Nyhed

Det Ouredrevne Løb: Grobunden for nye venskaber

17. september 2021

Image Article Efterskole DOL

Eleverne på Oure Efterskole var i weekenden til Det Ouredrevne Løb, der har fællesskab og samarbejde som omdrejningspunkt. 26 km. på cykel blev tilbagelagt, og dagen sluttede med et kæmpe Color Run og flere nye venskaber. Se alle billederne nederst i artiklen.

Det Ouredrevne Løb er en tradition på Oure Efterskole. Her samles alle 600 elever til et socialt cykelløb, hvor der dystes i en masse sjove aktiviteter. Formålet med løbet er at ryste eleverne sammen, og give dem mulighed for at møde andre elever end dem de bor i hus med og går i klasse med. Lørdag morgen gik startskuddet til det store løb, hvor 600 spændte elever, stod klar ved cyklerne. Blandt andre elev i 10. klasse Ffion Nygaard.

”Det var virkelig en sjov dag at være med til. Det var mega hårdt, men også virkelig sjovt. Normalt snakker jeg mest med min klasse og mit hus, men i lørdags fik jeg snakket med en masse andre fra mit team, og det var ret fedt”, fortæller hun.

Små efterskoler i den store efterskole

Oure Efterskole er Danmarks største efterskole og med mere end 600 elever på skolen, er det selvsagt ikke muligt for de unge at skabe en meningsfuld relation til alle i løbet af et efterskoleår. Derfor er efterskolen inddelt i mindre efterskoler kaldet Teams, hvor eleverne virkelig har mulighed for at lære hinanden at kende, og hvor den store skole ikke føles så stor. Det skaber tryghed og genkendelighed for eleverne.

Hvert team deltog i weekenden i Det Ouredrevne Løb sammen, hvor de dagen igennem cyklede 26 km i det sydfynske landskab til en række baser, hvor efterskolens undervisere stod klar med diverse udfordringer. Udfordringer, som skulle løses i fællesskab og hvor husene i hvert team kæmpede mod hinanden om førstepræmien. Tilbage på efterskolen sluttede dagen af med et kæmpe Color Run for alle eleverne, hvor deres hvide t-shirts blev forvandlet til et regnbuemekka.

Grobund for nye venskaber

Med en stor del konkurrencemindede unge, var der kamp til stregen på de fem baser. Det er dog ikke konkurrencen, der bliver fremhævet, når man spørger eleverne efterfølgende. Det er mødet med nye elever, som potentielt kan blive til stærke venskaber, fortæller Niels Rasmussen.

”Sådan en dag er der virkelig fokus på fællesskabet, og det var en super fed dag. Samtidig har det åbnet for nogle nye venskaber, for nu ved man, hvem folk er og har snakket med en masse nye, så når man møder dem rundt omkring på pladsen, siger man hej og spørger hvordan det går. Det er ret fedt”, lyder det fra efterskoleeleven.

Er du nysgerrig på efterskolelivet, kan du besøge Oure Efterskole til Efterskolernes Dag søndag d. 26. september kl. 11-17. Du kan læse mere om dagen her.

Full Width Efterskole DOL 2 (1)
Full Width Efterskole DOL (1)
Full Width Efterskole DOL 3 (1)
Full Width Efterskole DOL 4 (1)
Full Width Efterskole DOL 5 (1)
Full Width Efterskole DOL 6 (1)
Full Width Efterskole DOL 7 (1)