Snowboard & Kitesurf

Linjefag: Snowboard & Kitesurf på Oure Højskole - 12 timer om ugen

Vil du stå på snowboard i Østrig, kitesurfe i Det Sydfynske Øhav, uddanne dig til snowboardinstruktør, få muligheden for at tage på snowboardsæson og måske også uddanne dig til kitesurfinstruktør? På Oure Højskole kan du vælge mellem forskellige kombinationer indenfor boardsport - eller du kan gå all in og få hele pakken.

Skal du på højskole i foråret (januar-juni), kan du vælge snowboard i perioden januar-marts og kitesurf i perioden april-juni. Du kan også vælge at kombinere enten snowboard eller kitesurf med en af vores andre linjer.

Skal du på højskole i efteråret (august-december) vælger du enten Kitesurf for hele perioden eller Snowboardinstruktør & Kitesurf for hele perioden. 

 

Snowboard - Forår (januar-marts)

Sneen daler let og lydløst ned fra himlen. Du flyver vægtløs gennem den dybe puddersne i offpisten. I fuld fart carver du ned af de nypræparerede pister. Du kører bokse, kickers og rails i parken og adrenalinen pumper rundt i kroppen, når du flyver gennem luften i et nyt trick til hyl og jubel fra vennerne.

På snowboard-linjen kommer du enten 3 eller 6 uger til vores eget ski- og snowboardhotel i Bad Gastein, Østrig. Her vil dine færdigheder på snowboardet få et enormt løft, da du hver dag modtager undervisning af nogle af Danmarks bedste snowboardinstruktører.

Du kan sagtens starte som begynder og du behøver ikke at have noget snowboardudstyr. På højskolen bruger vi snowboardudstyr fra Burton Snowboards, som er det førende snowboardbrand på markedet, men du er velkommen til at tage dit eget udstyr med.

I undervisningen sigter vi efter, at du som snowboarder får en bred viden og erfaring med de fleste discipliner inden for snowboarding, vi fordyber os bl.a. i svingteknikker, carving, race, park, offpiste og splitboarding.

I mellem rejserne (enten 3 uger eller 2 x 3 uger), er vi hjemme på højskolen. Her laver vi aktiviteter, der fremmer vores færdigheder på snowboardet. Det kunne være skateboarding, dryslope snowboarding, snowboard-teori, udspring fra vipper, trampolintræning og aerial awareness.

Image Article, Snowboard
Kitesurf, Højskole, Image Article, 3

Kitesurf – Forår (april-juni) + Efterår (august-december)

Med det bedste udstyr fra Cabrinha, de bedste kitesurfspots og de bedste undervisere, kan vi garantere, du bliver en god kitesurfer. Er du helt ny eller øvet kitesurfer? Ligemeget hvad, så flytter vi dig til nye niveauer inden for den kitesurfdisciplin, du vil forbedre dig i, om det er freeride, freestyle, hydrofoil, race eller wave. Vi er uddannede kitesurfinstruktører under Dansk Sejlunion, hvilket betyder, at også sikkerheden er i top, når vi underviser.

Vi kitesurfer så meget som muligt, og når der ikke er vind, laver vi andre fede aktiviteter, som at bygge sit eget surfboard, windsurfe, mountainbike, skateboarde, spille rullehockey og stå på SUP. Vi skal selvfølgelig også på surfcamp, hvor vi kan surfe fra solopgang til solnedgang.

På 12 ugers kurset i foråret er det også muligt at blive uddannet kitesurfinstruktør, hvis du er øvet i forvejen eller har været på 19-ugers kurset i efteråret. 

Snowboardinstruktør & Kitesurf – Efterår (august-december)

I den varme periode kitesurfer vi primært, og om du er begynder eller øvet, kan vi garantere, at du bliver en god og sikker kitesurfer. Vi laver mange af de samme aktiviteter, som er beskrevet for periode 2 i foråret.

Når sneen falder i Alperne, tager vi 18 dage til vores ski- og snowboardhotel i Bad Gastein i Østrig. Her bliver du uddannet snowboardinstruktør gennem Snowboard Austria og tager level 1, som kaldes Anwärter. Med denne uddannelse kan du blive ansat på snowboardskoler og undervise snowboardere i hele verden.

Efter dit kursus er der mulighed for at komme på sæson ved at søge job som snowboardinstruktør på vores hotel i Bad Gastein. Hvis du er interesseret i dette, bedes du notere det i tilmeldingen til Snowboard & Kitesurf. Får du ikke jobbet på Oures hotel, hjælper vi dig gerne med at finde et snowboardinstruktørjob og komme på sæson et andet sted.

Image Article, Snowboard & Kitesurf, Højskole
Snowboard, Højskole, Image Article

Snowboard & Kitesurf - gå all in eller bland selv posen med en anden linje

Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul kan du vælge ét linjefag i hele perioden eller du kan vælge ét linjefag i første halvdel og et andet linjefag i den anden halvdel. I efteråret er der nogle linjer, der kun udbydes for hele efteråret. Det gælder Sejlads, Ski, Snowboard & Kitesurf. 

Du kan supplere dit linjefag Snowboard & kitesurf med højskolefag, der giver dig endnu mere indhold til din instruktøruddannelse. Se eksempler på højskolefag her.

På Oure Højskole finder du udover Snowboard & Kitesurf også spændende linjer som adventure, sejlads samt fitness- og styrketræning.

Se opstartsdatoer og priser her

Se eksempel på en typisk uge herunder

Skema For Højskolen (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ SNOWBOARD & KITESURF HER

MØD UNDERVISERNE PÅ SNOWBOARD & KITESURF HER

Lasse Sønnichsen

Ansat på Oure Højskole siden 2010, som underviser i Snowboard & Kitesurf.

Lasse er Cand.Scient i Idræt og sundhed fra Syddansk Universitet.

Lasse er uddannet Snowboardinstruktør fra det Østrigske Skiforbund og uddannet Kitesurfinstuktør gennem Dansk Sejlunion.

Lasse har altid haft en stor passion for boardsports, om det er på vand, astfalt eller sne. Han deltager også til konkurrencer i freestyle kitesurfing, hvor han i 2018 tog førstepladsen og blev Danmarksmester. Ud over Lasses passion for boardsports, har han også en stor interesse for sport og idræt generelt.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

Dyrk snowboard og kitesurf på Oure Højskole
Leder du efter en højskole med snowboard? Eller en højskole med kitesurfing? På Oure Højskole kan du kombinere de to ting og vælge både snowboard og kitesurfing.

Hvordan kitesurfer man?
På Sydfyn har vi nogle af de bedste kitesurfspots, hvor du kan lære at kitesurfe, hvis du ikke har prøvet det før, eller blive en endnu bedre kitesurfer, hvis du allerede har erfaring. Vi kitesurfer så meget som muligt og har de dygtigste instruktører, så du er i trygge hænder.

Er det svært at kitesurfe?
Det er individuelt, hvor svært den enkelte synes det er at kitesurfe, men du har gode forudsætninger, hvis du vælger en højskole med kitesurfing. Du har måske tænkt over hvor meget vind, der skal bruges til kitesurfig eller hvor man må kitesurfe i Danmark, men intet af det behøver du bekymre dig om. Vi har de bedste spots nær Oure Højskole, og så snart der er den mindste vind, er vi på vandet. Når der ikke er vind, laver vi en masse andre fede aktiviteter som mountainbike, skateboard og SUP.

Hvordan står man på snowboard?
Er du vild med at stå på snowboard og overvejer du et højskoleophold? Oure Højskole er en af de højskoler med snowboard, hvor du får mange uger i sneen. I foråret kan du få hele 6 uger på snowboard og i efteråret får du næsten 3 uger i sneen sammen med de dygtigste instruktører, som vil give dine færdigheder på snowboardet et enormt løft.

Er det svært at snowboarde?
Du kan sagtens starte som begynder og rykke dig rigtig meget i løbet af dit højskoleophold. Du har 12 timer om ugen sammen med din linje, så der er mulighed for at nørde alt fra teknik og teori til træning, der fremmer dine færdigheder, når du spænder boardet på støvlerne i Østrig.

Behøver man erfaring inden man starter?
Du behøver hverken erfaring eller udstyr for at starte på Oure Højskoles snowboard-linje.

Skal man selv have udstyr med?
På Oure Højskole bruger vi snowboardudstyr fra Burton Snowboards, så du behøver ikke selv have udstyr med. Hvis du foretrækker at bruge dit eget, er du dog meget velkommen til det.