Styrk dig selv & dyrk fællesskabet på Oure Højskole

En højskole i tiden, der byder alle velkommen. Uanset dine evner, baggrund, køn, selvopfattelse, kostvalg og interesser vil et ophold på Oure Højskole uden tvivl sætte sig mærkbare spor i dig resten af dit liv.

På Oure Højskole kan du kombinere din rejselyst med et væld af udviklende fag. Det hele foregår i trygge rammer og Oure Højskole råder over nogle af landets bedste faciliteter.

Her giver vi dig sammen med dine højskolevenner mulighed for at udfolde, udforske og udvikle dig i et højskolemiljø, hvor både du og fællesskabet er i centrum.

Nedenfor kan du læse om de mange linjefag og valgfag og få et indblik i stedets fantastiske atmosfære og helt særlige ånd.

Højskolen skaber vi sammen!

 

HøjskolenLæs mere
Linjer og fagLæs mere
Bliv instruktørLæs mere
RejserLæs mere

MØD ALLE MEDARBEJDERE PÅ HØJSKOLEN HER

MØD ALLE MEDARBEJDERE PÅ HØJSKOLEN HER

Allan Hansen

Ansat på Oure Højskole i 2020.

Allan underviser på højskolens fitness-linje. Uddannet folkeskolelærer fra Odense seminarium i 2006.

Åbnede det funktionelle træningcenter Løfteriet i Odense. Medejer og holdinstruktør i funktionel træning, 2012-2015.

Instruktøruddannet indenfor Crossfit og styrketræning og ligger vægt på at træning og bevægelse skal være både sjovt og hvile på et stærkt fagligt fundament.

Forside Hoejskole Header (1) Kopi Min

Bliv elev på Oure Højskole

Herunder kan du læse mere om pris og tilmelding til højskolen, samt se hvordan du kommer i kontakt med os. 

Facebook Højskole Elev Optaget På International Danseuddannelse Nyhed

Info til kommende elever

Udover linjefag, højskolefag og valgfag er der fællesfag med en masse forskellige fællesaktiviteter som morgensamling, fællestime og KulturCafé. Der er også aften- og weekendaktiviteter, hvor du kan prøve dig selv af indenfor et område, som ikke er knyttet til din linje. Oure Højskole er derfor både et sted, hvor du kan nørde din linje i 12 timer om ugen, samtidig med, at du får mulighed for at prøve dig selv af i andre og nye sammenhænge i fællesskab med dine højskolekammerater. 

 

 

Hvad er en højskole?

En højskole er en kostskole, hvor du bor sammen med en masse andre unge. Du får undervisning inden for en række områder, som interesserer dig og du kan bruge tiden på højskolen til at afprøve nye områder eller dygtiggøre dig indenfor områder, som allerede har din interesse.

Hvad laver man på en højskole?

På en højskole kan man lære rigtig mange ting. Både om sig selv og om andre. Højskoler i Danmark er for unge mennesker, som har lyst til at rive et halvt eller et helt år ud af kalenderen og prøve noget andet end skole og arbejde. Oure Højskole er en linjespecifik højskole, hvor du vælger den linje, du gerne vil følge. Det kan være dans, fodbold, musik, sejlads, ski, adventure, skuespil, fitness, eller snowboard & kitesurf. 12 timer om ugen får du lov til at fordybe dig i den linje, du har valgt. Du er dog ikke begrænset til den linje, når du går på vores højskole på Fyn, så du har rig mulighed for at udforske mange andre fag og emner. Vi udbyder fx en række valgfag og bifag, som skifter løbende, så du kan suge ny viden til dig. Du kan fx stifte bekendtskab med filosofi og yoga, og til de kreative har vi et kunstværksted, hvor du kan udfolde dig. Du kan også komme med til koncerter, kulturaftener eller til åben sejlklub.

Hvorfor tage på højskole?

Et højskoleophold kan for nogle være et afbræk i livet, hvor du standser op, mærker efter og dyrker det, du brænder for. Det kan også være for dig, der gerne vil dygtiggøre dig indenfor en bestemt sport eller dans, musik eller skuespil, så du kan bruge det til det videre afsæt på din uddannelsessti. Sidst, men ikke mindst, bør du tage på højskole for at få minder og venner for livet. Når du bor sammen med andre unge mennesker på en højskole, får du knyttet et meget stærkt bånd, og du lærer samtidig rigtig meget om dig selv og om andre.

Er en højskole for alle?

På Oure Højskole er der plads til alle. Hvilke typer tager på højskole? Hos os har vi mange forskellige elevtyper, der kommer med hver deres baggrund og begrundelse for at vælge et højskoleophold. Ofte oplever vi, at vores elever tilmelder sig på baggrund af en af de linjer vi tilbyder, men opdager hurtigt, at højskolelivet er meget mere end linjen. Der er et meget stærkt fællesskab for højskolen. Du kan starte på vores højskole i både januar og august.

Hvad skal man pakke til højskole?

Hvad tager man med, når man skal starte på højskole? Vi har rigtig mange faciliteter på vores højskole, men der er selvfølgelig nogle ting, som er rare at have med hjemmefra. Derfor har vi lavet en lille pakkeliste, så du ved, hvad der er godt at tage med på højskole.

  • Dyne, pude, rullemadras - 80x200 cm (underlag til beskyttelse af madras)
  • Sengelinned
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Håndklæder og viskestykker
  • Snavsetøjspose (vi har vaskeri – kr. 30,- pr vask inkl. tørretumbler)
  • Badetøj – vi har en svømmehal
  • Cykel
  • Sundhedskortet
  • Krus og bestik (der er tekøkken, men ikke service i husene, hvor du skal bo)
  • Sutsko / hjemmesko
  • Sportstøj til både inde og ude
  • Hyggeting til værelset, så du kan gøre det til dit eget hjem, mens du bor på højskolen

Er højskole det værd?

Højskole for unge i Danmark er en unik mulighed, og vi synes bestemt, det er det værd. Et højskoleophold er for alle, der har lyst til at udvikle sig, lære nyt og blive klogere på sig selv og andre.

Hvad koster det at gå på højskole?

Hvad det koster at gå på højskole, afhænger af den enkelte højskole og den linje du vælger. På alle linjer kommer du på en eller flere rejser, og derfor er prisen for dit højskoleophold afhængig af om du fx vælger dans, som har et lavere rejsegebyr end fx ski, hvor du er flere uger afsted og derfor har et højere rejsegebyr. På Oure Højskole er der en ugepris pr. uge du går på skolen + tilmeldingsgebyr og rejsegebyr. Du kan se alle priserne her.

Er højskole SU-berettiget?

Du får ikke SU, mens du går på højskole. Nogle kommuner giver dig et tilskud til et højskoleophold. Du kan kontakte din kommune eller dit jobcenter for at høre nærmere om mulighederne.

Hvad er forskellen på efterskole og højskole?

Efterskole og højskole er begge kostskoler. En efterskole er dog en del af folkeskolen, hvor eleverne typisk går i 9. og/eller 10. klasse. En højskole er for voksne, der er fyldt 17,5 år ved opstart af højskoleopholdet. På en højskole har du ikke fag som dansk, matematik og engelsk, som du har på en efterskole, men vælger i stedet den linje og de valgfag og bifag, som interesserer dig og som kan være med til at udvikle dig som person. Så hvad er man, når man går på højskole? Man er ikke studerende i den klassiske forstand. Man er højskoleelev.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret