Efterskole

Efter- skole

Her er der plads til alle!

På Danmarks største efterskole gør vi os ekstra umage for, at du føler dig set og tryg i et favnende fællesskab, mens du dyrker din sport eller performing art

På Oure er der plads til alle!

Både dig, der har store ambitioner inden for din sport eller performing art og dig, som er nysgerrig og ønsker at udvikle dig i løbet af et år på efterskole. 

På Oure Efterskole smelter skole, fritid, sport og performing art sammen. Det er ikke nok, at du er god på sportsbanen, på scenen eller i musiklokalet - du skal også evne at tage del i sociale aktiviteter og være med til at gøre dig selv og dine kammerater gode. 

Som elev på Oure Efterskole kan du se frem til et skelsættende år, hvor du bliver dygtigere og stærkere og får styrket din selvstændighed. Du vil opleve et år, hvor nysgerrigheden og ansvarsbevidstheden vokser, og hvor lysten til at vide mere får nyt liv. Kort sagt: Et perfekt afsæt for dit videre liv og uddannelsesforløb.

Image Article, Efterskole, Forsiden, Stemning

Oure er et solidt ståsted, hvor rammerne er skabt til at finde dig selv og kende dig selv. Vi dyrker fællesskabet gennem stærke relationer og intenst samvær. Vi styrker dig som individ gennem konkurrence, vilje og mod til mere, og vi tager aktivt ansvar for os selv og for hinanden. 

Oure Efterskole har både 9. og 10. klasse. Tilsammen skaber de to årgange en høj grad af mangfoldighed blandt elever og undervisere.

Grade Picker, Efterskole, Café, Socialt billede

Undervisningen på Oure Efterskole

Herunder kan du læse om undervisningen og specifikt om 9. og 10. klasse på Oure Efterskole. Vores undervisning er gymnasieforberedende og vi vægter de boglige fag højt. Vi skaber samtidig tid og rum til, at du kan fordybe dig i din passion for sport, musik, dans eller skuespil, mens du aktivt deltager i det store fællesskab, som danner rammen for dit efterskoleophold.

Grade Picker, Efterskole, Socialt billede,  Udendørs

Bliv elev på Oure Efterskole

Oure Efterskole optager tidligst elever den 10. august 3 år før skolestart og herefter løbende - så længe der er ledige pladser. Læs mere om optagelses- og ventelisteprocedurer samt priser og tilmelding herunder. 

DIT KOMMENDE HJEM

DIT KOMMENDE HJEM

SPISEHUSET OURE EFTERSKOLE

På Oure Efterskole er mad meget mere end ernæring. Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i Spisehuset. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra efterskolens køkken er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til.

Økologi og masser af grøntsager
Oure Spisehus har guldmærket i økologi og serverer derfor mad, der er 90-100 % økologisk. Vi bestræber os på at leve op til Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi har masser af grøntsager i maden og vi bager vores eget brød for at få masser af fuldkorn og mindske indtaget af salt. Vi bidrager til FN’s verdensmål – blandt andet ved at have stort fokus på madspild, planlægge en sæsonbaseret menu og prioritere lokale leverandører.

Vores vision er at bidrage positivt til folkesundheden på kort og lang sigt. Vi ønsker at give alle elever værktøjer, vaner og viden, så de gennem deres liv kan træffe madvalg på et oplyst grundlag. Vi ønsker at gøre eleverne til ansvarlige maddannede verdensborgere.

Du bliver en del af madlavningen
På efterskolen er elever en stor del af hverdagen i Oure Spisehus. Spisehuset er et skolekøkken og derfor et pædagogisk værksted. Alle efterskoleelever har en uge i køkkenet i løbet af deres år på Oure. Her får eleverne en grundig introduktion til arbejdet og processerne i et stort køkken. De får ligeledes indflydelse på ugens menu. Denne medbestemmelse skaber engagement og ejerskab for opgaven.

Deltagelse i køkkenugen er obligatorisk og alle elever får en karakter for deres indsats, baseret på den enkelte elevs engagement, udvikling og evne til at samarbejde. Formålet med køkkenugen er at udvikle elevernes ansvarlighed, kommunikation- og samarbejdsevne, fantasi og kreativitet.

Personalet i Oure Spisehus er sammensat af professionsbachelorer i sundhed og ernæring, skolelærere, pædagoger og kokke. Personalets opgave er at vejlede, inspirere og tilsammen rumme de mange aspekter af ”sund mad til alle”.

Diæter og allergier på Oure Efterskole
At starte som elev på efterskole er en stor omvæltning. Du står nu på egne ben med en stor del af ansvaret for dit eget indtag af mad, med de udfordringer dette medfører. Har du fødevareallergi, sker håndteringen af dette i et samarbejde mellem dig og personalet i Spisehuset - eventuelt også dine forældre, hvis det er påkrævet.

På Oure forventer vi, at du selv er aktivt dialogsøgende i Spisehuset, omkring hvilken mad der er fremstillet den pågældende dag. Det betyder, at du hver dag, til alle måltider, er i dialog med den pågældende Spisehusmedarbejder, der er tilknyttet din spisesal. På den måde opnås en tæt relation og tillid. 

Det er vores ambition, at alle elever sidder sammen i fællesskab og deler dagens måltider. Derfor anbefaler vi, at elever med allergier ikke medbringer store forråd til dem selv, da vi risikerer en isolering i huset med egne måltider. Hvis specialkost er påkrævet, opbevarer vi dem gerne i Spisehuset. 

På Oure efterskole kan vi håndtere stort set alle diagnosticerede allergier, og har faglige kompetencer der forstår at håndtere disse. Den vigtigste ingrediens for et godt efterskoleophold med en fødevareallergi er, at du har en opsøgende adfærd og er indstillet på dialog med medarbejderne i Spisehuset.

Grade Picker, Efterskole, Forsiden, Computer

Info til elever og forældre

Herunder har vi samlet en række nyttig information til både kommende og nuværende elever og forældre. Her kan du blandt andet finde kalender for skoleåret og Oure Efterskoles sociale spilleregler, som alle elever på skolen skal læse igennem, inden opstart på skolen. 

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure, Idrætsvej 1

5883 Oure

Tlf: 62 38 38 36

E-mail: efterskoleadm@oure.dk

Social