Nyhed

Sejlerne fra Oure Kostgymnasium fik en ultimativ sejleroplevelse i en M32 katamaran

16. november 2023

Image Article Sejlads Kostgym MR

I 3 sekundmeters vind sejlede eleverne 10-12 knob og kunne ikke få nok.

Torsdag var sejlerlinjen fra Oure Kostgymnasium på tur til Aarhus. Peter Warrer havde nemlig givet de unge sejlere en helt unik mulighed for at prøve hans vilde M32 katamaran.

En 32 fod lang katamaran i ren kulfiber, som kun vejer 500 kg fuldt tilrigget. Vejrudsigten var umiddelbart ikke super god, og der var lovet 0-1m/s, men de unge gymnasieelever var alligevel taget afsted, da der ikke skal meget vind til at få sådan en let båd med 52 kvadratmeter stort storsejl til at flyve afsted over Aarhus bugten.

Båden blev rigget til og eleverne kom på vandet. Der var slet ingen vind, så de måtte padle båden ud af havnen. Heldigvis er det en let båd. Udenfor havnen fandt gymnasieeleverne heldigvis lidt vind og lynhurtigt satte båden i fart. Luv skrog lettede og båden sejlede nemt 10-12 knob. Det gav et sug i maven på sejlerne og alle smilede. Det er en lidt speciel følelse at hænge tre meter over havoverfladen på en båd, der suser afsted i ingen vind.

Eleverne fik testet deres samarbejdsevner og styrke, da M32’eren er en krævende båd, når det kommer til koordination og kræfter. Vinden øgede til 3-4m/s, hvor båden sejlede helt fantastisk. Eleverne toppede på næsten 14 knob.

”Eleverne kunne slet ikke få nok, så vi trak træningen lige så længe vi kunne, hvilket betød, at vi måtte rigge af i mørke. Alt i alt en helt perfekt dag og super fedt at prøve en helt anden form for sejlads end vi er vant til. Der skal lyde en kæmpestor tak til Peter Warrer for at lade os prøve hans båd, det er vi meget taknemmelige for”, udtaler Anders Kronborg Kjær, som er sejlunderviser på Oure Kostgymnasium.  

Image Article Kostgym Sejlads 2

Åbent Hus på Oure Kostgymnasium

Er du nysgerrig og vil vide mere om mulighederne for sejlads, mens du tager din studentereksamen, så er der åbent hus på Oure Kostgymnasium 25. november kl. 10-13.30, hvor du kan blive klogere på gymnasielivet på en kostskole – kombineret med passionen for sejlads. 

Læs mere om Åbent Hus her