Verden er i konstant forandring, og den gode nyhed er, at aldrig har så stor en procentdel af verdens befolkning oplevet så stor fremgang i levestandarden som indenfor de seneste år. Den knap så gode nyhed er, at demokratier og folkelig medbestemmelse er udfordret mange steder i verden, og dette fører blandt andet til konflikter og uro, som vi bør interessere os for og eventuelt lære af.
I faget Brændpunkter kigger vi nærmere på nogle af de aktuelle politiske og samfundsmæssige udfordringer, som verden står overfor. Hvor er problemerne, hvordan er de opstået og hvad er vores rolle og muligheder for at påvirke og eventuelt løse dem?
Eksempler på brændpunkter, der er værd at undersøge, kunne være: præsidentvalget i USA, den spirende nationalisme i Europa, EU’s fremtid som et europæisk fællesskab, konflikten i Mellemøsten, bandekonflikten i Sverige, ”fake news”, krigen i Ukraine, Kinas nye position som international supermagt, undertrykkelsen af minoriteter, demokratiets skrøbelighed og krav om deltagelse, klimaforandringernes betydning for verdensordenen osv. osv.
Der er nok at tage fat på, og Brændpunkter hjælper dig med at skabe overblik og indsigt. Faget har den grundlæggende indstilling, at menneskeskabte problemer også kan og skal løses af mennesker.
TILMELDING HØJSKOLE