Verden er både mangfoldig og fantastisk. Vores sprog, vores skikke og vores kultur siger noget, hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi er på vej hen. Men det gør vores madkultur også.
I Kulturmøder igennem måltider besøger vi verden og oplever kulturer gennem måltidet, lokale retter og ingredienser. Vi undersøger, hvor retterne kommer fra, hvad de består af og hvad der er grunden til, at de har udviklet sig, til det de er i dag.
Kan vi bruge de teknikker og den viden om oprindelse til at tilgå vores mad mere bæredygtigt og mindre klimabelastende?
En af grundstenene for faget er Oure Højskoles tanker om bæredygtighed, ansvarlighed og cirkulær tankegang. På Oure har vi guldmærket i økologi, vi dyrker vores egne grøntsager, benytter små lokale leverandører og har kostrådene som rettesnor for det, vi spiser på skolen. Men vi er også ligeså optaget af smag og æstetik, som vi er af sundhed og ernæring, og derfor laver vi også mad, som smager af noget, og vi ser det som en naturlighed, at det går hånd-i-hånd med bæredygtighed og ansvarlighed.
Så hop med i køkkenet, hvor du vil være med til at tilberede frokosten, mens vi tager en snak om klimaaftryk, oprindelse, råvarekendskab, sæsoner, fødevarepolitikker og fremtidsscenarier.
TILMELDING HØJSKOLE