlede og støtte dig igennem hele dit ophold. Sammen med dig vil vi gøre vores bedste for, at dit ophold bliver et minde for livet.

Du kan vælge fitness som linjefag hele dit ophold eller du kan vælge det i halvdelen af tiden og et andet linjefag i den anden halvdel.

Image Article, Hoejskole, Fitness, 3

Forår (januar-marts) & Efterår (august-oktober)

Vores primære fokusområde er styrke- og funktionel træning, kombineret med core-, interval-, cross- og bevægelighedstræning. Du vil bl.a. blive undervist i styrkeløft, vægtløftning, yoga samt træning med kettlebells og egen kropsvægt. Vi har stor fokus på teknik og korrekt udførelse af øvelserne for at optimere træningen og forebygge skader.

Fitnessinstruktøruddannelse
Ud over den praktiske træning vil du også blive undervist i anatomi, fysiologi, træningslære og programlægning, således, at du i løbet af kurset kan tage DIF/DGI’s fitnessinstruktøruddannelse. Med vejledning fra dygtige og erfarne undervisere får du byggeklodserne til selv at kunne designe din egen træning med udgangspunkt i sundhed og livskvalitet.

 

 

Forår (april-juni) & Efterår (november-december)

Sammen med din linje arbejder du med at dygtiggøre og inspirere andre til at bruge kroppen. Du får en teoretisk og praktisk forståelse af, hvordan man opbygger den gode holdtræning kombineret med viden om træning og kroppens funktionalitet. Opholdet vil give dig et solidt grundlag, hvis du gerne vil videreformidle din passion for træning med fokus på fællesskab og socialt sammenhold.

Fokus på fitness som holdtræning
Det er vores mål, at du både prøver og bliver i stand til at varetage en bred vifte af holdtræning inden for forskellige træningstyper. Du vil fx blive præsenteret for step, funktionel fitness, outdoor training, højintens intervaltræning, kettlebell m.m. Dette bliver kombineret med et stærkt fokus på pædagogik og den måde, du brænder igennem som formidler af træning. Sammen med andre fra linjen prøver du at undervise dine højskolevenner og evt. forestå træning i nærmiljøet. Dette giver dig de bedste forudsætninger for at dygtiggøre dig som holdinstruktør.

Image Article, Højskole, Fitness
Image Article, Hoejskole, Fitness, 2

Fitness på Oure Højskole - gå all in eller bland selv posen med en anden linje

Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul kan du vælge ét linjefag i hele perioden eller du kan vælge ét linjefag i første halvdel og et andet linjefag i den anden halvdel.
I efteråret er der nogle linjer, der kun udbydes for hele efteråret. Det gælder Sejlads, Ski, Snowboard & Kitesurf.

Vælger du et helt semester på fitnesslinjen, vil du både kunne dygtiggøre dig som fitnessinstruktør og folde dig ud som holdunderviser. Uanset hvordan du sammensætter dit højskoleophold, bliver det en oplevelse, som du kommer til at huske.

På Oure Højskole finder du derudover også spændende linjer som adventure, fodboldtræner og snowboard & kitesurf.

Du kan supplere dit linjefag Fitness med andre højskolefag, der giver dig endnu mere indhold til din instruktøruddannelse. Se eksempler på højskolefag her

Se opstartsdatoer og priser her

Se eksempel på en typisk uge herunder

Skema For Højskolen (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ FITNESS - STYRKETRÆNING HER

MØD UNDERVISERNE PÅ FITNESS - STYRKETRÆNING HER

Christina Holck Pape

Ansat på Oure Højskole i 2014.

Underviser på højskolens fitness-linje.

Cand.Scient. i Idræt & Sundhed fra Syddansk Universitet i 2002.

Undervisningsassistent på Institut for Idræt, SDU, i grundtræning og fitness, 1999-2008.

Har i sit speciale skrevet om fitness udøvet i forening kontra fitnesscenter.

Instruktøruddannet inden for både holdtræning og styrketræning. Ligger vægt på enkel formidling af funktionel træning kombineret med sund livsstil.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

Dyrk fitness og styrketræning på dit højskoleophold
Leder du efter en højskole med styrketræning? På Oure Højskole har vi et linjefag med fitness og styrketræning, hvor du kan udvikle dig sammen med dine nye højskolevenner. På Oure Højskole er cross fit også en del af træningen.

Hvad er styrketræning og fitness?
På vores linje for fitness og styrketræning, vil du få afprøvet en masse forskellige øvelser indenfor styrketræning. Hvilken styrketræning er bedst? Svaret afhænger af den enkelte og kan udvikle sig undervejs, når du bliver præsenteret for noget nyt.

Er fitness godt?
Ligesom med de fleste andre motionsformer, er fitness godt for dig. Vi er en højskole med styrketræning, hvor vi har stor fokus på teknik og korrekt udførelse af øvelserne, så du ikke får skader.

Hvor ofte må man træne i fitness?
Du har linjeundervisning i styrketræning og fitness tre gange om ugen. Derudover har vi flere fitnesscentre på skolen, som er åbne flere aftener om ugen.

Hvor mange minutter skal man træne?
På Oure Højskoles fitness linje har du 12 timers undervisning om ugen. Det fordeler sig over tre gange om ugen. Hvilket tidspunkt på dagen er det bedst at træne? Det er individuelt, hvornår man foretrækker at træne. Vi har både morgen-, eftermiddags- og aftentræning.

Er 30 min styrketræning nok?
Hvis du laver de rigtige øvelser for styrketræning og har et effektivt mindset, kan du nå langt på 30 minutters styrketræning. Vi bruger ikke alle linjetimerne på effektiv træning, men også på teoretisk og praktisk forståelse for at opbygge en god holdtræning.

Hvilke øvelser er styrketræning?
Der findes mange forskellige øvelser inden for styrketræning og fitness. På Oure Højskole har vi fokus på styrketræning og funktionel træning, kombineret med cross fit, core, interval og bevægelighedstræning.

Er styrketræning godt til vægttab?
Styrketræning kan være rigtig godt til vægttab. Du forbrænder kalorier ved din træning og opbygger muskler, som øger din forbrænding.

Hvornår kan man se resultater styrketræning?
Vælger du en højskole med styrketræning på programmet, kan du hurtigt se resultater af din træning. Fitness på Oure Højskole rummer 12 timers linjeundervisning hver uge, så der er god grobund for gode resultater.