Nyhed

Sejl-elev i 9. klasse: Jeg føler mig hjemme på Oure

18. november 2021

Image Article Efterskole Sejlads Jeppe Nyhed 2

Jeppe har været på masser af SejlCamps på Oure i efterårsferierne, så han kendte allerede de røde huse og havnens sejlbase, da han startede. Nu er han 9. klasses-elev på efterskolen og jagter selvstændighed, gode venner og masser af timer på vandet.

Jeppe kommer fra en sejlerfamilie, hvor hans far og to ældre søskende er vilde med livet til søs. Han har derfor tilbragt mange timer i en båd og har sejlet kapsejlads, siden han var helt lille. Man kunne derfor godt tro, at han har store drømme om OL-medaljer og en professionel karriere indenfor sejlsport, men det er ikke det, der fylder hos Jeppe, når han tænker på sit efterskoleophold. Det er noget helt andet.

”Jeg har selvfølgelig valgt Oure fordi jeg synes det er den bedste efterskole at sejle jolle i, men mit mål med at være her handler egentlig ikke om sejlads. Det handler om at få en masse gode venner og blive endnu mere selvstændig”.

Sådan lyder det fra Jeppe, der ikke har haft nogen betænkeligheder ved at pakke tasken og smutte til Sydfyn for at gennemføre sin 9. klasse.

På Oure er det hele velkendt

For mange efterskoleelever kan det være lidt af en omvæltning at skulle væk fra mor og far, og bo et sted man endnu ikke kender. Men Jeppe har længe følt sig hjemme på Oure Efterskole. Han har nemlig været på UngdomsCamp for sejlads i flere år og hans to ældre søskende har også været elever på efterskolen. Desuden mener han, at det er lidt nemmere for sejlelever at starte, fordi de kender hinanden på kryds og tværs af landet.

”Jeg kendte allerede mange af sejl-eleverne i både 9. og 10. klasse da jeg startede, fordi jeg har mødt dem til stævner og konkurrencer de sidste mange år. Det er lidt anderledes end andre sportsgrene. Og så træner vi jo sammen på tværs af årgangene, så man får hurtigt et stort netværk”, fortæller Jeppe og fremhæver endnu en grund til, han føler sig hjemme på Oure: Ditte Juul (sejlunderviser på Oure Efterskole).

”Ja, så er der selvfølgelig også Ditte. Jeg kender hende fra SejlCamp, hun har trænet mig før og hun kender mine forældre. Hun er bare den bedste træner jeg kunne forestille mig”, lyder det fra den unge sejler.

Full Screen Media Efterskole Sejlads Jeppe 9.Klasse Nyhed

Seriøs og alsidig træning

Inden Jeppe startede i 9. klasse på Oure, havde han frygtet de lange dage. Men nu hvor han står i det, er han positivt overrasket. Måske fordi glæden ved at være på vandet trumfer meget andet.

”Det er selvfølgelig nogle lange dage, men når så meget af undervisningen er sejlads, føles det slet ikke som en lang dag, for det er bare fedt at være på vandet”, fortæller han, inden vi tager en snak om træningen på Oure, som Jeppe beskriver som seriøs og alsidig.

”På Oure sejler vi i mange forskellige bådtyper, hvilket jeg synes er ret fedt. Jeg sejler normalt E-jolle, men på Oure er jeg også blevet ret vild med 29’er. Hvis jeg var blevet hjemme i sejlklubben havde jeg ikke prøvet en masse forskellige både og jeg tror også de forskellige både gør, at man bare har det federe fordi man ikke kører sur i én bådtype. Og så er det ret praktisk, at hvis det blæser for meget til den ene bådtype, kan man bare tage en anden”, fortæller han.

Inden Jeppe smutter videre i sin efterskoledag, vender vi lige det med sejldrømmene én gang mere. For kan det virkelig passe, at en inkarneret sejler tænker mere på selvstændighed, venskaber og sjov på vandet end han gør på at vinde sejlkonkurrencer? Jeppes korte svar er ja.

”Sejl er ligesom bare en god ting i mit liv, som altid er der, så jeg tænker ikke så meget over det. Hvis jeg blev tilbudt at sejle jorden rundt, ville jeg selvfølgelig ikke sige nej, men lige nu handler det bare om at have det sjovt, få nogle gode venner og prøve at bo lidt væk hjemmefra”, slutter han af.

Hvad siger Jeppes forældre til valget af Oure Efterskole?

Hvis du vil læse hvad Jeppes far Jakobs tænker om at have sin søn gående på Oure Efterskoles sejl-linje, kan du klikke her og læse artiklen.

Er du selv interesseret i en oplevelse som sejlelev i 9. klasse på Oure Efterskole?
Du kan læse mere om linjen her, hvor du også kan tilmelde dig. Der er fortsat ledige pladser til kommende skoleår (22/23).