Styrk dig selv og dyrk fællesskabet
Vi har stadig ledige pladser til opstart i januar
På Oure Højskole smelter undervisning, sport, musik, skuespil, dans, fællesaktiviteter og hygge sammen. Hos os er der både tempo, fart og fordybelse. Vi mødes med vores forskellige baggrunde og inspireres af hinanden med vores forskellige passioner i livet.
På Oure Højskole er der plads til alle - også dem, der gerne vil være verdensmestre. Vi stiller nogle fantastiske rammer og faciliteter til rådighed, og ved at tilføje professionelle og engagerede undervisere, gør vi alt for at sikre dig de bedste forudsætninger for et uforglemmeligt højskoleophold.
Book en rundvisning, hvis du har lyst til at mærke stemningen på Oure, inden du tilmelder dig
Det unikke ved Oure Højskole er, at der er tid til fordybelse i den sport eller kunstart du brænder for. Du får hele 12 timers linjeundervisning om ugen, hvor du sammen med dine kammerater og vores dygtige undervisere kan fokusere på den linje du har valgt.
På Oure Højskole kan du vælge 1 eller 2 linjefag
Det kan være svært at vælge mellem de mange spændende linjefag, men det behøver du heller ikke. Du har mulighed for at vælge ét linjefag, som du har hele opholdet ELLER du kan vælge to linjefag. Linjefagene fylder meget i hverdagen, men du har mulighed for at udforske mange andre fag end den/de linje(r), du har valgt. Hver uge har du fem timers bifag og to timers valgfag. Både bifag og valgfag skifter løbende, så du konstant kan suge ny viden til dig.
Bliv træner eller instruktør, mens du er på højskole
På Oure Højskole har du mulighed for at gennemføre instruktør- og træner-kurser indenfor vores forskellige linjefag.
Du skal være opmærksom på, at kurserne ikke udbydes i alle perioder af året - læs mere om det på det respektive linjefag.
Udover bifag og valgfag, er der mange forskellige fællesaktiviteter som morgensamling, fællestime og KulturCafé. Der er også aften- og weekendaktiviteter, hvor du kan prøve dig selv af indenfor et område, som ikke er knyttet til din linje. Oure Højskole er derfor både et sted, hvor du kan nørde din linje i 12 timer om ugen, samtidig med, at du får mulighed for at prøve dig selv af i andre og nye sammenhænge i fællesskab med dine højskolekammerater.
Hverdagen på Oure Højskole er fyldt med den sport eller performing art, du brænder for. Et højskoleophold er dog meget mere end det og rummer alt fra valgfag og morgensamlinger til foredrag, kulturcafé og fester. Se mere herunder.
Herunder kan du læse mere om pris og tilmelding til højskolen, samt se hvordan du kommer i kontakt med os.
På Oure Højskole er mad meget mere end ernæring. Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i spisesalen. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra højskolens køkken er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til. Du kan desuden glæde dig til en masse grøntsager, til økologiske råvarer og til en mulig rolle i køkkenet. Læs meget mere om Oure Spisehus her.
Udover bifag og valgfag, er der mange forskellige fællesaktiviteter som morgensamling, fællestime og KulturCafé. Der er også aften- og weekendaktiviteter, hvor du kan prøve dig selv af indenfor et område, som ikke er knyttet til din linje. Oure Højskole er derfor både et sted, hvor du kan nørde din linje i 12 timer om ugen, samtidig med, at du får mulighed for at prøve dig selv af i andre og nye sammenhænge i fællesskab med dine højskolekammerater.
TILMELDING HØJSKOLE
Hvad er en højskole?
En højskole er en kostskole, hvor du bor sammen med en masse andre unge. Du får undervisning inden for en række områder, som interesserer dig og du kan bruge tiden på højskolen til at afprøve nye områder eller dygtiggøre dig indenfor områder, som allerede har din interesse.
Hvad laver man på en højskole?
På en højskole kan man lære rigtig mange ting. Både om sig selv og om andre. Højskoler i Danmark er for unge mennesker, som har lyst til at rive et halvt eller et helt år ud af kalenderen og prøve noget andet end skole og arbejde. Oure Højskole er en linjespecifik højskole, hvor du vælger den linje, du gerne vil følge. Det kan være dans, fodbold, musik, sejlads, ski, adventure, skuespil, fitness, eller snowboard & kitesurf. 12 timer om ugen får du lov til at fordybe dig i den linje, du har valgt. Du er dog ikke begrænset til den linje, når du går på vores højskole på Fyn, så du har rig mulighed for at udforske mange andre fag og emner. Vi udbyder fx en række valgfag og bifag, som skifter løbende, så du kan suge ny viden til dig. Du kan fx stifte bekendtskab med filosofi og yoga, og til de kreative har vi et kunstværksted, hvor du kan udfolde dig. Du kan også komme med til koncerter, kulturaftener eller til åben sejlklub.
Hvorfor tage på højskole?
Et højskoleophold kan for nogle være et afbræk i livet, hvor du standser op, mærker efter og dyrker det, du brænder for. Det kan også være for dig, der gerne vil dygtiggøre dig indenfor en bestemt sport eller dans, musik eller skuespil, så du kan bruge det til det videre afsæt på din uddannelsessti. Sidst, men ikke mindst, bør du tage på højskole for at få minder og venner for livet. Når du bor sammen med andre unge mennesker på en højskole, får du knyttet et meget stærkt bånd, og du lærer samtidig rigtig meget om dig selv og om andre.
Er en højskole for alle?
På Oure Højskole er der plads til alle. Hvilke typer tager på højskole? Hos os har vi mange forskellige elevtyper, der kommer med hver deres baggrund og begrundelse for at vælge et højskoleophold. Ofte oplever vi, at vores elever tilmelder sig på baggrund af en af de linjer vi tilbyder, men opdager hurtigt, at højskolelivet er meget mere end linjen. Der er et meget stærkt fællesskab for højskolen. Du kan starte på vores højskole i både januar og august.
Hvad skal man pakke til højskole?
Hvad tager man med, når man skal starte på højskole? Vi har rigtig mange faciliteter på vores højskole, men der er selvfølgelig nogle ting, som er rare at have med hjemmefra. Derfor har vi lavet en lille pakkeliste, så du ved, hvad der er godt at tage med på højskole.
Er højskole det værd?
Højskole for unge i Danmark er en unik mulighed, og vi synes bestemt, det er det værd. Et højskoleophold er for alle, der har lyst til at udvikle sig, lære nyt og blive klogere på sig selv og andre.
Hvad koster det at gå på højskole?
Hvad det koster at gå på højskole, afhænger af den enkelte højskole og den linje du vælger. På alle linjer kommer du på en eller flere rejser, og derfor er prisen for dit højskoleophold afhængig af om du fx vælger dans, som har et lavere rejsegebyr end fx ski, hvor du er flere uger afsted og derfor har et højere rejsegebyr. På Oure Højskole er der en ugepris pr. uge du går på skolen + tilmeldingsgebyr og rejsegebyr. Du kan se alle priserne her.
Er højskole SU-berettiget?
Du får ikke SU, mens du går på højskole. Nogle kommuner giver dig et tilskud til et højskoleophold. Du kan kontakte din kommune eller dit jobcenter for at høre nærmere om mulighederne.
Hvad er forskellen på efterskole og højskole?
Efterskole og højskole er begge kostskoler. En efterskole er dog en del af folkeskolen, hvor eleverne typisk går i 9. og/eller 10. klasse. En højskole er for voksne, der er fyldt 17,5 år ved opstart af højskoleopholdet. På en højskole har du ikke fag som dansk, matematik og engelsk, som du har på en efterskole, men vælger i stedet den linje og de valgfag og bifag, som interesserer dig og som kan være med til at udvikle dig som person. Så hvad er man, når man går på højskole? Man er ikke studerende i den klassiske forstand. Man er højskoleelev.