Nyhed

Oure Højskole opruster med tidligere jern-lady

10. november 2023

Image Article Karen Brødsgaard Højskole

Karen Brødsgaard starter på Oure Højskole 1. januar 2024

Dobbelt OL-guldvinder Karen Brødsgaard er vild med højskoleverdenen og alt, der omhandler en bold. Hun bliver fra 1. januar 2024 en del af lærerstaben på Oure Højskole.

De fleste husker hende fra håndboldbanen i 90’erne og 00’erne, hvor hun var en del af de Jernhårde Ladies, der vandt både danskernes hjerter og OL-guld af flere omgange. Hun er stadig vild med håndbold – ja faktisk alt, der omhandler en bold, men hjertet er ikke kun tabt til boldspillet. Det er tabt til højskoleverdenen og de muligheder, der følger med den.

Derfor er det også naturligt for Karen Brødsgaard at takke ja til en stilling som højskolelærer og underviser på det nye linjefag BoldOure Højskole fra 1. januar. En ansættelse hun ser meget frem til.

Det er motiverende for mig at lave noget, hvor folk bevæger sig sammen. Og så elsker jeg højskole. På en højskole kan man prøve noget nyt og rykke nogle grænser. De fleste unge kommer ind med fokus på ét eller få boldspil, så mit job bliver at introducere dem til flere aspekter. Både indenfor boldverdenen og i forhold til dem selv”, fortæller Karen Brødsgaard om ansættelsen på Oure Højskole.

Højskolen har givet mig sparket til at leve livet
Karen Brødsgaard er ikke ny i højskoleverdenen. Hun har i 10 år været ansat på Aalborg Sportshøjskole, så hun kender til miljøet. Faktisk var det noget af en øjenåbner for hende at komme ind i højskoleverdenen og finde ud af, at hun havde andre egenskaber, end dem vi kender fra håndboldbanen.

Jeg havde i mange år været så indspist i håndboldverdenen, og jeg havde nok egentlig den opfattelse, at det ligesom var dét, jeg var god til. Så det var faktisk først da jeg kom ind i højskoleverdenen, at nødden knækkede og jeg fandt ud af, at jeg er god til mange forskellige ting. Fordi det var et miljø, hvor der var plads til at prøve ting af, der var plads til at fejle og til at blive sat i situationer, jeg ikke havde prøvet før. Det er det samme trygge miljø, hvor der er rum til at prøve sig selv af og se lidt sjov ud, mens man prøver, som jeg gerne vil skabe med eleverne her på Oure Højskole”, fortæller hun.

Netop Karen Brødsgaards erfaring fra højskolemiljøet er en af årsagerne til at sportsleder og viceforstander på Oure Højskole Michael Schmidt Sørensen, er så glad for den aftale, der netop er indgået med den tidligere jernhårde lady.

Det lyser ud af Karen, hvor meget hun brænder for at arbejde med mennesker og for at flytte mennesker. Kombineret med hendes store erfaring fra boldverdenen og højskoleverdenen gør, at hun er et rigtig godt match for os. Hun vil være en gave for vores elever og resten af lærerstaben på Oure Højskole”, fortæller han og fortsætter.

"Højskolelivet er en speciel størrelse, så det har været afgørende, at Karen har været i den her verden i 10 år. Hun kan sit fagområde til perfektion, men hun er også i stand til at perspektivere det til det hele menneske, og det er afgørende for at skabe et godt højskoleophold for de unge mennesker”, lyder det fra den tilfredse sportsleder og viceforstander.

Plads til alle, der synes en bold er sjov
Karen Brødsgaard bliver underviser på det nye linjefag Bold, som starter 1. januar. Et linjefag, der ikke har fokus på én sportsgren, men mange, og hvor eleverne kan teste sig selv af og snuse til mange forskellige ting.

Alsidigheden på den nye linje er noget af det, der tiltaler Karen Brødsgaard rigtig meget.

Man kan mærke i vores kultur, at unge mennesker har brug for at prøve flere ting af, inden de lægger sig fast på noget. Jeg vil gerne hjælpe de unge til at forstå, at det er okay at prøve mange ting af, for at finde ud af, hvad de brænder for. Selvom man er dygtig til én ting, kan man godt prøve noget andet af, for det kan jo være, at den nye ting er endnu sjovere. Det er også noget, de kan bruge, når de er færdige med højskolen og skal finde ud af, hvad de så vil i gang med. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe dem til at finde ud af”, fortæller hun og afslutter:

At tage på højskole og vælge et linjefag som Bold er for alle, der synes, en bold er sjov, og som har lysten til at udvikle sig selv i samarbejde med andre”.

Image Article Karen Brødsgaard Højskole 2

Karen Brødsgaards CV

Ansættelser

 • 2023 - Fonden Asgaard-Sødinge
 • 2022-2023 - LykkeLiga
 • 2019-2022 - Odense Håndbold - Liga Damer
 • 2019-2018 - EH Aalborg - Liga Damer
 • 2016-2018 - Alingsås - Liga Herre
 • 2008-2019 - Aalborg Sportshøjskole

Uddannelser

 • Idrætspædagog
 • Mastercoach Håndbold
 • Coach - DIF (samtalecoach)
 • Mentorvejleder
 • Ski - PSI 1(DDS)
 • SUP instruktør 1 og 2
 • MTB – DGI-instruktør
 • Padel-instruktør 1 og 2 - DGI og Padel Danmark