Fullscreen Media, Efterskole, Ski

Ski - Freestyle på Oure Efterskole

Er du en erfaren og passioneret skiløber, der elsker skiløb i parken og ønsker at udvikle færdigheder indenfor freestyle-discipliner såsom slopestyle, halfpipe og rails. Så er freestylelinjen på Oure Efterskole lige noget for dig!

Vores elever har typisk 8-11 ugers erfaring, det vil derfor være en klar fordel, at du kan køre sikkert ned af de røde pister og kan køre med alle slags lifter. Vi dygtiggør os sammen i et uvurderligt fællesskab i et skimiljø, hvor det sociale liv er en stor del af din hverdag. 

January 31, 2023 10:29 AM by Simone Mørup Kristiansen

Ski på efterskole året rundt

På Oure Efterskoles skilinje arbejder vi med skiløb året rundt. Selvom vi er på skolen i Oure, er omdrejningspunktet stadigvæk at blive klædt på, både fysisk og teoretisk, til selve skiløbet i de Østrigske Alper, hvor vi hvert år tager fem uger på ski og bor vores eget skihotel. 

Rigtig meget af træningen foregår på både mountainbikes, inliners og Jib Park for at styrke balance, kondition og koordination.

Herudover har vi klatrehal, svømmehal og fitnesscenter, som også benyttes i undervisningen. Her fokuseres bl.a. på barmarks- og konditionstræning. 

Undervisningen

Undervisningen fokuserer på alt fra grundlæggende skiteknikker og sikkerhed til avancerede tricks og kreative udtryk på forskellige terræner. Der lægges vægt på både individuel udvikling og samarbejde, da eleverne opfordres til at støtte og inspirere hinanden i deres freestyle-rejse. 

 

 

 

Image Article, Efterskole, Ski (1)
Image Article, Sommerkurser, Efterskole, Ski

Freestyle skiløb på Oure Efterskole

Vælger du at dyrke freestyle skiløb, hvilket udbydes til 10. klasser,  finder vi dig højest sandsynligt i parken med hop og rails, men ski-teknisk vil du også opnå nye højder. Vi gør skiløbet til en leg med uanede muligheder for udvikling, hvor der vil blive fokuseret på tricks med hop, slides, fart og spænding, samt introduktion til puddersne, pukler og porte.

Du bliver som elev også taget hånd om i forhold til sikkerhed på ski. Dette indgår i undervisningen, sammen med førstehjælp, så vi kan være trygge på pisterne.

4 uger på ski + studietur til Berlin

Når vi er i Østrig, bor vi på Oures eget hotel i Bad Gastein. Hotellet er drevet af Oures egne ansatte og fungerer ligesom en efterskole med samme regler som derhjemme. Herfra har vi mulighed for at køre til andre skisportssteder eller tage gondolen op, der ligger 200 meter fra hotellet.

Du vil få undervisning hver dag på ski de bedste skiinstruktører, som sikrer, at du hele tiden udvikler dig i den retning du gerne vil.

Udover de 4 uger i Østrig kommer du også på en studietur til Berlin sammen med hele din afdeling. 

Image Article, Højskolen, Ski

MØD UNDERVISERNE PÅ FREESTYLE HER

MØD UNDERVISERNE PÅ FREESTYLE HER

Simon Storgaard Oksen

Simon underviser i Freestyle-ski på Efterskolen. Simon elsker leg og bevægelse og bygger sin undervisning på, at det skal være sjovt at bevæge sig. Han er uddannet Bachelor i Idræt og Sundhed ved SDU og har arbejdet på Oure siden 2021.

Simon har stået på ski over hele verden og været en stor del af det danske skimiljø de sidste 10 år.

 

Dyrk freestyle ski under dit efterskoleophold
Oure Efterskole er en af de efterskoler med ski linje, hvor du har rig mulighed for at udvikle dig som skiløber. Vi er ikke en decideret skiskole da vi har mange andre linjer på skolen, men hvis du vælger ski som linje, får du 5 uger på ski og en hel masse træning til at blive bedre på ski.

Hvordan er det at gå på ski efterskole?
Hverdagen på Oure Efterskoles skilinjer er meget alsidig. Du går i 9. eller 10. klasse, hvor du modtager din boglige undervisning. Udover det har du hver uge linjeundervisning med skitræning. Rigtig meget af træningen foregår på både mountainbikes, inliners og Jib Park for at styrke balance, kondition og koordination. Herudover har vi klatrehal, svømmehal og fitnesscenter, som også benyttes i undervisningen. Her fokuseres bl.a. på barmarks- og konditionstræning.

Hvad koster ski efterskole hos Oure?
Prisen for at gå på Oures Efterskoles skilinjer varierer meget afhængigt af sin husstands sammensætning og indkomst. Det ligger mellem 95.000 og 125.000 kr. for et år, hvilket er inkl. udgifterne til de skirejser, som eleverne er på. Som skielev er du på flere skole skiture og du får hele fem uger på ski i løbet af dit efterskoleophold. Du kan se alle vores priser her.

Hvor mange går på Oure ski efterskole?
På hele efterskolen går der ca. 750 elever. Af disse er ca. 100 elever på skilinjen. Vi er en efterskole med to skilinjer. På den ene er der fokus på at blive skiinstruktør, mens du går på efterskole. På den anden er der fokus på freestyle skiløb.

På vores efterskole er det ikke kun skieleverne, der står på ski. Vores adventure-, sejlads- og boardsportlinjer kommer også med, når skieleverne drager mod vores eget skihotel i Østrig. Her står de på ski eller snowboard i tre uger.

Hvor lange ski skal man have?
Hvor lange ens ski skal være, afhænger af din højde og hvor stor erfaring du har i skiløb. Tag en snak med din skiunderviser, inden eller efter du starter på efterskolen, og hør hvad der vil være det bedste for dig.

Er det hårdt at stå på ski?
Det er fysisk hårdt at stå på ski, og som en efterskole med skilinje er vi med til at forberede dig på de fem uger på ski. Det sker ved fysisk træning på skolen i Oure.

Er skiløb sundt?
Skiløb er, ligesom det meste andet motion, sundt for din krop. Skiløb kan være hårdt for blandt andet knæ, og derfor er det vigtigt, at din krop er stærk. Hvis du ikke allerede er i form til at stå på ski i fem uger, sørger vi for at hjælpe dig med at komme i form.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt
Tlf: 62 38 38 35

Social

kopieret