Nyhed

På Oure har vi fået mulighed for at nå det hele

28. juni 2021

Image Article 210628 Ourekost Dansestudenter 1 EDIT

Marie og Caroline føler sig privilegerede over deres tid på Oure Kostgymnasium. I tre år har de kunne kombinere STX, dans og deres sociale liv - uden at gå på kompromis.

Der er store følelser i spil, da Marie og Caroline fortæller om deres tid på Oure. De har meget på hjerte. Den ting, der fylder mest for dem begge, er, at deres tid på Oure har givet dem mulighed for at kunne følge med i deres egen hverdag og kunne nå alt det, de gerne vil.

"Når man gerne vil træne så meget, som vi vil, er det svært at finde tid til det hele. Vi vil ikke gå på kompromis med dansen, men heller ikke vores skole eller sociale liv. Derfor har Oure været helt perfekt, for her kan vi nå det hele. Alt er skemalagt, netop for at vi kan nå det hele, så det er faktisk bare at følge skemaet, fortæller Marie, dagen inden sidste eksamen på Oure Kostgymnasium.

Caroline nikker ihærdigt og supplerer; "Oure har bare gjort det for os, fordi alt er samlet her på skolen. Hvis vi havde valgt at gå i gymnasiet og på danseskole derhjemme, ville meget af vores tid være gået med transport, og vi ville have haft meget mindre tid til dansen, lektier eller det sociale liv. På Oure har der været plads til det hele", lyder det fra Caroline, som understreger, at selvom et skemalagt liv kan lyde lidt kedeligt, er det præcis hvad man har brug for, hvis man rent faktisk gerne vil kunne nå det hele - uden at stresse over det.

Stor forståelse fra lærere og trænere
Når man brænder så meget for sin sport som Marie og Caroline gør, kræver det træning. Meget træning. Faktisk har de to piger trænet ca. tre timers dans om dagen i tre år. Det har nogle gange betydet, at en opgave i skolen er blevet afleveret en dag for sent. Men det har der været forståelse for. Og det har betydet meget for de to unge kvinder.

"Her på Oure kender vores lærere og trænere os jo rigtig godt. De kender også hinanden og kan samarbejde på en helt anden måde end, hvis vores skole og dans var delt op. Der har derfor været en kæmpe forståelse fra vores lærer, hvis dansen har betydet, at vi er kommet bagud med en opgave. Og forståelsen er gået begge veje. Det har gjort det meget nemmere at navigere i de her to verdener", fortæller Marie, der inden sin tid på Oure Kostgymnasium var startet på gymnasium i Aarhus, men efter et halvt år måtte indse, at hun ikke kunne få det til at hænge sammen med dansen.

Image Article 210628 Ourekost Dansestudenter 8 EDIT (1)
Image Article Kostgymnasium Dansestudenter 2 Nyhed

Et kendskab til mere end dans og skole
Passionen for dans og ønsket om en god studentereksamen har fyldt meget i pigernes tre år på Oure. De hæfter sig dog også ved noget helt andet. Nemlig mødet med jævnaldrende, som ikke ligner dem selv og som derfor har givet dem en indsigt, de ikke ville have været foruden.

"Det er nok meget normalt, at man søger mod mennesker, der ligner en selv. Men her på Oure kender vi jo alle hinanden og vi har lært virkelig mange forskellige mennesker at kende, hvilket er ret fedt. Man får ligesom en anden forståelse for, hvor forskelligt folk kan reagere på glæde, stress osv., fordi vi jo er sammen hele tiden. Man deler alt det gode, men jo også de tidspunkter, hvor man ligger og græder på værelset. Det har helt klart skabt en større forståelse for andre", fortæller Marie, inden hun giver ordet videre til Caroline, der hæfter sig ved en personlig udvikling, der er sket i hendes tid på Oure.

"Jeg er blevet meget mere selvstændig. På Oure har vi jo ikke en mor, der står og siger, vi skal lave lektier, tage til træning osv. Det er os selv, der har styringen og skal sørge for, at vi får gjort det hele. Det har helt sikkert gjort mig mere klar til et liv på universitetet, hvor tingene er lidt mindre skemalagte og meget mere op til en selv at få læst alt det, man skal", fortæller Caroline, inden hun lidt vemodigt afslutter samtalen.

"Der er en eller anden kliche om, at Oure altid er i ens hjerte. Sådan er det! Og sådan vil jeg også gerne have det skal være, for jeg har ikke lyst til at sige farvel. Jeg er indforstået med, at vi ikke kan blive her, men jeg har meget svært ved at skulle sige endeligt farvel til det her sted".

Stort tillykke med huerne til Marie, Caroline og alle andre nyudklækkede studenter!