Header, Samarbejdspartnere

Samarbejdspartnere

På Skolerne i Oure har vi en lang række samarbejdspartnere i lokalområdet, som gør os i stand til at skabe de bedste betingelser for vores elevers udvikling inden for sport og performing arts. 

GOG, Samarbejdspartner, Image Article

GOG og Oure Håndbold Akademi

Skolerne i Oure har et helt unikt samarbejde med GOG og har i mange år været centrum for et verdensklasse talentudviklingsmiljø. Blandt stjernerne ses Mikkel Hansen, brødrene Magnus og Niklas Landin og Nikolaj Jacobsen, som alle har haft deres daglige gang på Skolerne i Oure, og nydt godt af samarbejdet med naboklubben GOG, hvor der spilles håndbold på højeste niveau. 

Forklaringerne på det frugtbare samarbejde er mange. Bl.a. den, at afstanden mellem Oure og Gudme er til at overse. Eleverne behøver blot at cykle fem kilometer for at trække i trøjen for GOG og har derfor ingen overflødig spildtid. Det betyder, at der kan stilles hundrede procent skarpt på udviklingen af elevernes håndbold.

SfB og Oure Fodbold Akademi

Oure Fodbold Akademi og den lokale klub SfB har i mange år haft et tæt samarbejde. Begge klubber har et grundlæggende DNA, der fokuserer på talentudvikling. Der er et stærkt fælles ønske om at skabe et miljø og nogle betingelser, der fastholder og udvikler de unge talenter i fodboldverdenen.

Helt præcist er der tale om en overbygningsaftale der omhandler de to klubbers 1. hold i årgangene U17, U19 og derudover 1. og 2. seniorhold. Overbygningen bærer navnet SfB-Oure, og blev i 2020 en del af DBUs licenssystem, der giver adgang til U17- og U19-divisionen for drenge.

Samarbejdet mellem Oure og SfB er med til at skabe et professionelt setup, hvor du som spiller kan optimere din udvikling og hvor vi bedst muligt kan matche dig på dit niveau.

Image Article, SFB OURE, Samarbejde,
Baggaardsteateret, Samarbejdspartnere, Image Article

Scenekunstakademiet Skolerne i Oure og BaggårdTeatret

Som skuespileelev på en af skolerne i Oure, bliver du elev på Oure Skuespil Akademi. Du kan derudover også blive en del af det tætte samarbejde, som Skolerne i Oure har med BaggårdTeatret. Samarbejdet går under navnet Scenekunstakademiet og har fokus på mesterlæringen og entreprenørskabet i forbindelse med scenekunsten på et højt niveau. Derfor er samarbejdet med et professionelt teater af stor værdi og betydning, da skuespileleverne på Oure får et realistisk indtryk og læring af faglighederne inden for scenekunsten.

Samarbejdet sikrer, at alle elever oplever den professionelle scenekunst og møder scenekunsten bagom den professionelle teaterforestillings produktion. En del af undervisningen handler om styrke skuespillerelevernes entreprenante kompetencer, så de efter endt uddannelse selv bliver i stand til at kunne tage initiativer og indgå som aktører i scenekunstmiljøer rundt om i landet.

Eleverne møder og undervises af professionelle skuespillere, dramatikere og scenografer fra Baggårdteatret og Skolerne i Oure. Herudover er der faste gæstelærere, heriblandt Thure Lindhardt og Charlotte Munck. Hermed sikrer Scenekunstakademiet, at skuespileleverne på Oure får en alsidig scenekunstnerisk undervisning.

Er du ikke elev på Oure? Du kan stadig være med
Hvis du ikke er elev på Oure, kan du stadig blive elev på Scenekunstakademiet med seks timers ugentlig undervisning i eftermiddagstimerne. Kontakt leder af Scenekunstakademiet Gitte Gry Bech Ballesheim for yderligere info på gb@oure.dk.

Image Article, Højskole, Skuespil
Gudme Svømmeklub, Samarbejdspartner, Image Article

Gudme Svømmeklub

Image Article, Samarbejdspartnere, Kenya

Internationalt samarbejde

Skolerne i Oure samarbejder med skoler i Nairobi, Kenya for at styrke elevernes kompetencer og ansvarlighed som verdensborgere. Samarbejdet er hovedsageligt koncentreret om kostgymnasiet. 

De kenyanske samarbejdspartnere indgår sammen med Skolerne i Oure i forskellige co-learning-aktiviteter, hvor målet er at udvikle verdensborgerskab gennem fælles læringsprojekter. Udbyttet af den fælles co-learning skal styrke både de danske og de kenyanske elevers opfattelse og forståelse af hinanden på nye overraskende og lærerige måder.

Kostgymnasiets samarbejde med partnerskolen i Kenya, Alliance Highschool, er koncentreret om udveksling af elever. Flere gange har der været kenyanske Highschool-elever på Skolerne i Oure, og omvendt sender kostgymnasiet gymnasieelever til Kenya.

Når eleverne mødes sker det om:

  • Et fagligt forløb med en væsentlig sag, man er sammen om. For eksempel de 17 Verdensmål.
  • Et møde med ”den anden” fra en anden kultur, hvor der igennem mødet udvikles interkulturel kompetence. 
  • Sociale og kulturelle arrangementer, der er med til at skabe forudsætninger for, at kontakten mellem eleverne kan opstå og mere personlige forbindelser etableres.

Partnerskabet er et fagligt projekt med et kulturmøde
Kenya-projektet er ikke et almisseprojekt, men i mindre omfang støtter Skolerne i Oure partnerskabet gennem donationer af for eksempel iPads. Oure Spisehus har også støttet opbygningen af et drivhus i Raila Educational Centre. 

Image Article, Samarbejdspartnere, Kenya (1)

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure Idrætsvej 1

5883 Oure

Tlf: 62383838

E-mail: info@oure.dk

Social