Event

RESONANS 2023

Dato: 26. aug. 2023

Tidspunkt: kl. 09:00

Sted: Skolerne i Oure, Idrætsvej 1, 5883 Oure

Festivalstemning+·+1

RESONANS er en dannelsesfestival om mennesket i en digitaliseret verden.

RESONANS sætter fokus på dannelse: Det vil sige alt det, der gør os til gode, oplyste og sociale mennesker.

Festivalen er sat i verden for at bidrage til udviklingen af et nyt og tidssvarende dannelsesbegreb. Det vil sige et dannelsesbegreb, der er inkluderende, mangfoldigt og globalt i sit udsyn. Som det klassiske dannelsesbegreb bør det også prioritere kendskab til kunst og videnskab, men hertil kommer også begreber som køn, seksualitet og etnicitet.

Det, der for alvor vil gøre dannelsesbegrebet tidssvarende, er imidlertid, at det får os til at forstå dannelsens rolle i en digitaliseret verden. Vores muligheder for at kommunikere, arbejde, udtrykke os og tilgå informationer defineres nemlig alle sammen af ganske få teknologigiganter, som vi alle sammen er i digital berøring med hver eneste dag.

Derfor er der brug for nye tanker om, hvordan vi kan genindføre det humanistiske menneskesyn i en tidsalder, hvor den teknologiske udvikling har overtaget styringen som det, der dikterer samfundsudviklingen. Så vi på ny retter fokus mod vores værdier, demokratiet, kunsten og medmenneskeligheden – og væk fra den ofte kortsigtede teknologifascination.

RESONANS er en platform for frembringelsen af præcis sådanne nye tanker. Det sker gennem et væld af spændende debatter, samtaler og oplæg, hvor dannelsesbegrebet diskuteres og perspektiveres fra et væld af inspirerende vinkler.

En bred vifte af Danmarks skarpeste eksperter, meningsdannere, politikere og kulturpersonligheder vil præsentere deres inspirerende perspektiver på dannelse – og selvfølgelig debattere dem med hinanden. Du kan blandt andre møde Svend Brinkmann, Connie Hedegaard, Maj My Humaidan, Rane Willerslev, Mads Langer, Selma de Montgomery med flere. 

Som de sidste to år vil Oure Højskole danne en fantastisk ramme omkring festivalen, som i år fordeler sig ud over fire forskellige scener – herunder Oure Højskoles foredragssal og et udendørstelt, hvor man rigtigt kan mærke festivalstemningen.

Det koster 175 kr. at deltage og 75 kr. for unge under 25. Du kan samtidig købe en frokostbillet til 75 kr. som kan bruges i en af vores mange madboder, som serverer lækker, økologisk frokost. Se mere om programmet og køb din billet her. 

Vi glæder os til at se dig! 

Resonans, Event, Stemningsbilleder