På Oure Højskole er mad meget mere end ernæring. Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i spisesalen. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra højskolens køkken er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til. Du kan desuden glæde dig til en masse grøntsager, til økologiske råvarer og til en mulig rolle i køkkenet.
Økologi og masser af grøntsager
Oure Spisehus har guldmærket i økologi og serverer derfor mad, der er 90-100 % økologisk. Vi bestræber os på at leve op til Fødevarestyrelsens kostråd og har derfor fokus på både sundhed og klima. Vi har masser af grøntsager i maden og vi bager vores eget brød for at få masser af fuldkorn og mindske indtaget af salt. Vi bidrager til FN’s verdensmål – blandt andet ved at have stort fokus på madspild, planlægge en sæsonbaseret menu og prioritere lokale leverandører.
Vores vision er at bidrage positivt til folkesundheden på kort og lang sigt. Vi ønsker at give alle elever værktøjer, vaner og viden, så de gennem deres liv kan træffe madvalg på et oplyst grundlag. Vi ønsker at gøre eleverne til ansvarlige maddannede verdensborgere.
TILMELDING HØJSKOLE