Nyhed

Musikelever på Oure fortolker PRISMAs sange

22. september 2023

Image Article Prisma Musik

At høre sine egne ord gennem andres mund, er noget helt specielt for en musiker. Det var derfor også nemt for PRISMA at sige ja til projektet, hvor efterskole-, gymnasie- og højskoleelever fra musiklinjen fik til opgave at fortolke PRISMAs sange.

Hvordan fik I en producer? Hvordan fandt I på bandnavnet? Kan I leve af musikken? Hvordan fandt I jeres egen lyd? 

Spørgsmålene var mange, da musikelever fra Oure Efterskole, Oure Kostgymnasium og Oure Højskole mødte søstrene Sirid og Frida, som tilsammen udgør bandet PRISMA, til en snak som startskud for projektet, hvor eleverne fik til opgave at fortolke bandets numre. En opgave, som virkede en smule grænseoverskridende for både PRISMA og eleverne. 

Vi synes, det er et mega spændende projekt, men også lidt grænseoverskridende, da det jo er vores små hjertebørn, som vi har skabt. Jeg regner overhovedet ikke med, at elevernes produkt kommer til at lyde som vores, og jeg glæder mig bare til at høre, hvordan de fortolker det, og hvordan de synes, det skal lyde. Jeg synes, det er en stor ære”, fortalte Sirid fra bandet PRISMA efter mødet med eleverne, inden søsteren Frida tog ordet. 

Jeg håber de tager sig selv med i det, og ikke spiller sangene som vi gør, men tør udfordre sangene med noget, som de synes, er spændende. Det er jo ret specielt at få sunget sine egne sange til sig selv og høre sine egne ord gennem andres mund, så det glæder jeg mig meget til”, lød det fra Frida.

Image Article Højskole Musik Prisma

En udfordrende opgave for musikeleverne

Eleverne på de tre skolers musiklinjer fik to uger til at arbejde med sangene. En opgave, som de fleste fandt meget udfordrende i starten. 

Den måde PRISMA skriver sange på, er lidt anderledes end det, vi er vant til at spille, så det har været ret spændende at tage udgangspunkt i noget nyt materiale og arbejde med det på en nuanceret måde” fortæller Majken, der er højskoleelev på musiklinjen. 

Den største udfordring for mig har været ikke at give op, når man fortolker på et nummer, og prøve at gøre det til noget andet end det, det er, for det er en ret svær proces. Men jeg synes, vi er nået frem til et ret fedt resultat, så det har været det hele værd”, fortæller Signe, der også er højskoleelev på musiklinjen.

Højskoleelev Ida er enig med musikvennerne i, at det har været en udfordring, men er glad for processen, som endte med at være en succesoplevelse. 

Det har været fedt at få en succesoplevelse med det her projekt, for i starten var det lidt svært, fordi vi ikke havde prøvet det før, men så til sidst finde ud af, at man sagtens kan få noget fedt ud af nummeret, hvis man tror på det og har kreativiteten til det. Så det har været en ret stor succesoplevelse”, fortæller hun. 

Store forventninger

Der var nervøsitet at spore blandt musikeleverne, da PRISMA to uger efter første møde kom tilbage til Skolerne i Oure, hvor musikeleverne skulle performe på scenen med de numre, de havde valgt at  give deres fortolkning på. 

Hos Ellen og Signe fra efterskolens musiklinje, var der sommerfugle i maven – på den gode måde.  

Jeg forventer, at det bliver en fed oplevelse at spille for rigtige musikere. Og jeg forventer, at der kommer en masse støtte til scenen fra musikeleverne på alle tre skoler”, fortalte Ellen. 

Jeg håber, at vi overrasker PRISMA og jeg glæder mig til at se dem, når de hører, hvordan vi har fortolket deres sange”, fortalte Signe, der synes, at noget af det fedeste i projektet havde været at spille sangen så mange gange i løbet af de to uger, hvor udviklingen i sangen havde været så stor, for til sidst at ende med at være noget helt andet end udgangspunktet. 

Image Article Efterskole Musik Prisma
Image Article Prisma

Rørstrømsk PRISMA: ‘Jeg elskede hvert et sekund’

Forventningens glæde var også at spore hos Sirid og Frida fra PRISMA, som indtog pladsen som tilskuere foran scenen. De to søstre blev hurtigt blæst bagover af elevernes fortolkninger og havde mange rosende ord efter koncerten. 

Jeg elskede hvert et sekund. Jeg synes bare, at de var så gode. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle forvente, men jeg forventede nok at blive rørstrømsk, og det blev jeg også. Det var meget specielt at se nogle andre gøre det, vi gør - at se dem tage sangene til sig og synge dem på deres egen måde. Det var meget stort”, fortalte Sirid, der var glad for, at det ikke var hende, der havde fået samme opgave som eleverne. 

Det er unge små piger og drenge, der kaster sig ud i det her. Jeg ville selv synes, det var grænseoverskridende at skulle fortolke nogle sange, der hvor jeg er nu, så bare det, at de tør kaste sig ud i det her, og optræde med det foran os, synes jeg er meget vildt og flot. Det er da en kraftpræstation”, lød det fra den rørte kunstner. 

Anden halvdel af PRISMA var også imponeret over elevernes præstation. 

At sidde derinde og opleve dem fortolke vores sange, var faktisk meget anderledes end jeg havde forventet. Det var virkelig en vild og rørende oplevelse, og jeg havde ikke regnet med at blive så rørt. Jeg elskede alle fortolkningerne. De havde hver især deres helt eget udtryk. Det var fedt at se unge mennesker spille vores musik. Jeg var meget imponeret”, fortalte Frida.