Sejlads - Det Sydfynske Øhav

Har du lyst til at udfordre dig selv, din besætning og havets element? Dette højskoleophold er for dig, der vil lære at sejle eller allerede mærker glæde og passion, når du sejler. Vejen til evig sommer kan indledes på Oure Idrætshøjskole, hvor vi kickstarter din indgang til et fantastisk sejladsmiljø med de bedste undervisere.  

På denne linje får du store oplevelser og mindeværdige historier. Har du lyst til at lære at sejle og opleve friheden på det åbne hav i godt selskab? På linjen Sejlads vil du bryde med egne grænser og blive klar til at drage ud i verden på langturssejlads med et praktisk duelighedsbevis i bagagen. 

Du behøver ikke at være en erfaren sejler, når du starter. Vi lærer dig alle de nødvendige færdigheder undervejs.

Vi lægger stor vægt på kommunikation og teamwork ombord, mens du får mange timers erfaring på vandet – hvor teori og praksis går i ét.

Image Article, Højskole, Sejlads

Vi sejler på tur i det Sydfynske Øhav

På togtet i det Sydfynske Øhav stævner vi ud fra Lundeborg Havn og på vores eventyr-tur ligger vi for anker, laver mad på trangia, og besøger nogle af de mange øer, hvor vi dykker ned i historien.

Vi sejler i al slags vejr, og tidligere elever fortæller, at de har lært så meget på kurset og turen, at de efter højskoleopholdet har købt deres egen båd. 

Undervisningen er sjov og inspirerende! Vi har samlet nogle af Danmarks mest erfarne sejlere til at undervise dig i alt, hvad du behøver for at drømme om at sejle på verdenshavene.

Vælger du sejlads kommer du både på togt i det Sydfynske Øhav og på en fælles højskolerejse med elever fra de andre linjefag. 

Se mere på instagram, hvor du kan følge med i livet på en sejlende højskole!

Du kan vælge Sejlads som linjefag i foråret (april-juni) eller i efteråret (august-oktober). Du skal derfor supplere Sejlads med et andet linjefag i januar-marts eller november-december.

 

Sammensæt dit højskoleophold med et hav af fag

Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul skal du vælge to linjefag (ved tilmelding).

Når du ankommer til skolen, skal du vælge 4 idrætsvalgfag og 6 valgfag. Du kan se det store udvalg her

På Oure Idrætshøjskole finder du, udover sejlads, mange spændende linjer som adventure, padel og ski. 

Se opstartsdatoer og priser her

Du kan se et eksempel på en typisk uge her. 

 

 

Grafik Til Højskolens Linjefag (2) (1)

MØD UNDERVISERNE I SEJLADS HER

MØD UNDERVISERNE I SEJLADS HER

Jesper Henriksen, Medarbejderbillede, Cropped
Medarbejderbillede, Joachim Dichmann, 660X924px

Jesper Henriksen

Allerede som 6 årig begyndte Jesper Henriksen at sejle. Det er især friheden ved de åbne farvande, er tiltaler ham. Han er fascineret af de mange mekanismer, der skal gå op, for at sejlads bliver en succes. 
Jesper har en stor faglig og takstisk indsigt, og er især stærk som beslutningstager. Han er sejlerkosmopolit, og har vundet forskellige mesterskaber og haft professionelt virke i både USA, New Zealand og Caribien. Desuden har han været tilknyttet sejlads på Oure siden 1992, hvor han selv var elev på højskolen, inden han i 1993 blev underviser.  

Jesper underviser i sejlads på Oure Højskole og er leder af Oure Sejl Akademi.

Jesper er Cand. Pæd. i generel pædagogik, Master of Arts (Education) fra DPU på Aarhus Universitet. Han er pædagogisk diplomuddannet i ungdomspædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole og læreruddannelsen fra Skårup Statsseminarium.

Jesper har skrevet fagartikler om Outdoor Education og været pædagogisk konsulent for bl.a. "Mere bevægelse i folkeskolen".

Jesper er Danmarksmester og sølvvinder til VM i X-99, har været træner i New Zealand, USA og Caribien.

Jesper er stifter og udvikler af Danmark Rundt og Pro Skipper på Oure Højskole.

 

Søsikkerhed

Sikkerhedspolitikken følger den til enhver tid danske lovgivning på området. 

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

Dyrk sejlads med Oure
Hvordan kommer jeg i gang med at sejle? Et højskoleophold med sejlads som linjefag kunne være én mulighed. Sejlads på Oure Højskole er for dig, der gerne vil lære at sejle, eller dig, der allerede har noget erfaring og sejlerglæde, som skal dyrkes noget mere.

Hvor meget koster det at lære at sejle på Oure?
Der er flere muligheder for at lære at sejle på Oure Højskole. Vi har sejlads det meste af året, hvor du kan vælge mellem vores hold Danmark Rundt eller ProSkipper. Du kan se alle priserne for vores højskolehold inkl. rejser her.

Skal man have erfaring for at starte på en højskole med sejlads?
Sejlads på Oure Højskole er for alle, så du behøver ikke have erfaring med at sejle for at hoppe i sejlertøjet og ombord på båden.

Hvordan begynder man at sejle?
En højskole med fokus på sejlads, hvor du har 12 timers sejlads om ugen, er et godt sted at starte. På vores højskole får du både det teoretiske, det sikkerhedsmæssige og en masse timer på vandet.

Kan alle lære at sejle?
Hvis du har lysten til at komme på vandet, kan alle lære at sejle. På Oure Højskoles sejlerlinje, bliver du en del af et trygt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden til at blive de bedste udgaver af os selv på vandet.

Hvor mange går på sejlads på højskolen?
Vi er 110 elever på højskolen – hvor ca. 15-25 af dem er sejl-elever – alt efter om det er forårs- eller efterårshold.