Nyhed

Skolerne i Oures Sejl Akademi får fornyet deres certificering som sportsklub af Dansk Sejlunion

13. maj 2024

Image Article Sejlads Sejlunion

For 3. gang er en skole udnævnt som sportsklub i Dansk Sejlunion. Skolerne i Oure tilbyder kvalificeret træning og et bredt udbud af bådtyper til eleverne, som nu har resulteret i fornyelse af certificering som sportsklub.

Siden 2019 har Skolerne i Oure med Oure Efterskole, Oure Kostgymnasium og Oure Højskole været Sportsklub. Med den fornyede certificering, vil det gælde fortsat frem til 2027.

Oure tilbyder et bredt udvalg på skolen
Skolerne i Oure og Dansk Sejlunion har i årevis haft tætte samarbejdsrelationer.

"Oure er i høj grad en rollemodel for skoler med sejlsport på programmet. I Oure er der kvalificeret træning flere gange ugentligt, og de unge kan vælge mellem et bredt udbud af både, fx ILCA, Europa, 29'er, Nacra eller J/70'ere, forklarer Henrik Toucan Tang, klubkonsulent i Dansk Sejlunion.

"På den måde er Oure et virkelig godt udviklingstrin for en ung sejler, der gerne vil afprøve sit potentiale”, siger han og uddyber.

"Det gælder også, når de unge forlader opholdet på Oure. Her gælder det om at anvise et lokalt klubtilbud, hvor de kan fortsætte deres sportslige udvikling, og det hjælper vi gerne med som sejlunion via samarbejde med Oure”, udtaler han.

Image Article Sejlads

Sejlads på skemaet

I det hele taget får efterskoler, gymnasier og højskoler stadig større betydning for tilgangen til sejlsporten, i kraft af skolernes special-linjer, hvor outdoor og vandsport er på programmet mange steder i landet.

"Jeg er glad for, at Dansk Sejlunion forlænger Oure Sejl Akademi som sportsklub, hvilket blandt andet betyder, at når sejlerne er færdige med deres ophold på Skolerne i Oure, får de en flydende overgang til det kommende sejlermiljø, hvor jeg håber de kan spille en attraktiv rolle med den viden, de har lært på Oure”, fortæller Jesper Henriksen, leder af Sejlads på Skolerne i Oure

"På skolerne kan de unge udvikle både sømandskab og sportslige færdigheder. Ikke mindst for mange unge uden sejlerbaggrund i familien, kan et ophold på efterskole, gymnasium eller højskole være præcis den trædesten, der får dem ind i miljøet og i gang med at sejle”, siger Henrik Toucan Tang, som i øvrigt tilbage i 1980’erne trådte sine sejlersko som barn i netop Lundeborg, som er Oures base for sejlere.

Certificering som sportsklub

Der er fire centrale kriterier for at opnå status som sportsklub:

  • Politisk forankring af klubbens rammer for sportslig udvikling
  • Navngiven ungdomsleder med ansvar for konceptet
  • Klubben er UNG-certificeret Sejlklub
  • Adgang til træning og aktiviteter hele året

Derudover anbefaler Dansk Sejlunion en række forhold, blandt andet udviklingsplaner, uddannede trænere, sejladstræning flere gange ugentligt i sæsonen, fysisk træning og sociale aktiviteter. Dette har Skolerne i Oure meget nemt ved at opfylde, da alle sejleleverne bor på skolen og er sammen med sejlunderviserne ud over træningen på vandet ud for Lundeborg. 

 

Image Article, Højskole, Sejladsjpg