Nyhed

RESONANS 2024 offentliggør de første navne – og billetsalget er allerede i gang

06. marts 2024

RESONANS Image Article

Glæd jer til at møde en lang række oplægsholdere til RESONANS 2024

Årets udgave af dannelsesfestivalen RESONANS finder sted den 24. august – som altid på Oure Højskole. I år er der blandt andet fokus på kunstig intelligens, dannelse uden for Danmarks grænser og sundhed og trivsel. De første navne kan nu offentliggøres, og publikum kan bl.a. glæde sig til at møde Christian Lollike, Johanne Schmidt-Nielsen og Jonatan Spang.

RESONANS er en dannelsesfestival om mennesket i en digitaliseret verden, som udforsker alt det, der gør os til gode, oplyste og sociale mennesker.

Missionen er at bidrage til udviklingen af et nyt dannelsesbegreb, som er inkluderende, mangfoldigt og globalt i sit udsyn – og som giver mening i digitaliseringens tidsalder.

I år er det fjerde gang, at festivalen afholdes. Det sker den 24. august på Oure Højskole, som danner rammen om festivalens fem scener.

Til årets festival er der defineret fem temaer, som de mange inspirerende oplæg, samtaler og paneldebatter vil fordele sig inden for:

  • Kunstig Intelligens
  • Sundhed & Trivsel
  • Klima
  • Bæredygtighed
  • Dannelse uden for Danmarks grænser

Årets første navne er offentliggjort
Netop nu kan sløret også løftes for de første navne, man kan møde på festivalen. Det gælder således den prisvindende scenekunstner Christian Lollike, der vil sætte fokus på krydsfeltet mellem kunstig intelligens og kunst.

Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen vil tale om dannelse uden for Danmarks grænser, mens komiker og tv-vært Jonatan Spang i samtale med kommunikationsekspert Christian Have vil snakke om humoren og satirens betydning for vores dannelse – særligt i forhold til nye og unge målgrupper.

Hertil kommer flere stærke navne som Mads Langer, Troels Mylenberg, Svend Brinkmann, Jesper Theilgaard, Frederik Stjernfelt og Helle Rabøl Hansen.

En festival med vokseværk
Deltagermæssigt er RESONANS støt vokset år for år, og i 2023 kunne festivalen bryste sig af at have fordoblet antallet af solgte billetter.

Christian Have, som er en del af bestyrelsen i foreningen, der står bag RESONANS, udtaler stolt om årets festival:

”Sidste år blev RESONANS cementeret som en både unik og vigtig aktør i det danske festivallandskab. Det er fantastisk at mærke, at der er en stigende interesse for vores dannelsesfestival, og jeg glæder mig meget til dette års udgave. Jeg synes, vi allerede nu kan sige, at vi har det stærkeste program nogensinde, og jeg er især begejstret for, at vi for første gang har et eksplicit internationalt fokus i form af temaet ’Dannelse uden for Danmarks grænser’.”

Billetsalget er allerede i gang, og man kan både købe billetter (185 kr./85 kr. for unge under 25 år) og læse mere om festivalen på http://resonans.live.