Kostgymnasium

Kost- gymnasium

Bliv student og dyrk din passion

På Oure Kostgymnasium er der tid til det hele. Her kan du tage din STX og være en del af det store fællesskab, uden at gå på kompromis med din sport eller performing art

Få en hverdag, du kan følge med i!

Næste opstart på Oure Kostgymnasium er søndag d. 7. august. Vi glæder os til at byde alle nye elever velkomne!

Oure Kostgymnasium er ikke et helt almindeligt gymnasium. Det er dit hjem i tre år. Et hjem, der rummer din skole, dine venner og den sport eller performing art, du brænder for. 

På Oure Kostgymnasium er der tid til det hele. Din hverdag er sat i system, så du er sikker på at nå alt det, du gerne vil i et travlt ungdomsliv. Her behøver du ikke vælge mellem din ungdomsuddannelse og din passion - du kan dyrke begge dele på højt niveau. 

 

Image Article, Kostgymasium, Forsiden, Socialt

På Oure Kostgymnasium bliver du del af en familie, der støtter, favner og rummer. Du vil indgå i et tæt kostskolemiljø med medstuderende, kostskolepædagoger, lærere og trænere, som tilsammen giver den tryghed det kræver for, at du kan udfordre dig selv - bogligt og sportsligt / kunstnerisk. 

På Oure Kostgymnasium kan du få hele pakken og gennemgå den vildeste udvikling - altsammen imens du bliver student sammen med dine venner. 

Grade Picker, Kostgymnasium, Undervisning, Socialt billede, Udendørs

Undervisningen på Oure Kostgymnasium

På Oure Kostgymnasium skaber vi tid og rum til, at du kan gennemføre din STX-uddannelse, mens du kan fordybe dig i din passion for sport, musik, dans eller skuespil og ikke mindst aktivt deltage i det store fællesskab, som danner rammen for dit ophold på Oure Kostgymnasium. 

Herunder kan du finde hjælp til din studentereksamen og information omkring studieretninger på Oure Kostgymnasium. 

Grade Picker, Socialt billede, Fodbold

Bliv elev på Oure Kostgymnasium

Herunder kan du se priser og tilmelde dig Oure Kostgymnasium. Du kan også læse mere om muligheden for at blive dagelev, hvor du er elev om dagen, men sover hjemme om natten. 

DIT KOMMENDE HJEM

DIT KOMMENDE HJEM

SPISEHUSET OURE KOSTGYMNASIUM

På Oure Kostgymnasium er mad meget mere end ernæring.

Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i spisesalen. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra kostgymnasiets køkken er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til.

Økologi og masser af grøntsager
Oure Spisehus har guldmærket i økologi og serverer derfor mad, der er 90-100 % økologisk. Vi bestræber os på at leve op til Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi har masser af grøntsager i maden og vi bager vores eget brød for at få masser af fuldkorn og mindske indtaget af salt. Vi bidrager til FN’s verdensmål – blandt andet ved at have stort fokus på madspild, planlægge en sæsonbaseret menu og prioritere lokale leverandører.

Vores vision er at bidrage positivt til folkesundheden på kort og lang sigt. Vi ønsker at give alle elever værktøjer, vaner og viden, så de gennem deres liv kan træffe madvalg på et oplyst grundlag. Vi ønsker at gøre eleverne til ansvarlige maddannede verdensborgere.

Du bliver en del af madlavningen
På kostgymnasiet er elever en del af hverdagen i Oure Spisehus. Spisehuset er et skolekøkken og derfor et pædagogisk værksted. Alle elever i 1.G har en uge i køkkenet i løbet af deres første år på Oure. Her får eleverne en grundig introduktion til arbejdet og processerne i et stort køkken. De får ligeledes indflydelse på ugens menu. Denne medbestemmelse skaber engagement og ejerskab for opgaven. Formålet med køkkenugen er at udvikle elevernes ansvarlighed, kommunikation- og samarbejdsevne, fantasi og kreativitet. Gymnasieelever fra alle tre årgange skiftes til at lave morgenmad hver dag.

Personalet i Oure Spisehus er sammensat af professionsbachelorer i sundhed og ernæring, skolelærere, pædagoger og kokke. Personalets opgave er at vejlede, inspirere og tilsammen rumme de mange aspekter af ”sund mad til alle”.

Diæter og allergier på Oure Kostgymnasium
På Oure Kostgymnasium håndterer vi mange typer diæter og allergier. Vi kan håndtere stort set alle diagnosticerede allergier, og har faglige kompetencer, der forstår at håndtere disse. Den vigtigste ingrediens for et godt ophold med en fødevareallergi, er et godt samarbejde mellem eleven og Spisehusets personale.

Grade Picker, Kostgymnasium, Forside, Huekast

Info til elever og forældre

Herunder har vi samlet en række nyttig information til både kommende og nuværende elever og forældre. Her kan du blandt andet finde kalender for skoleåret og Oure Kostgymnasiums regler, som alle elever på skolen skal læse igennem, inden opstart på skolen. 

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Oure Kostgymnasium, Vejstruplund 18A

5882 Vejstrup

Tlf: 62 38 38 15

E-mail: okg@oure.dk

Social