Full Screen Ida Lundeborg Højskole

Højskolen - dit kommende hjem

Hvorfor skal du vælge Oure Højskole?

Det unikke ved Oure Højskole er, at der er tid til fordybelse for det du brænder for. Vi har mere end 50 forskellige fag at vælge imellem, som fordeler sig mellem:

  • Linjefag (12 timer om ugen)
  • Højskolefag (5 timer om ugen)
  • Valgfag (4 timer om ugen)
  • Fællesfag (5 timer om ugen)

På Oure Højskole kan du vælge 1 eller 2 linjefag
Det kan være svært at vælge mellem de mange spændende linjefag, men det behøver du heller ikke. Du har mulighed for at vælge ét linjefag, som du har hele opholdet ELLER du kan vælge to linjefag. Linjefagene fylder meget i hverdagen, men du har mulighed for at udforske mange andre fag end den/de linje(r), du har valgt gennem højskolefag, valgfag og fællesfag. Både højskolefag og valgfag skifter løbende, så du konstant kan suge ny viden til dig.

Der er også aften- og weekendaktiviteter, hvor du kan prøve dig selv af indenfor et område, som ikke er knyttet til din linje. Oure Højskole er derfor både et sted, hvor du kan nørde dit linjefag i 12 timer om ugen, samtidig med, at du får mulighed for at prøve dig selv af i andre og nye sammenhænge i fællesskab med dine højskolekammerater. 

Image Article, Højskolen, Her Bor Du

Sådan bor du på Oure Højskole

Du bor på værelse sammen med andre højskoleelever. På værelset er der køjeseng, skabe, hylder og et bord. Værelserne på den samme gang kalder vi "et hus". I huset laver I fælles aktiviteter med hinanden, og der er et ugentligt husmøde, hvor I sammen med jeres huslærer drøfter stort og småt i højskolelivet. Husene er desuden ansvarlige for at holde hinanden orienteret om verdens gang på det fællesmøde, vi har en gang om ugen. Du er ansvarlig for at holde dit værelse ordentligt og rent sammen med den, du deler det med. Desuden er du selvfølgelig med til at holde fællesarealerne rene og pæne.

Vi prøver at blande jer, så meget som muligt på værelserne, så du ikke kommer til at bo sammen med nogen fra din egen linje. Det gælder jo om at lære så mange som muligt at kende i løbet af din tid på højskolen.

Vi forventer, at du tager på højskole for at være sammen med andre. Derfor skal du tage ansvar for friheden i forholdet til din værelseskammerat og fællesskabet.

Caféen er højskolens samlingspunkt

Caféen på Oure Højskole er skolens samlingspunkt. Det er her vi mødes til hygge, stedet hvor vi ser film og fodboldkampe, og ikke mindst stedet, hvor vi holder fest i weekenden.

Hver onsdag aften danner caféen ramme om skolens ”KulturCafé”. Denne aften samles alle højskolens elever for at høre foredrag, debattere aktuelle emner, høre en koncert, se en forestilling eller noget helt femte. Nogle gange er det skolens egne lærere eller elever, der står for aftenen, og andre gange er det gæster udefra. I nyere tid har kulturcaféen eksempelvis bestået af: Foredrag med Anders Breinholt, Johanne Schmidt-Nielsen eller Mogens Lykketoft, koncerter med Kalaha, DJ Thomas Seidelin, Kunstnerkolonien, Kalles World Tour eller Crack House, teaterforestillingen Demos & Kratia, musikquiz, debataftener og meget andet.

Caféen bliver drevet af eleverne på højskolen, og hvis du kunne tænke dig at prøve dig selv af som bartender, festarrangør o. lign., er der rig mulighed for det her.

Cafe Højskole, Dit Kommende Hjem,

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret