Scenekunst - Musik / Skuespil / Dans

Er du vild med musik, skuespil eller dans? 

På vores nye linje Scenekunst, har vi samlet alle tre fag i et aktivt og kreativt fællesskab. 

Du vælger et hovedfag i enten musik, skuespil eller dans. Herudover har du både valgfag og åbne klasser, som du kan fylde med det samme fag som dit hovedfag eller prøve kræfter med de andre fag. Du kan desuden skifte hovedfag to gange om året, hvis du gerne vil prøve noget nyt. 

Scenekunst er en meget projektorienteret linje, hvor du selv er med til at bestemme, hvilket fokus du ønsker i undervisningen. Du er selv med til at definere det, og du kan vælge noget nyt fra projekt til projekt. 

Vi tror på, at det er vigtigt at kunne gå i dybden med sine interesser. Selvom vores linje omfatter musik, skuespil og dans, har du mulighed for at vælge et af disse fag som dit primære fokus. Uanset om du brænder for musikkens verden, elsker at stå på scenen som skuespiller eller drømmer om at lære de fedeste dansekoreografier, vil vores undervisere give dig mulighed for at fordybe dig i dit valgte område.

Ligegyldigt hvilket fokus du vælger, kommer du med på scenen, da alle elever på Scenekunst bliver en del af vores forestillinger, som vi skaber i fællesskab på tværs af linjen. 

At stå foran et publikum kan være en udfordring, men det er også en utrolig givende oplevelse. Vi træner vores elever i kunsten at optræde, så du føler dig tryg og selvsikker, uanset om du står foran en lille gruppe eller en stor forsamling. 

Image Article Scenekunst Efterskole

Der vil være fire slags timer på scenekunst-linjen

  • Fællestimer: kor, opvarmning, fremvisninger, fællessang osv. Her er du sammen med alle fra Scenekunst-linjen.
  • Produktionsfag: Disse timer er rettet mod en forestilling, hvor du, sammen med de andre elever og lærere, laver jeres eget materiale - både musik, dialoger og koreografier. 
  • Hovedfag: Musik, skuespil og dans – her har du mulighed for at gå mere i dybden med det af de tre kreative fag, du er mest interesseret i.
  • Valgfag: Musik, skuespil, dans og teknik. Hvis du er musiker helt ind i hjertet, kan du vælge musik som både hovedfag og valgfag. Hvis du vil prøve flere genrer, vælger du forskellige hovedfag og valgfag.

Der er et hav af fede faciliteter på Oure Efterskole for musik, skuespil og dans. Så hvis du er skuespiller om dagen, kan du sagtens jamme guitar om aftenen, og hvis du er musiker om dagen, kan du sagtens hoppe på en dansetime om aftenen.

Image Article Musik Efterskole Faciliteter
Image Article, Ungdomscamp, Dans

Dans på Scenekunst-linjen

Dansen vi arbejder med på linjen Scenekunst er tæt forbundet til de forestillinger der øves på, selvom der selvfølgelig også vil være elementer af grundtræning. Dansegenrerne vil altså være en blanding af show, street og moderne, med udgangspunkt i hvad den enkelte kan bidrage med i forhold til den produktion, vi arbejder med. 

Fokus i koreografierne vil være mod forestillingerne, der består af både musik, skuespil og dansesekvenser, og fokus i hovedfagstimerne er energi, fællesskab og grundtræning i de relevante stilarter. 

På Oure Efterskole har vi dans som et hovedfag på scenekunst-linjen, men vi har også en danselinje med en anden profil. Læs mere om danselinjen her. 

MØD UNDERVISERNE PÅ SCENEKUNST HER

undefined

MØD UNDERVISERNE PÅ SCENEKUNST HER

Niels Juhl Boesen

Ansat på Skolerne i Oure i 2008.

I mere end 15 år har Niels Boesen arbejdet som skuespiller på forskellige scener landet over, og han har medvirket i et utal af både forestillinger og film.

På film-CV'et står bl.a. Hvidstengruppen og Brødre.

Niels er både uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og folkeskolelærer fra Odense Lærerseminarium.

 

Oure - efterskolen for scenekunst
På Oure Efterskoles nye linje Scenekunst bliver du en del af en efterskole for scenekunst. Linjen er sammensat af musik, skuespil og dans – og du er selv med til at bestemme, hvor dit fokus skal være.

Hvad er scenekunst?
Scenekunst er fællesbetegnelsen for de tre kreative fag musik, dans og skuespil. Det er den linje du følger som elev på Oure Efterskole, så det er skolen for scenekunst, som er en del af dit samlede efterskoleophold. Du bliver en af et akademi for scenekunst med et hav af dygtige og professionelle undervisere indenfor musik, skuespil og dans.

Hvad lærer man på Oure Scenekunst?
Du udvikler dig som musiker, skuespiller eller danser, mens du går på Scenekunst-linjen. Undervisningen er målrettet forestillinger og alle elever kommer til at stå på scenen. Du vælger hovedfag og valgfag, hvor du enten kan vælge musik, skuespil eller dans, så der er mulighed for at specialisere dig i ét af fagene eller vælge noget forskelligt, så du fx har fokus på teaterkunst og skuespil i dit hovedfag, men musik i dit valgfag.

Hvorfor vælge efterskole med scenekunst?
Du skal vælge en efterskole for scenekunst, hvis du er vild med musik, skuespil eller dans. Eller en kombination af de tre kreative fag. Du behøver ikke have vilde drømme om at blive optaget på Den Danske Scenekunstskole, men du skal have passion for et af de kreative fag og have lysten til at udvikle dine færdigheder og prøve nogle nye ting af.

Hvad koster det at gå på scenekunst linjen?
Prisen for at gå på Oures Efterskoles scenekunst-linje varierer meget afhængigt af din husstands sammensætning og indkomst. Det ligger mellem 72.000 og 102.000 kr. for et år, hvilket er inkl. udgifterne til en linjerejse. Du kan se vores priser her.

Hvor gammel skal man være for at gå på Oure Scenekunst?
På Oure Efterskole kan du gå på Scenekunst-linjen i 9. klasse og 10. klasse. Hvis du vil prøve linjen af, inden du starter, er du meget velkommen på scenekunst sommercamp (ungdomscamp), som vi afholder i efterårsferien og sommerferien. Vi afholder camp for unge mellem 13 og 17 år.

Er du over 18 år og leder efter en højskole for scenekunst, kan du med fordel kigge på Oure Højskole, hvor du også kan vælge musik, dans og skuespil.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt
Tlf: 62 38 38 35

Social

kopieret