Header, Oure Spisehus, Bygning

Oure Spisehus

På Oure er mad meget mere end ernæring. Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i Oure Spisehus. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra de tre skolers køkkener er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til.

Økologi og masser af grøntsager
Oure Spisehus har guldmærket i økologi og serverer derfor mad, der er 90-100 % økologisk. Vi bestræber os på at leve op til Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi har masser af grøntsager i maden og vi bager vores eget brød for at få masser af fuldkorn og mindske indtaget af salt. Vi bidrager til FN’s verdensmål – blandt andet ved at have stort fokus på madspild, planlægge en sæsonbaseret menu og prioritere lokale leverandører.

Vores vision er at bidrage positivt til folkesundheden på kort og lang sigt. Vi ønsker at give alle elever værktøjer, vaner og viden, så de gennem deres liv kan træffe madvalg på et oplyst grundlag. Vi ønsker at gøre eleverne til ansvarlige maddannede verdensborgere.

Du bliver en del af madlavningen
På vores efterskole er eleverne en stor del af hverdagen i Oure Spisehus. Spisehuset er et skolekøkken og derfor et pædagogisk værksted. Alle efterskoleelever har en uge i køkkenet i løbet af deres år på Oure. Her får eleverne en grundig introduktion til arbejdet og processerne i et stort køkken. De får ligeledes indflydelse på ugens menu. Denne medbestemmelse skaber engagement og ejerskab for opgaven.

Deltagelse i køkkenugen er obligatorisk og alle elever får en karakter for deres indsats, baseret på den enkelte elevs engagement, udvikling og evne til at samarbejde. Formålet med køkkenugen er at udvikle elevernes ansvarlighed, kommunikation- og samarbejdsevne, fantasi og kreativitet.

På vores kostgymnasium er eleverne i 1.G også en uge i køkkenet. Gymnasieelever fra alle tre årgange skiftes til at lave morgenmad hver dag. 

På vores højskole er eleverne ikke en del af madlavningen, men bliver i høj grad involveret i den filosofi vores køkken er bygget omkring med bæredygtighed og økologi. 

Personalet i Oure Spisehus er sammensat af professionsbachelorer i sundhed og ernæring, skolelærere, pædagoger og kokke. Personalets opgave er at vejlede, inspirere og tilsammen rumme de mange aspekter af ”sund mad til alle”.

Diæter og allergier på Oure
Læs mere om håndteringen af fødevareallergier under den pågældende skole.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure Idrætsvej 1

5883 Oure

Tlf: 62383838

E-mail: info@oure.dk

Social