Nyhed

En SejlCamp med fokus på mere end sejlads

08. november 2021

Image Article Camp Uge 42 Nyhed

Den hele sejler, det store fællesskab og et miljø, hvor børn og unge kan have det sjovt sammen, mens de sejler. Det var omdrejningspunktet da 115 deltagere gæstede Oure SejlCamp i efterårsferien.

Der er mange måder at holde efterårsferie på. Men når man er sejler, er det tid på vandet, de fleste drømmer om at bruge ugen på. Det gjorde sig også gældende for de 115 børn og unge, der i uge 42 var på Oure SejlCamp i det sydfynske.

Ugen var opdelt i to hold, hvor de første fire dage var for de yngste børn i alderen 9-15, der sejler i Opti C, B og A, mens anden del var for de 13-17-årige, der sejler i Zoom8, Feva, Tera og Laser 4,7. For de yngste børn, var det for de flestes vedkommende første gang, de var afsted uden mor og far. Sejlunderviser på Oure Efterskole og tovholder på Oure SejlCamp Ditte Juul Kristensen var imponeret over de små sejlere.

”Alle deltagere på vores Camp bor i efterskolens huse, hvor de selv sørger for at komme i seng, stå op, gøre sig klar og sågar gøre rent. Jeg var meget imponeret over de mindste deltagere, som alle klarede det hele selv og stod klar hver dag kl. 7. De nærmest løb afsted til morgenmad, så de kunne blive klar til at komme på vandet. Det siger noget om, hvor selvstændige sejlerbørn er," fortæller Ditte.

Image Article Ungdomscamp Sejlads Uge 42 Nyhed

Meget mere end sejlads på programmet

På Oure Sejl Akademi, som efterårsferiens SejlCamp er en del af, er der fokus på meget mere end sejlads. Det handler om at skabe den hele sejler, og det fik de unge på årets SejlCamp at mærke. Alle børn og unge ankom med deres egen jolle, men tilbragte tid med meget andet end den. Både på vand og på land. For Ditte Juul er det vigtigt, at Oure SejlCamp ikke kun handler om den jolle de unge kender og hvor hurtige de kan blive i den.

”Det handler jo om at skabe et fedt miljø, hvor de her børn og unge synes det er sjovt at sejle. De får masser af tid i deres egen jolle og får trænet deres evner indenfor kapsejlads, men de får også tid i nye bådklasser som DS37, J70 og E-jolle og 29er. Det er vigtigt, at de udvider deres horisont på det område, bliver nysgerrige på nye ting og ser, at der er andre muligheder, når de vokser ud af deres jolle”, lyder det fra Ditte, som i 10 år har stået for Oure SejlCamp.

Størstedelen af tiden blev tilbragt på Oure Sejl Akademis base på Lundeborg Havn, hvor der også blev holdt skippermøder i klubhuset, spist frokost medbragt af Oure Spisehus og drukket masser af varm kakao. Som noget nyt i år blev der serveret varm mad i klubhuset efter endt sejlads, da flere af de unge sejlere ofte er sultne og kolde efter en dag på vandet.

Der var også masser af aktiviteter tilbage på skolen i Oure, hvilket Lærke Marie Sørensen, som også er en stor del af Oure SejlCamp, mener er en af campens styrker.

”At være sejler er at være en del af et kæmpe netværk, så det er vigtigt for os på Oure, at de her børn og unge får skabt nogle gode relationer til hinanden - også på tværs af klubberne - på sådan en uge. Det er der rig mulighed for på havnen, men især når de tilbringer tid sammen i klatrehallen, i svømmehallen osv. De ældste deltagere på vores camp fik også mulighed for at komme til foredrag på Oure Højskole, hvor en tidligere elev, der tog ProSkipper-uddannelsen på Oure, fortalte om sine eventyr i Papua Ny Guinea, hvor han i 11 måneder sejlede rundt som ansvarlig skipper i Stillehavet. Det er virkelig noget, der kan inspirere de unge”, fortæller Lærke Marie Sørensen, som er ny sejl-underviser på Oure Efterskole og derfor deltog i Oure SejlCamp for første gang i år.

Image Article Ungdomscamp 42 Nyhed 2
Image Article Ungdomscamp Uge 42 Sejlads Nyhed 4

Oure SejlCamp afholdes hvert år i efterårsferien. Tilmelding til næste års camp åbner i august 2022. Hvis du vil læse mere om Oure SejlCamp kan du klikke her.

Er du interesseret i sejlads på Oure?


Læs mere om sejlads på Oure Efterskole her.

Læs mere om sejlads på Oure Højskole her.