Header, Højskolen, GRO (1)

Højskolefag: GRO - 5 timer om ugen

I dette fag skal du have jord under neglene. Du skal se grøntsager gro, og du skal mærke, hvad der sker i dig, når du kommer tættere på naturen i Oures køkkenhave. GRO er for dig, som har lyst til at få mere viden om klima og bæredygtighed. Hvordan forvalter vi vores fødevareproduktion på en bæredygtig måde? Hvad er samspillet mellem natur, produktion og menneske? 

Faget er også for dig, som ønsker at blive mere forbundet til den natur, som vi alle sammen lever af. Hvad er vores forhold til naturen i vores senmoderne samfund? Og hvordan kan naturen være med til at give os en øget fornemmelse for os selv og hinanden? 

Så hvad kommer vi til at lave i højskolefaget GRO?

Image Article, Højskolen, GRO
Image Article, Højskolen, GRO (1)

Vi skal arbejde i marken - vi skal kultivere, klargøre og så i foråret - luge og høste sæsonens afgrøder i efteråret - for derigennem at undersøge og forstå jorden. 

Vi skal arbejde med vores empati og sammen undersøge, hvordan vi møder verden. 

Vi skal gennem arbejde med vores sanser, opdage og møde naturen og hinanden på nye måder. 

Vi skal gennem meditation komme lidt tættere på os selv, hinanden og naturen. 

Vi skal strække os og styrke vores empati-muskel - fordi vi tror på, at det bl.a. er gennem en udvidelse af vores empati, at vi kan gå fra viden til handling i den grønne omstilling.

Skema For Højskolen (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ GRO HER

MØD UNDERVISERNE PÅ GRO HER

Katrine Friis

Ansat på Skolerne i Oure i 2015.

Katrine underviser på fællesfaget ARTS for skuespil, dans og musik og er med til at drive Oures Have, hvor hun underviser i en række fag knyttet til Haven. 

Katrine har en Bachelor i Socialvidenskab og Kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet, samt en Master i Teaterpædagogik fra Universität der Künste i Berlin.

Katrine er optaget af hvordan kunst kan anvendes som generator for social forandring og personlig udvikling.

Katrine har arbejdet med bl.a. kampagneaktiviteter og kortlægninger indenfor socialt arbejde og integration for konsulentvirksomheden Als Research, fungeret som formidler af scenekunst for børn og unge for teater ZeBU i København, og har senest skrevet masteropgave omkring udvikling af performative mødeformer mellem kontanthjælpsmodtagere og sagsbehandlere med udgangspunkt i Human Specific teater.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret