Nyhed

Tag gymnasiet med til Alperne

09. februar 2024

Header, Nyhed, Kostgymnasiet, Ski

Ski-eleverne fra Oure Kostgymnasium har rykket klasselokalet til de østrigske Alper, hvor sneen er god og den virtuelle undervisning erstatter den normale.

Det er ikke en helt almindelig skoledag for de elever fra Oure Kostgymnasium, som har valgt at stå på ski i op til seks uger om året. I det meste af februar måned har de rykket klasselokalet til de østrigske Alper, hvor dagen starter på bjerget og ender i det virtuelle klasserum. Et koncept, der fungerer for både elever og undervisere.

”For at eleverne kan få mest muligt ud af begge dele, starter vi dagen på bjerget og står på ski hele formiddagen, hvor sneen er bedst. Så spiser vi frokost i solen og så står eleverne på ski igen til kl. 14. Når de kommer ned fra bjerget, starter den virtuelle undervisning to dage om ugen og kører til kl. 17.30, hvorefter der er lektielæsning, så de ikke kommer bagud”, fortæller Søren Søborg, som underviser i ski på Oure Kostgymnasium.

Image Article, Kostgymnasium, Ski, Badgastein

Mere tid til den enkelte elev

Der sidder måske et par forældre til skiglade unge mennesker og overvejer om eleverne nu også får lavet det de skal i skolen, når dagene samtidig byder på flere timers ski. Den virtuelle undervisning, hvor gymnasielærerne hjemme på Sydfyn logger på og varetager undervisningen, er dog mindst ligeså effektiv som den normale undervisning derhjemme. Blandt andet fordi hver lærer kun sidder med meget få elever af gangen.

”I vores klasse er vi 21, så når vi kun sidder kun os 3 ski-elever, føles det som om vi kan nå mere på kortere tid end hjemme i den normale klasse”, fortæller Alexander fra 1.g efter en engelsktime i Alperne.

Han bakkes op af Julie, som netop er kommet ud fra en virtuel matematiktime.

”Der var god tid til at forklare det igen, hvis der var noget vi ikke helt forstod - og vi var ret hurtigt igennem det vi skal nå”, fortæller hun.

Forberedte elever i Alperne

Ski-eleverne fra Oure Kostgymnasium er fuldt ud indforstået med, at de ikke er på skiferie. De er gymnasieelever på lige fod med deres kammerater hjemme på Oure og de skal klare det samme antal afleveringer som normalt. De ved, at skolen kommer først, så hvis der skal være god tid på bjerget, hvor de uddanner sig til skiinstruktører, skal skolen prioriteres. Og det kan mærkes på eleverne, fortæller Marius Krebs, der underviser i biologi og kemi på Oure Kostgymnasium.

”Ski-eleverne er meget forberedte og læringsparate, når vi møder dem i den virtuelle undervisning. Så velforberedte, at jeg overvejer om vi skal sende alle eleverne til Alperne engang imellem”, fortæller han med et smil på læben.

Drømmer du også om at stå på ski, mens du tager din studentereksamen?
Udover at være afsted det meste af februar måned, er skieleverne på Oure Kostgymnasium også
afsted i to uger omkring påske samt i efterårsferien. Resten af tiden går eleverne i skole hjemme i Oure, hvor de også bor på skolen og har deres linjeundervisning i ski.

Hvis du drømmer om at tage din studentereksamen mens du står på ski, kan du læse mere om
linjen her.

Image Article, Kostgymnasium, Ski, Badgastein (1)