Header, Dans, Efterskolejpg (1)

Dans på Oure Efterskole

På Oure Efterskoles danselinje bliver du en del af et stort dansefællesskab, hvor glæden ved dans, som udtryksform, er det centrale. Om du er begynder eller øvet, har meget danseerfaring eller ingen, er du velkommen på Skolerne i Oure. Det vigtigste for os er din indre glød, din passion for dansen og din motivation for at udvikle dig i et langt, intenst og dagligt samarbejde med vores dedikerede lærere og elever.

På Oure Efterskoles danselinje er moderne dans omdrejningspunktet - i samklang med ballet og street dans. Der undervises i alle tre stilarter hver uge. I moderne dans indgår blandt andet Graham Technique, Cunningham Technique, Floorwork, Lyrical og Release Technique. 

Vi underviser ikke kun i dans, men også med dans. Hvis du er klar på en hverdag, hvor dansen fylder meget og hvor du kan udvikle dig, mens du bliver udfordret og mærker glæden ved bevægelse, kan du roligt læse videre.

 

Image Article, Efterskole, Dans

Efterskole med forskellige dansestilarter

På Oure Efterskoles danselinje supplerer moderne dans, ballet og street dans hinanden. De forskellige dansestilarter bidrager til din udvikling i den fysiske toning og bevægelsesforståelse, såvel som i din personlige udvikling - de forskellige traditioner og bevægelsesmønstre udvikler dig samlet, som danser og menneske.

Vi arbejder med improvisation, koreografi og komposition som en fast del af programmet, ligesom vi også bruger meget tid på den proces, det er at sætte forestillinger op. Det er altså vigtigt, du er indstillet på at optræde med dansen. Vi arbejder med niveaudeling inden for vores discipliner, så du kan danse i den gruppe, der passer bedst til dig.

Udover vores obligatoriske undervisning og forestillingsforløb, har vi også en række frivillige tilbud. For eksempel: 

  • Tåspids
  • Den certificerede dansetest i Cecchetti Ballet ISTD London
  • Jazz-dans
  • Åbne klasser i ballet, moderne og street dans på tværs af højskole, gymnasie og efterskole
  • Performance/konkurrencehold
  • Styrke og skadesforebyggelse som pilates, styrketræning og stretch.

Undervisning på vores efterskole med dans

Undervisningen består af 6-8 timer om ugen. Herudover vil der være aftener og udvalgte weekends, der vil blive benyttet til frivillige danseklasser, masterclasses, workshops, foredrag og danseforestillinger, så nogle uger vil der være 15-20 timers dans på programmet.

Danselinjen er for dig, der godt kan lide at performe, bruge din krop og være på en scene. Det er en intens linje med struktureret og målrettet træning med fokus på personlig dygtiggørelse ud fra moderne træningsprincipper.

Image Article, Efterskole, Dans2
Image Article, Dans, Efterskole, 1 (2)

Danseefterskole med undervisning af høj kvalitet

Alle vores danselærere er professionelle dansere, der lægger vægt på høj kvalitet i undervisningen. Vores undervisere er enten stadig udøvende eller er nået til et punkt i deres karriere, hvor de brænder for at videregive deres store faglighed og disciplin til dig og de kommende generationer af dansemålrettede elever.

Du vil blive en del af en række interne og eksterne forestillinger i løbet af dit efterskoleår. Nogle er lærerkoreograferet, mens andre er koreograferet af dig og dine dansekammerater. Vi forventer, at alle prøver at sætte trin sammen og koreografere, når vi har timer med komposition og koreografi, partnerarbejde mm.

 

Trivsel og udvikling på Oure danse efterskole

På Oure Efterskole går vi meget op i din trivsel og udvikling - både fagligt og socialt. Derfor bliver du tilknyttet en kontaktlærer på dans, som løbende ser til, at du har det godt i fællesskabet og udvikler dig i dansen. Denne kontaktlærer vi også holde udviklingssamtaler med dig i løbet af efterskoleåret.

Drømmer du allerede om mere end et år med dans? På Oure Efterskole har vi et tæt samarbejde med Oure Kostgymnasium, hvor du kan tage en tre-årig danseuddannelse, mens du tager sin STX og får din studenterhue. Hvis du allerede inden opstart på efterskolen har en drøm om at fortsætte, kan du på efterskolen målrette din indsats mod et samlet fireårigt danseforløb.

Image Article, Kostgymnasium, Dans

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

Viola Dröse

Viola underviser i dans på Oure Efterskole. 

Viola er uddannet danser på Balletakademiet i Göteborg og har taget en overbygning som Danseformidler på Statens Scenekunstskole, samt en uddannelse til pilates instruktør.

Viola har også tilbragt flere uger i New York, hvor hun fik et scholarship til Martha Graham intensive og deltager løbende i forskellige danseworkshops rundt omkring i Europa.

Ved siden af undervisningen på Oure Efterskole, er Viola danser i Det Fynske Dansekompagni og har tidligere været danser i eget opstartet kompagni i København, danset i skoleforestillinger og som performer i Kunst installationer for bl.a Cie.W Dorner i Bodies in Urban Spaces og Koreans kunstner Sora Kim.

Som danseformidler har hun arbejdet meget med kreativ dans i skoler og været kunstnerisk leder til et talentudviklingshold for unge i København.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt
Tlf: 62 38 38 36

Social

kopieret