Header, Sejlads, Højskole

Sejlads på Oure Højskole

Har du lyst til at udfordre dig selv, din besætning og havets element? Dette højskoleophold er for dig, der vil lære at sejle eller allerede mærker glæde og passion, når du sejler. Vejen til evig sommer kan indledes på Oure Højskole, hvor vi kickstarter din indgang til et fantastisk sejladsmiljø med de bedste undervisere og gæstelærere på Sejlads Danmark Rundt og Sejlads ProSkipper. 

Sejlads, Højskole, Image Article

Sejlads - Danmark rundt

På denne linje får du store oplevelser og mindeværdige historier. Har du lyst til at lære at sejle og opleve friheden på det åbne hav i godt selskab? På linjen Sejlads – Danmark Rundt vil du bryde med egne grænser og blive klar til at drage ud i verden på langturssejlads med Søfartstyrelsens duelighedsbevis i hånden. Du behøver ikke være erfaren sejler, når du starter, da du lærer alle nødvendige færdigheder undervejs.

 

Vi lægger stor vægt på kommunikation og teamwork ombord, mens du får rigtig mange timers erfaring på vandet – hvor teori og praksis går i ét. På Danmark Rundt stævner vi ud fra Lundeborg Havn og på vores eventyr-tur ligger vi for anker, laver mad på trangia, besøger øer og byer, synger fællessange og meget mere. Vi sejler i al slags vejr og tidligere elever fortæller, at de har lært så meget på turen Danmark Rundt, at de efter højskoleopholdet kan sejle på mange forskellige bådtyper.

Sejlads, Højskole, Image Article, 1
Image Article, Højskole, Sejlads, Strand

Undervisningen er sjov og inspirerende! Vi har samlet nogle af Danmarks mest erfarne sejlere til at undervise dig i alt, hvad du behøver for at sejle på verdenshavene. Har du lyst til at tage din sejlads til det næste niveau, har du mulighed for at fortsætte på ProSkipper. Ohøj!

Sejlads PROskipper

Drømmer du om udlandseventyr på de blå have og lære at sejle din egen båd? Så er dette kursus din gyldne billet. Kom på en dannelsesrejse og bliv uddannet professionel skipper, hvor du bliver en del af det daglige højskoleliv med fællesskab, fede fag og aktiviteter. På denne linje tager vi også til Middelhavet og sejler i det kroatiske farvand. Som ProSkipper, vil du blive godkendt til at sejle for bl.a. Skipper Academy i resten af verden. 

Sejlads, Højskole, Image Article, 3
Sejlads, Højskole, Image Article, 5

Du får du alle de faglige kvalifikationer, det kræver at blive en god skipper - herunder forståelse for teamwork, ledelse af besætningen, kommunikation samt ansvar. Undervisningen er dybt inspirerende og en blanding af teori og praksis. På ProSkipper tilegner du dig beviset yachtskipper certifikat af 3. grad, førstehjælpskursus, VHF-radio certifikat samt praktisk erfaring med søsikkerhed. Desuden vil der være mulighed for at dyrke en masse fysisk grundtræning såsom fitness, svømning, løb, MTB mm. Sejlads ProSkipper er et ambitiøst kursus, hvor vi uddanner skippere ikke gaster. Opholdet kan ses som en forlængelse af den populære linje ”Sejlads – Danmark Rundt”.

 

MØD UNDERVISERNE I SEJLADS HER

MØD UNDERVISERNE I SEJLADS HER

Jesper Henriksen

Ansat på Skolerne i Oure i 2000.

Jesper underviser i sejlads på Oure Højskole og er leder af Oure Sejl Akademi.

Jesper er Cand. Pæd. i generel pædagogik, Master of Arts (Education) fra DPU på Aarhus Universitet. Han er pædagogisk diplomuddannet i ungdomspædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole og læreruddannelsen fra Skårup Statsseminarium.

Jesper har skrevet fagartikler om Outdoor Education og været pædagogisk konsulent for bl.a. "Mere bevægelse i folkeskolen".

Jesper er Danmarksmester og sølvvinder til VM i X-99, har været træner i New Zealand, USA og Caribien.

Jesper er stifter og udvikler af Danmark Rundt og Pro Skipper på Oure Højskole.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure, Landevejen 98A

5883 Oure

Tlf: 62 38 38 37

E-mail: hojskole@oure.dk

Social