Nyhed

Sommerens ældste gæst: Man skal udfordres hele livet

28. juli 2021

Poul Og Maria I Havkajak Sommerkurser Image Article

Poul på 84 år er kommet på Oure Sommerkurser i flere år. I år har han og hans kone på 72 år valgt at bruge ugen på havkajak og fitness light - samt selvfølgelig på masser af samvær med børnebørnene.

Poul på 84 har prøvet lidt af hvert gennem livet. Han har haft eget reklamebureau med sin kone Maria i 25 år. Et bureau, de blandt andet lukkede ned i tre måneder, fordi de fik den idé at cykle fra Malaga til Danmark – uden at have booket en eneste overnatning hjemmefra.

Poul har været en aktiv medspiller i det lokale foreningsliv, og han var en af de første gæster på Club La Santa dengang de åbnede, hvor han kastede sig ud i alle stedets aktiviteter. Og så skrev Poul og Maria da også lige en bog om cykelture på øen, når de nu alligevel var der.

Når Poul bliver rigtig god til noget, skal han videre til det næste. Han vil nemlig udfordres hele livet igennem for at holde sig i gang.

Udfordringer finder han blandt andet på Oure Sommerkurser, hvor han og hans kone har været på sommerferie med børnebørnene de sidste fire somre. Mens børnene er underholdt på pladsen af børneinstruktører og jævnaldrende børn, prøver Poul og Maria forskellige sportsgrene af. I år har de kastet sig over havkajak og fitness light. Det er ifølge Poul en win-win situation for både bedsteforældre og børn.

”Vi kan jo se, at børnene vokser, hver gang de er med på Oure. De første par år valgte Maria og jeg aktiviteter, som blev afholdt her på pladsen – hvis nu drengene fik brug for os. Men i år har vi været ”ude af huset” til havkajak, og børnene har været helt trygge ved det. Faktisk tror jeg, de voksede et par centimeter, da de første dag så os tage afsted et par timer”, fortæller Poul over en øl på terrassen foran familiehøjskolens café.

Poul Og Maria Havkajak 2 Sommerkurser Image Article (1)
Poul Og Maria Med Familie Sommerkurser Image Article (1)

Vi vil gerne give værdierne videre til næste generation

Når Poul og Maria bliver ved med at komme tilbage til Oure, handler det ikke kun om, at der er plads til både børnebørn og aktive bedsteforældre. For ægteparret handler det også om de værdier og den stemning, der gennemsyrer skolen på Sydfyn.

”Vores værdier passer ret godt til de værdier, vi finder på Oure. Vi kan godt lide, hvor åbne alle sommerens kursister er. Man holder sig ikke for sig selv, når man er på sommerhøjskole, men indgår lynhurtigt i et stort fællesskab, hvor man snakker med en masse nye mennesker og hjælper hinanden – fx med lige at holde øje med børnene et øjeblik”, fortæller Poul og bliver suppleret af sin kone Maria:

”Vi har altid levet efter, at vi gerne vil give noget af os selv til folk omkring os, for så får man så meget igen. Så det at være åben og imødekommende og hele den højskolestemning, der findes på Oure Sommerkurser, er noget, vi meget gerne vil give videre til vores børnebørn”, lyder det fra Maria.

I år var Poul og Marias søn Rasmus også med på Oure Sommerkurser for at opleve det, hans børn de sidste par år har brugt en uge af sommerferien på.