Nyhed

Kongelig Norsk Sejlforening træner med Oure Kostgymnasium

04. oktober 2023

Image Article Sejlads Norge

Nordisk sejlsamarbejde inden for ungdomssejlads. Ungdomssejlere på udveksling på Oure Kostgymnasium.

Fire unge sejlere fra Kongelig Norsk Sejlforening og deres træner har i denne uge været på træningsophold hos Oure Kostgymnasiums sejlerlinje. Udvekslingsgruppen har haft fokus på J70 sejlads, da de er med i KNS’ ungdomssatsning med henblik på at skabe et godt team i forhold til den norske ungdomsliga.

Oure Kostgymnasium sejltræner Anders Kronborg Kjær har været i tæt samarbejde med den norske træner Sigurd Tveit om at give sejlerne så meget erfaring som muligt i forhold til samarbejde, kommunikation og boathandling ombord.

Derfor har træningen også bestået i distance sejlads i Storebælt og træning i J70’eren sammen med Oures gymnasieelever. De norske sejler har også deltaget i undervisning på Oure Efterskole og Oure Højskole, samt indgået i kostskolelivet på de tre skoler med forskellige sociale aktiviteter. 

Image Article Sejlads Norge 2

Udvekslingsbesøget har været til stor fornøjelse for den norske ungdomstræner Sigurd Tveit.

”Jeg har i sin tid gået på norsk elitegymnasium i forbindelse med min Laser Ilca - jolle satsning, så jeg kender lidt til miljøet, men jeg er imponeret over det her sted. Her er super fedt, da skolen har alle faciliteter man behøver og et super træningsmiljø på havnen og på skolen”, fortæller han.

Også for gymnasiets træner Anders Kronborg Kjær har besøget været en stor succes.

”Det er altid berigende at få besøg og man kan mærke på vores gymnasiesejlere, at de har været stolte over at være værter for de norske sejler. I sådan et begyndersamarbejde er det vigtigt at få skabt nogle gode relationer og bare det at møde unge sejlere fra et andet land, er altid udviklende”, fortæller træneren, der bakkes op af Sportsleder på Oure Kostgymnasium Johnny Vaaben Johansen.

”Det er en super måde at lave udveksling på, hvor vores gymnasieelever får et udsyn, nye perspektiver og rationer på tværs af landegrænser, og hvor det sker indenfor den fælles passion for at sejle, men bliver til noget større end bare sejlads”, lyder det fra sportslederen.

Image Article Sejlads Norge 3
Square Kom Til Åbent Hus På Oure Kostgymnasium. 800Px

Åbent Hus på Oure Kostgymnasium

Kender du en, der drømmer om at sejle i tre år, mens vedkommende tager en studentereksamen? Så er Oure Kostgymnasium et godt bud.

Der er åbent hus på Oure Kostgymnasium d. 25. november kl. 10-13.30, hvor du kan blive klogere på gymnasielivet på en kostskole kombineret med passionen for sejlads. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Læs mere om sejlads på Oure Kostgymnasium

Læs mere om sejlads på Oure Efterskole

Læs mere om sejlads på Oure Højskole