Nyhed

Er du vild med at klatre? Kom til Oure!

03. januar 2023

Image Article Klatring Efterskole

En fed klatrehal og mulighed for at benytte den mange gange om ugen. Det er nogle af årsagerne til, at flere og flere elever bruger deres efterskoleår på at klatre.

Der er mange muligheder for at klatre på Oure Efterskole. Både som elev på adventure-linjen, hvor det er en fast del af undervisningen, og nu også i Åben Klatreklub, som på bare et år har vokset sig stor. Årsagen er klar: Det er fedt at klatre.

Sådan lyder fra Frederikke fra boardsport, Alisa fra sejlads og Casper fra adventure.

Det er jo bare fedt, at man kan tage vennerne under armen og komme ned og klatre flere gange om ugen. Man får klatret en masse og så man kan samtidig få lidt vejledning og gode råd fra underviserne eller fra de andre, der klatrer”, fortæller Alisa, der inden hendes start på Oure flere gange havde tænkt på at melde sig ind i en klatreklub, men aldrig fået det gjort.

Hun bakkes op af Frederikke.

Der kommer rigtig mange forskellige til klatreklubben. Det er fra alle linjer, så det er tydeligt, at det er noget, som mange synes er fedt. Klatreklubben giver mulighed for at snakke med andre end dem man normalt snakker med, så det er ret fedt”, fortæller Frederikke, der havde hørt lidt om klatrefaciliteterne, inden hun startede og derfor vidste, at det var en mulighed at supplere sin boardsport-undervisning med klatring.

Image Article Klatrehal

En sport, der vinder frem

At klatring er fedt, er adventure-underviser på Oure Efterskole Lina Flinck Myhlendorph helt enig med de unge i. Hun er dog stadig overrasket over den enorme interesse, der er kommet for klatring de seneste år.

Vi startede den åbne klatreklub for 1,5 år siden og den er virkelig vokset hurtigt. Nu er den åben to aftener hver uge og ofte er der stadig helt fyldt. Når man selv er vild med at klatre, er det jo fedt at se, men det er også fedt fordi alle kan være med – på tværs af vores mange linjer”, fortæller hun.

Plads til både danmarksmestre og nybegyndere

Åben klatreklub er ikke den eneste mulighed for at klatre på Oure Efterskole. Hvis du gerne vil have rigtig meget tid i klatrehallen, skal du vælge adventure-linjen, hvor klatring fylder meget – specielt i vinterhalvåret.

Casper, der går på adventure-linjen, havde klatret i 2 år inden han kom til Oure og vil gerne have så mange timer i hallen som muligt. Han vil klatring så meget, at han har fået en nøgle til klatrehallen, så han kan øve alt det han vil i aftentimerne. Og øvet bliver der. Især op til DM, som Casper netop har deltaget i. Og her er det en fordel at have konstant adgang til en klatrehal, fortæller han.

Det er ret ekstraordinært, at vi har en klatrehal på Oure. Andre efterskoler har måske en klatrevæg eller noget i den stil, men den her hal er helt unik for en efterskole. Jeg træner nok ikke ligeså hårdt som jeg gjorde derhjemme, men jeg har mange timer i hallen og det giver virkelig noget”.

Image Article Klatring Efterskole Dreng
Image Article, Kostgymnasium, Adventure, Klatring

For Lina er det vigtigt, at klatring er for alle på Oure – uanset niveau.

Alle er velkomne i klatrehallen. I adventuretimerne kan vi nørde løs og her er der plads til at være meget seriøs omkring ens passion. I den åbne klatreklub er der også plads til seriøsitet, men bestemt også til dem, der gerne bare vil snuse til klatringen. Vi har en lang række unge, der har flere forskellige interesser og så er det jo fedt, at de både kan klatre og fx sejle, danse, spille fodbold eller noget fjerde, mens de går på efterskolen”, fortæller hun.

Vil du se mere til klatrelivet på Oure?
Følg med på Oure Adventure Akademi på Instagram og Facebook, hvor du også kan snuse til livet som adventureelev på vores kostgymnasium og højskole.