Nyhed

Dannelsesfolkemøde på Oure: RESONANS er kommet for at blive

26. august 2021

Image Article Skolerne I Oure RESONANS Styregruppe

Lørdag d. 21. august løb første udgave af RESONANS af stablen på Oure Højskole. Knap 500 deltagere var med til at drøfte moderne dannelse og teknologiens greb i os alle.

Svend Brinkmann, Vincent Hendricks, Stine Bosse, Jim Lyngvild, Thure Lindhardt og mange andre var på programmet, da Danmarks første dannelsesfolkemøde RESONANS så dagens lys på Oure Højskole i weekenden.

Formålet med dannelsesfolkemødet er at sætte fokus på moderne dannelse og et behov for at indføre et humanistisk menneskesyn i en tidsalder, hvor den teknologiske udvikling i mange tilfælde har overtaget styringen og samfundsudviklingen. Knap 500 deltagere havde købt billet til 150 kr. og var mødt op på Oure Højskole for at høre oplæg på tre forskellige scener og blande sig i debatten.

RESONANS er kommet for at blive

Medlem af styregruppen bag RESONANS og forstander på Oure Højskole, Jasper Gramkow Mortensen er glad for første udgave af dannelsesfolkemødet.

"Det var en særlig oplevelse at skyde resonanskonferencen i gang. Efter flere års tilløb lykkedes det – næsten uden restriktioner, at gennemføre det tætpakkede program. Det er første gang vi gør det og der er i sagens natur nogle ting, vi er blevet bevidste om og som vi retter til næste år. At dømme på de mange tilbagemeldinger vi har modtaget, er det mit umiddelbare indtryk, at langt de fleste af de knap 500 tilhørere havde en rigtig god dag her på Oure og det er jeg glad for. Jeg tror Resonans er kommet for at blive”, lyder det fra forstanderen, som bakkes op af Christian Have, som også er en del af styregruppen bag RESONANS.

Image Article Skolerne I Oure RESONANS Publikum (1)
Image Article Skolerne I Oure RESONANS Svend Brinkmann (1)

”Resonans blev en markant start på det fortsatte fokus på digital dannelse og på de udfordringer og potentialer som teknologien skaber! Oure Højskole er det oplagte sted for Danmarks nye Dannelsesfolkemøde”, fortæller indehaveren af HAVE A/S.

I styregruppen sidder også Thure Lindhardt, Stine Bosse og Lars Seeberg.

Se alle debatter fra RESONANS
Hvis du gik glip af RESONANS eller blot ønsker at gense dagens mange debatter, kan de alle ses på YouTube via dette link.

 

Image Article Skolerne I Oure RESONANS Stine Bosse (1)
Image Article Skolerne I Oure RESONANS Stemning

RESONANS er et årligt tilbagevendende dannelsesfolkemøde. RESONANS afholdes igen på Oure Højskole i 2022.

Tema, dato og yderligere info bliver lagt på oure.dk.