Header, Højskole, Studierejser (1)

Studierejser på Oure Højskole

Oure Højskole har rejst ud i verden siden skolens begyndelse for mere end 35 år siden. For os er rejser spændende, udviklende, inspirerende og dannende – og det er også med til at styrke vores fællesskab som mennesker, og hjælper os med at forstå, at vi er en del af en verden, der både er mangfoldig og fantastisk. Derfor rejser vi helst i større grupper – og allerhelst sammen.

Oure Højskole elsker vi at rejse. Men vi er også opmærksomme på det aftryk, vi sætter på klimaregnskabet, når vi bevæger os ud i verden. Bl.a. derfor vælger vi oftest rejseformer, der er så klimabevidste som muligt.

Efterår 2022

Paris, Højskole, Studierejser

Musik, Dans, Skuespil, Kitesurfing, Adventure, Sejlads DK-rundt, Sejlads ProSkipper, Fitness og Fodbold

I efteråret 2022 rejser vi sammen til Paris, hvor vi skal tage temperaturen på Frankrigs smukke hovedstad. Vi vil gå på opdagelse i byens kulturelle liv, skønheden, kærligheden, menneskene, maden, vinen og historien. Den 3. amerikanske præsident Thomas Jefferson sagde engang, at en gåtur i Paris bl.a. byder på ”…skønhed og meningen med livet.”, så du kan godt begynde at glæde dig.

Skiinstruktør + skisæson, PSI og Snowboardinstruktør

“Snefolket” rejser sammen til Bad Gastein, Østrig. Her vil du opleve ca. 2 uger med fokus på alpint skiløb og du vil blive undervist af nogle af Danmarks bedste ski- og snowboardinstruktører. Det hele foregår på skolens eget skihotel, hvilket betyder, at vi har mulighed for at gøre ting, som du aldrig vil opleve på et andet skisportssted - vi flytter med andre ord Oure Højskole ned i sneen i de Østrigske Alper. 

Ud over den fælles skirejse, rejser linjen "Skiinstruktør + skisæson" på en ekstra skitur til en gletsjer i Europa i oktober måned.

Ski, Efterskole, Image Article
Adventure Hoejskole Image Article 2 Min

Sejlads - Danmark rundt

Udover den fælles højskolerejse til Paris, drager vi på togt langs de danske kyster. Vi stævner ud fra Lundeborg Havn og vil bl.a. besøge øer og havne i det danske farvand. Det hele foregår i Oures sejlbåde og båden vil være dit "hjem" i de ca. 10 dage, som togtet varer. Du vil på togtet få en fornemmelse af, hvad en "langturs-sejlads" kan indeholde: Vi vil sejle, bade, opleve natsejlads, kigge på stjerner, udstikke kurser, "kokkerere" og nyde vores sejler-fællesskab.

Sejlads - ProSkipper

Hvis du vil prøve kræfter med, hvad det kræver at sejle en stor båd, kan du roligt begynde at glæde dig til rejsen med dine højskolevenner fra ProSkipper. I ca. 10 dage besøger vi det Græske Øhav, hvor vi sejler rundt i de smukkeste omgivelser. På turen vil du få fornemmelsen af, hvad det kræver at styre og manøvrere en stor båd og hvorfor teamwork og god kommunikation er vigtig, hvis man vil begive sig ud på det helt store sejlereventyr. 

Ud udover rejsen til Grækenland, deltager ProSkipperne også i den fælles højskolerejse til Paris.

Grækenland, Højskole, Sejlads Pro Skipper

Foråret 2023

Berlin, Højskole, Musik

Musik, Dans og Skuespil

I foråret 2023 går turen til Berlin for musik-, dans- og skuespillinjen på højskolen - den store kulturhovedstad, der kun ligger få timers kørsel fra Oure Højskole, og så alligevel er så helt anderledes end Danmark. Musikeren David Bowie kaldte Berlin "Den største kulturelle ekstravagance, som man kan forestille sig". Måske derfor boede han også i byen i mange år. Berlin er smuk, grim, vild, rolig, inspirerende og pulserende – og vi skal opleve det hele.

Fodbold

fodboldlinjen rejser vi i foråret på en decideret "roadtrip" rundt i den europæiske fodboldverden. Vi vil besøge stadions og opleve fodboldkultur på steder, hvor det giver mening netop i 2023 (eksempelvis Schweiz og/eller Tyskland).  Vi vil se europæiske topkampe indenfor ungdomsfodbold og vi vil besøge klubber og tale med spillere og trænere. Glæd dig til en rejse, hvor vi for alvor kan nørde rundt i fodboldverdenen. 

 

Schweiz, Højskole, Studierejser
Norge, Højskole, Studierejser

Adventure

Adventure er eventyr - og rejser er eventyr. I foråret 2023 har vi hele tre forskellige rejser på adventurelinjen. Vi vil få alpine vinteroplevelser i Bad Gastein i Østrig, hvor du bor sammen med andre af dine højskolevenner på skolens eget ski-hotel. Vi vil køre på mountainbike i Hartzen, Tyskland og endelig vil vi sejle i havkajak og nyde friluftslivet i det smukke Norge.

Fitness

Det handler om kroppen, træning, fællesskab og højskoleliv. Og tænk hvis du kan få alt det sammen dine højskolevenner i de smukke sneklædte østrigske alper? Det kan du netop på fitnesslinjens rejse, hvor vi besøger skolens eget ski-hotel i Bad Gastein. Det bliver en uge med fokus på ski og alpine oplevelser - men også med mulighed for at dykke ned i den unikke østrigske kuropholds-kultur.

Bad Gastein, Højskole, Studierejser
Bad Gastein, Højskole, Studiierejser

Ski & Snowboard

Ca. 8 uger (fordelt over to rejser) med alpint skiløb. Det er hvad foråret 2023 tilbyder "snefolket" på Oure Højskole. Vi rejser sammen til Bad Gastein i Østrig, og du vil blive undervist af nogle af Danmarks bedste ski- og snowboardinstruktører. De mange uger på ski vil give dig mulighed for at fordybe dig og du vil lære alt fra kortsving og carving, til hvordan man kører lækre sving i powder. Det hele foregår på skolens eget skihotel, hvilket betyder, at vi har mulighed for at gøre ting, som du aldrig vil opleve på et andet skisportssted - vi flytter med andre ord Oure Højskole ned i sneen i de Østrigske Alper. 

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret